Főoldal Városok, látnivalók 10 hasznos tudnivaló a tenerifei Loro Parkról

10 hasznos tudnivaló a tenerifei Loro Parkról

163
Megosztom:
Loro Park, delfin show

Ha valaki Tenerifére repül nyaralni, biztos, hogy hallani fog a Loro Parkról, ha még esetleg utazás előtt nem hallott volna róla. A hatalmas, különleges állatkertben látványos bemutatók és ritka állatok is megtekinthetők a gyönyörű, lenyűgöző természeti környezetben. Összességében egész napos szórakozást nyújt a család minden tagjának.

A Loro Park bemutatása

  • A park az év minden napján nyitva van. Nyitvatartás: reggel 8:00 és este 18:45 között, a belépésre délután 16 óráig van lehetőség.
  • A Loro park Tenerife északi részén, Puerto de la Cruzban van, ami a turisták által legkedveltebb déli üdülőhelyektől kb. 1,5 órás autóútra található. Az autópályán lehet a leggyorsabban megközelíteni, a távolság 70-80 km. (az útvonalért lásd a lenti térképet). Az autópályától a parkhoz vezető út jól ki van táblázva, könnyű megtalálni. A déli üdülőhelyeken sok cég kínál komplett csomagot is, ami tartalmazza a buszos transzfer és a belépő árát is. Ha rugalmasan szeretnénk beosztani az időnket, akkor érdemes lehet az autóbérlésen is elgondolkodni, pláne ha minél többen megyünk a parkba.
  • Loro Park belépőjegy: 33 euró 11 éves kor felett, 6 és 11 éves kor között 22 euró fejenként, 6 éves kor alatt pedig ingyenes. Ha tervezzük, hogy a Siam parkba (hatalmas vízi vidámpark, csúszdapark a sziget déli részén) is ellátogatunk a nyaralás alatt, akkor érdemes kombinált jegyet venni, mert így összességében olcsóbban juthatunk be mindkét helyre, mintha külön-külön vásárolnánk meg.
  • A 13 hektáron kialakított parkban több mint 4000 állat él.

A kisvasút a Loro Parkban

  • A park legnépszerűbb attrakciói a delfinek, a kardszárnyú delfinek és a fókák bemutatói. A kardszárnyú delfinek bemutatójára esőkabát is javasolt az első sorokban, mert a hatalmas állatok messzire kicsapják a vizet a medencéből a látványos ugrásaik után. A delfinek hatalmas szaltóit naponta 4 alkalommal nézhetjük meg. A kardszárnyú delfinek 3 alkalommal mutatják be műsorukat, a fókák vidám mutatványait, zsonglőrködését pedig naponta 5 alkalommal tekinthetjük meg.
  • Látható egy hatalmas pingvin kifutó is, ahol a pingvinek egy óriási jégcsarnokban, havas-jeges sziklákon, hidegvizes medencében, szinte antarktiszi körülmények között élnek.
  • Az óriás akvárium belsejében egy alagúton is átsétálhatunk, ahol olyan érzésünk lehet, mintha közvetlenül a vízből figyelnénk meg a különböző halakat, cápákat, rájákat.
  • A parkban nemcsak madarakat és vízi élőlényeket láthatunk, hanem számos más állatot, többek között gorillákat, csimpánzokat, fehér tigriseket, jaguárokat, óriásteknősöket is.

Óriásteknős a Loro Parkban, Tenerifén

  • A Loro Park a világ egyik legnagyobb papagáj parkja is egyben. Több mint 300-féle papagáj él itt, a park neve is innen ered, a papagáj spanyolul loro. A park célja többek között, hogy a veszélyeztetett papagájfajokat szaporítsák, tanulmányozzák és lehetőség szerint minél több madarat visszaeresszenek természetes élőhelyükre. Loro-show néven mókás papagáj bemutatót is megtekinthetünk, amelyet naponta 6 alkalommal adnak elő a papagájok és idomárjaik.

Színes papagájok a parkban

  • A Katanda Treetops attrakcióban a fák lombjai között kialakított függőjárdákon sétálva rengeteg egzotikus madarat lehet megfigyelni szinte testközelből.

A parkban nagyon sok étterem található és Kinderlandia néven a gyerekeknek hatalmas játszóteret, inkább játszóparkot is kialakítottak. Érdemes ellátogatni a parkba és akár útba ejthetünk Tenerife más látnivalói közül is néhányat.

Térkép és eljutás Tenerife déli részéről az északon fekvő Loro Parkhoz.