Főoldal Hasznos tanácsok 200E busz menetrend

200E busz menetrend

3761
Megosztom:
200E busz
forrás: wikipedia.org

A reptéri 200E busz menetrendje hétfőtől péntekig mindennap egyforma, hétvégén és ünnepnapokon is csak a kora reggeli órákban van érezhetően kevesebb járat a hétköznapokhoz képest. A járatok napközben 6-8 percenként közlekednek Kőbánya-Kispest (vasútállomás és metrómegálló) és a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálja között, érintve többek között az 1-es terminál melletti vasútállomást. Részletek, menetidő, jegyárak, útvonal, megállók, térkép:

200E busz menetrend Kőbánya-Kispestről

  • Az első reptéri busz reggel 4:05-kor indul, az utolsó járat pedig 0:00-kor indul a repülőtérre.
  • A járatok egész nap 6-10 percenként követik egymást, csak a késő esti órákban (22:30 után) ritkulnak a járatok, ekkor 20-30 percenként követik egymást.
  • Hétvégén 8-10 percenként indulnak a buszok, a kora reggeli (7:00 előtt) és a késő esti órákban (22:30 után) viszont 20-30 percenként indulnak.
  • Az első két járat (4:00 és 4:30) a Határ úti metrómegállótól indul, majd Kőbánya-Kispest megállótól már a megszokott útvonalon közlekedik.

200E busz menetrend a Liszt Ferenc repülőtérről

  • Az első járat reggel 4:09-kor indul a repülőtér 2-es terminálja elől, az utolsó járat pedig 0:21-kor.
  • A repülőtéri buszok egész nap 6-10 percenként követik egymást, csak az első és az utolsó néhány járat indul 15-30 perc különbséggel.
  • Hétvégén 8-10 percenként indulnak a buszok, a kora reggeli (7:30 előtt) és a késő esti órákban (23:00 után) viszont 15-30 percenként követik egymást.
  • Az utolsó négy járat (23:00 után) a Határ úti metrómegállóig közlekedik, Kőbánya-Kispest megállót nem érintik a buszok. Innen éjszakai járatokkal lehet továbbutazni.

200E busz menetidő

Kőbánya-Kispest és a repülőtér között 23-25 perc a menetidő, a Határ útig közlekedő kora reggeli és késő esti járatok esetében további 5 percig tart az utazás.

Jegyvásárlás

A 200E buszra 350 Ft-ba kerül a jegy egy útra. A jegyeket meg lehet venni a buszsofőrtől, BKK automatákból, illetve a BKK értékesítési pontjain. A buszsofőrtől vásárolt jegy azonban 100 Ft-tal drágább, így érdemes inkább elővételben megvenni a buszjegyet valamelyik értékesítési ponton.

Arra érdemes figyelni, hogy számoljuk ki előre a buszjegy árát, mivel így gyorsabb a felszállás menete és nem biztos, hogy tud visszaadni a sofőr.

A járatokra érvényesek a BKK bérletek.

Ha a belvárosból vagy valamelyik budapesti pályaudvarról indulunk, akkor érdemes lehet a sima vonaljegy helyett valamilyen más típusú jegyet vásárolni, így összességében olcsóbban kijuthatunk a repülőtérre.

Útvonal, megállók

Kőbánya-Kispest – Felsőcsatári út – Csévéző utca – Szemeretelep vasútállomás – Ferihegy vasútállomás (1-es terminál) – Repülőtér, D porta – Repülőtéri Rendőr Igazgatóság – Vecsés-Nyugat – Repülőtér, P+R – Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminál

Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminál – Repülőmúzeum – Vecsés-Nyugat – Repülőtéri Rendőr Igazgatóság – Repülőtér, D porta – Ferihegy vasútállomás (1-es terminál) – Szemeretelep vasútállomás – Billentyű utca – Csévéző utca – Felsőcsatári út – Kőbánya-Kispest, P+R – Kőbánya-Kispest