Főoldal Hírek, új repülőjáratok 2016-ban is a Ryanairrel repültek a legtöbben

2016-ban is a Ryanairrel repültek a legtöbben

1856
Ryanair, 2016: 117 millió utas

Ryanair

Évek óta a Ryanair szállítja a legtöbb utast a fapados légitársaságok közül, tavaly sem volt ez másképp. Az ír légitársaság előnye pedig évről-évre nő a vetélytársakhoz képest. 2016-ban újabb rekordot értek el az elszállított utasok számát tekintve, 117 millió utas választotta a Ryanairt, ami 15 %-os emelkedés 2015-höz képest. A legnagyobb európai fapados már több mint 360 darab repülőgéppel rendelkezik.

easyJet

A ranglista második helyezettje sem változik már egy ideje, az easyJet biztosan őrzi helyét. 2016-ban is tovább nőtt a légitársaság forgalma, közel 75 millió utas repült velük, ami 6,6 %-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az easyJet több mint 230 darab Airbus repülőgéppel szállítja utasait.

easyJet repülőgép

Norwegian

A Norwegian, amely Budapestről a skandináv városok mellett Londonba is repül közvetlen járatokkal, a harmadik lett az európai fapados légitársaságok között. 2016-ban közel 30 millió utast szállítottak járataikon. A Norwegian üzleti modellje eltér a klasszikus fapados modelltől, ugyanis az európai járatok mellett tengerentúli járatokat is indítanak, főként az Egyesült Államok nagyobb városaiba. A légitársaság repülőgép flottája, amely egyébként az egyik legfiatalabb a világon, már átlépte a 100 darabos határt.

Wizz Air

A Wizz Air Magyarországon első az utasforgalmat tekintve, de európai viszonylatban is egyre nagyobb szerepet tölt be. Tavaly 23 millió utast szállítottak, ami 19 %-os növekedést jelent 2015-höz képest. A magyarországi forgalmat tekintve még ennél is nagyobb növekedést sikerült elérnie a légitársaságnak, ugyanis 23 %-os növekedéssel 3,7 millió utast szállítottak a magyarországi útvonalakon. A Wizz Air jelenleg már több mint 70 Airbus A320-as és A321-es repülőgéppel rendelkezik.

Wizz Air repülőgép

Eurowings

A Lufthansa-csoporthoz tartozó német diszkont légitársaság, amely Magyarországról néhány német városba repül közvetlen járattal (korábban Germanwings néven repültek), 8,8 %-kal tudta növelni utasai számát. 2016-ban 18,4 millió utast szállítottak járataikon.

Transavia

A holland fapados – amely az Air France-KLM csoport tagja – is jelentős növekedést tudott elérni 2016-ban. Forgalma 22 %-kal növekedett 2015-höz képest, az utasok száma így meghaladta a 13 millió főt. Budapestről Párizs (Orly) és Rotterdam érhető el velük közvetlen járattal. A légitársaság közel 40 repülőgéppel rendelkezik.

Transavia repülőgép

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com