Főoldal Városok, látnivalók Amit a Buckingham palotáról mindenképpen tudnod kell!

Amit a Buckingham palotáról mindenképpen tudnod kell!

1643
Megosztom:
A Buckingham palota London egyik legkedveltebb látnivalója

A londoni Westminster városrészben található Buckingham palota London egyik fő látnivalója, az anyakirálynő otthona, 1837-től pedig a királyi család rezidenciája. Nem véletlenül szerepel minden turista londoni bakancslistáján. Lehet látogatni csoportosan is (borsos árakon számos szervezett túrát is választhatunk a pár órástól az egész naposig, de ha egyénileg, saját tempóban szeretnénk meglátogatni, akkor nem árt néhány fontos információt is tudni a Buckingham palotáról. Nézzük, mik ezek!

A Buckingham palota megközelítése

A palota tömegközlekedéssel legkönnyebben a Victoria, St James’s Park, vagy Green Park megállóból érhető el. Érdemes a két parkról elnevezett metró egyikénél leszállni és a parkokon átsétálva közelíteni meg a Buckingham palotát, hiszen a méltán híres parkok rengeteg látnivalót kínálnak és ha szerencsénk van, a mókusok is a tenyerünkből esznek.

Érdemes kora reggel már a parkban bóklászni, nézelődni és utána időben kimenni a palota előtti térre, hogy le ne maradjunk az őrségváltásról.

Őrségváltás

A tömegeket vonzó őrségváltás az uralkodói rezidencia előtti téren kezdődik május és július közötti naponta 11:30-kor, a többi hónapban pedig minden másnap. Mivel minden alkalommal turisták ezrei kíváncsiak a ceremóniára, célszerű nem pontban időre érkezni, hanem legalább fél órával korábban, hogy a 15-20 perces eseményből láthassunk is valamit.

Ha kívülről nem elég…

A Buckingham palota impozáns épülete sok kincset rejt. Nemcsak a királyi család otthona, hanem belépő ellenében a 775 helységéből 19 állami szoba látogatható is. A rendkívül gazdagon díszített állami szobák érdekessége, hogy a királynő és családja ezeket rendszeresen használja.

Sajnos azonban a királynő nem fog minket itt vendégül látni, ugyanis a palota akkor látogatható, ha a család éppen vidéken tartózkodik. Ekkor a palota feletti zászlón a brit lobogó látható. Ha a család Londonban van, akkor pedig a brit királyi lobogót láthatjuk.

Ha a királynőt nem is láthatjuk, mindenképpen érdemes megnézni a helységeket, hogy kis bepillantást nyerhessünk a brit uralkodói család múltbeli és jelen életébe és megcsodálhassuk a Royal Collectiont.

Hasznos tanácsok:

London további nevezetességeit, belépőjegy árakat, nyitva tartásokat a következő cikkben gyűjtöttük össze: London nevezetességei