Főoldal Hasznos tanácsok Fapados repülőjegy a Kanári-szigetekre

Fapados repülőjegy a Kanári-szigetekre

8981
Megosztom:
Kanári-szigetek, Tenerife repülőtere

Sokáig nem volt közvetlen fapados járat a Kanári-szigetekre Budapestről, így aki el szeretett volna jutni a távoli spanyol szigetekre, az vagy befizetett egy szervezett útra és közvetlen charter járattal repült vagy átszállásos verziót választott, és valamelyik európai városon keresztül érkezett meg repülőjegyével a Kanári-szigetek valamelyikére.

Szerencsére 2015. október végén elindult a Wizz Air közvetlen járata a szigetcsoport legnagyobb szigetére, Tenerifére, amelyet követett a Ryanair 2016-os járatnyitása Gran Canaria szigetére. Ezzel azonban még nem ért véget a fapados légitársaságok térhódítása, ugyanis 2016. október végétől két újabb sziget is elérhető Budapestről, Fuerteventura és Lanzarote (update: Lanzarote szigetére jelenleg nem közlekedik közvetlen fapados járat Budapestről).

A legnagyobb sziget: Tenerife

A Wizz Air elsőként Tenerifére kínált közvetlen repülőjáratot, ami nem véletlen, hiszen amellett, hogy ez a legnagyobb sziget a Kanári-szigetek hét nagyobb szigete közül, egyben a legismertebb és a legnépszerűbb is a turisták körében. Jelenleg hetente két közvetlen járat indul Budapestről, ami rugalmas tervezést tesz lehetővé, néhány napos, egy hetes, de akár 10 napos pihenést is szervezhetünk. Tenerife esetében nem lehet néhány ezer forintos jegyekre számítani, ha mégis találunk ilyet, akkor arra le kell csapni. Mivel a távolság elég nagy – a repülőút 5 és fél óra -, ezért a légitársaságok költségei is magasabbak egy ilyen út során, mint például egy rövid milánói forduló esetén. Az 50-70.000 forint körüli oda-vissza útra szóló repülőjegy már jónak számít, ennél jóval drágább jegyek is vannak.

Strand Tenerifén

Gran Canaria

A Ryanair 2016 áprilisában indította el közvetlen járatát Budapest és Gran Canaria szigete között, a repülőgépek hetente egyszer repülnek Las Palmasba, a sziget legnagyobb városába. A sziget nem túl nagy mérete ellenére nagyon változatos éghajlattal rendelkezik. Északi részén több a csapadék és a zöld növényzet, a középső rész kopár, a déli része száraz, sivatagos. Mivel a déli részen találhatók a napsütéses, homokos tengerpartok is, ezért a turisták körében ez a rész a legnépszerűbb, Maspalomas városával az élen. A repülőjegyek ára itt sem kifejezetten olcsó, de 45-50.000 forintért már lehet találni retúr repülőjegyet Gran Canaria szigetére.

Gran Canaria sivatagos része

Az új úti célok: Lanzarote és Fuerteventura

Egyelőre kerülik a közvetlen versenyt egymással a fapados légitársaságok a Kanári-szigetek esetében, ami teljesen logikus – magasabb árakat tudnak elérni -, így a Wizz Air is inkább tovább bővíti a kínálatot a Kanári-szigetekre. 2016. október végétől repülőjáratot indítottak Fuerteventura és Lanzarote szigetére is, így az összes nagyobb szigetre repül valamelyik fapados légitársaság.
Fuerteventura hosszú, keskeny sziget, Tenerifétől keletre helyezkedik el. Az afrikai partokhoz ez a sziget van a legközelebb, mindössze 100 km távolságra. Ez a legöregebb sziget a szigetcsoporton belül. Mivel szinte állandóan fúj a szél, ezért a szörfösöknek is kedvelt úti célja.

Tenerifei látkép

Lanzarote a legkisebb az eddig említett szigetek közül és ez van legközelebb hozzánk, bár a szigetek között nincs nagy távolság. Különösen Lanzarote és Fuerteventura van közel egymáshoz, hajóval mindössze 30 perc a távolság. A sziget tengerpartjának nagy része sziklás, de azért fürdőzésre alkalmas, homokos tengerparti szakasz is van elegendő.

Mindkét szigetre heti egy járat repül, a repülőjegyek árán még látszik, hogy bevezetés alatt vannak a járatok, a jegyek olcsóbbak, mint Tenerifére. Fuerteventurára 35-45.000 forint körül már aránylag sok repülőjegyet lehet találni. Lanzarote esetében egy kicsit olcsóbban, 25-35.000 forintból is megúszhatjuk a kanári-szigeteki utazás repülőjegyre jutó részét a nyári szezonon kívül. Érdemes figyelni az árakat, nyáron természetesen sokkal drágábbak a jegyek, de előtte és utána, amikor az időjárás még mindig nagyon kellemes, olcsóbban is repülhetünk.