Főoldal Hasznos tanácsok 5 tipp olcsó repülőjegyek vásárlásához

5 tipp olcsó repülőjegyek vásárlásához

4189
Megosztom:
Tippek olcsó repülőjegyek vásárlásához

Mindenki szeretne minél olcsóbban repülni, hiszen az olcsó repülőjegyeken megspórolt összegből kényelmesebb szállást foglalhatunk, további élményeket – sétakocsikázást, hajókirándulást, belépőket – vásárolhatunk, de akár a következő útra is félretehetjük. A repülőjegyek árai nagyon eltérőek lehetnek, ezért ha az alábbi tippeket figyelembe vesszük, akkor akár több 10.000 forintot is megspórolhatunk. Jöjjön tehát az 5 tipp!
Az olcsó repülőjegyek keresésének alapszabályai

 1. Ha városlátogatásra készülünk, akkor tavasszal vagy ősszel érdemes repülni.

  Erre az időszakra rengeteg olcsó repülőjegyet lehet találni, az idő is kellemesebb és a turista is kevesebb, mint a nyári kánikulában.

 2. Ha tudjuk, akkor repülésünkhöz válasszuk a hét közepét. Statisztikák

  bizonyítják, hogy általánosságban a keddi, szerdai napokon a legolcsóbb repülni.

 3. Ha nem utazunk hosszú időre, akkor csak kézipoggyásszal utazzunk, mert

  azokat ingyenesen vihetjük a fedélzetre. Akár 5-6 napra is be lehet pakolni egy ingyenesen felvihető kézipoggyászba. A nagy bőröndök szállításáért a fapados légitársaságok és néhány hagyományos légitársaság is plusz díjat számít fel, így ha nem viszünk magunkkal bőröndöt, akkor könnyedén megtakaríthatunk 20-30.000 forintot.

 4. Vásároljuk meg repülőjegyünket minél korábban, de ez ma már nem jelent 6-7

  hónappal az utazást megelőző vásárlást. Ha rugalmasak vagyunk, akkor még a népszerű időszakokra, pl. a nyári szezonra, karácsonyra, húsvétra is elegendő lehet 2-3 hónappal korábban megvenni a repülőjegyet, a népszerű időszakokon kívül pedig sok esetben akár 1-2 héttel a repülés előtt is könnyen találhatunk olcsó repülőjegyeket.

 5. A repülőjegyek mellé rengeteg extrát kínálnak a légitársaságok a repülőjegy

  vásárlása során, nagyobb lábteret, elsőbbségi beszállást, SMS küldést járatinformációkkal stb. Gondoljuk át, hogy szükségünk van-e ezekre, mert ha nem igazán, akkor egy család esetében akár több 10.000 forintot is megspórolhatunk.