Főoldal Városok, látnivalók Látnivalók Genfben

Látnivalók Genfben

2002
Megosztom:
Genf leghíresebb látnivalója, a szökőkút

Svájcban rendkívül gyönyörű hegyeket, kristálytiszta vizű tavakat, és rengeteg vízesést láthatnak a turisták. A táj szépsége garantáltan mindenkit elkápráztat, mint ahogy a gyönyörű és érdekes városok is. Genf az ország második legnépesebb városa, az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb genfi látnivalókat.

Genf természeti adottságai egy szóval megfogalmazva: tökéletesek. A Genfi-tó már önmagában is rendkívül gyönyörű, de emellett itt található a Rhone folyó is. Mindezek mellett pedig a Mont Blanc hófödte csúcsai és a Jura hegység mészkősziklái teszik még különlegesebbé a látványt.

Genf látnivalói

A barangolást kezdjük az Óvárosban. Genf története szorosan összekapcsolódott a reformáció eseményeivel és Kálvin János személyével. Az Óvárosban sétálgatva újra és újra ráakadhatunk helyszínekre, amelyek fontos szerepet töltöttek be a történelem ezen korszakában.

A városrész utcácskái közül a Grand Rue maradt meg a legjobb állapotban, ahol a város híres szülöttének, Jean-Jacques Rousseau-nak a szülőházát is megtalálhatjuk. Az Óváros egyik leghangulatosabb tere a Place du Bourg-de-Four, ami mindig fontos szerepet töltött be a város életében. Régen kereskedők központja volt, ma pedig hangulatos találkozóhely.

„Víztorony” a Genfi-tóban

Az egyik legkedveltebb látványosság eredetileg nem a látogatók kedvéért, hanem praktikus okokból készült. A Genfi-tóban látható, 30 méter magasra lövellt vízsugár akár 130-145 méterre is elér, és csodás látványt nyújt a parton sétálók számára. Ha a tó északi feléről tekintjük meg, akkor a háttérben még a Mont Blanc hófödte csúcsait is felfedezhetjük tiszta időben.

A genfi szökőkút, háttérben a város

Szent-Péter katedrális

A kevert stíluselemeket (gótikus és klasszicista) tartalmazó református templom Kálvin Jánosnak köszönheti ismertségét, aki sokat prédikált a falai között. A templomban kiállított, fából készült szék neki állít emléket. A katedrális alatt végzett ásatások gazdag történelmi múltról tanúskodnak, ezek szerint ugyanis a templom megépítése a 8. és 10. század közé tehető.

Saint Pierre katedrális Genfben
Kép: Fenliokao

A mesés Svájc „csücskében” rejtőzik ez a kellemes város, amely megannyi remek látnivalóval és programmal fogadja a látogatókat.

Hasznos cikkek, információk: