Főoldal Városok, látnivalók Koppenhága lenyűgöző látnivalói

Koppenhága lenyűgöző látnivalói

1292
Megosztom:
Koppenhága Nyhavn este

Skandinávia része egy festői kis ország, Dánia. A kicsit több mint 43.000 km² alapterületű ország sok embert vonz évente, hiszen megannyi különleges látnivalót tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az ország fővárosa Koppenhága, ami a maga 1.230.728 lakosával kiérdemelte a „Skandinávia legnépesebb városa” címet. Lássuk, Koppenhága látnivalói közül melyek a legizgalmasabbak!

Koppenhága nevezetes látnivalói

III. Frederik király 1671-ben csatornával köttette össze a Kongens Nytorvot (a város egyik területét) és a kikötőt, így született meg a Nyhavn. Az ide épült házakba kereskedők költöztek, akik közvetlenül az otthonuk előtt horgonyozhatták le hajóikat. Ezt az egyébként is mesés területet a változatos programlehetőségek és az egyedi épületek teszik még színesebbé. Ma már sok étterem, régi hajók és különleges hangulat várja a turistákat.

Koppenhága színes látnivalója, Nyhavn

Nem messze a Nyhavn-tól található a Christiansborg Slot. A jelenleg itt található kastély a hetedik a sorban, elődei vagy a lángok martalékává, vagy a bontók áldozatává lettek. A mostani épület 1928-ban készült el, és máig fontos szerepet tölt be a város életében, ugyanis itt tart audenciát a királynő és itt ülésezik a parlament. A látogatók megtekinthetik a kocsimúzeumot, a kastély templomát, valamint a dán színházi életnek emléket állító Teatermuseet.

Az Amalienborg Slot, egy négy palotából álló épületegyüttes, az európai építészet egyik gyöngyszeme. Ennek nagy része látogatható, de az északkeleti épület a királyi rezidencia szerepét tölti be télen. Itt – Christian IX’s Palace – 1967 óta II. Margit királynő lakik a férjével, akik jelenlétét a felhúzott zászló jelzi. Különleges látnivaló az őrségváltás, amire minden nap 12 órakor kerül sor.

Koppenhága, őrségváltás az Amalienborg palotánál

Ne feledkezzünk el a Rosenborg Slotról sem, ami a kevésbé hivalkodó kastélyok egyike. 1833-ban alakították múzeummá, a királyi termek mind látogathatóak. Hatalmas lovagterem, csodás ékszerek és a kastélyt körülölelő mesés kert minden látogató számára különleges élményt tartogat.

A Rosenborg kastély Koppenhágában

Koppenhága természetesen nem csak a kastélyok iránt érdeklődőknek nyújt kikapcsolódást, a Ny Carlsberg Glyptotek minden múzeumlátogató álma. Ókori görög, itáliai és egyiptomi szobrok, Rodin művei, az etruszk művészet lenyűgöző alkotásai, valamint francia impresszionisták és a dán festészet munkái alkotják a kiállítást.

A különleges hangulat, a rendkívül íncsiklandozó ételek, a remek sörök és a mesés látnivalók teszik igazán híressé Koppenhágát. A város pezsgő élete garantáltan tökéletes kikapcsolódást és remek emlékeket rejt mindenki számára.

Hasznos cikkek: