Főoldal Reptéri transzferek Nápoly (Olaszország)

Nápoly (Olaszország)

2673
Megosztom:
Nápoly látnivalók

Bejutás a reptérről a városba (távolság a központtól: 7 km)

Nápolyba a Wizz Air repül közvetlen fapados járattal Budapestről, az easyJet pedig Bécsből.

Nápoly reptéri transzfer

Busz:
Az Alibus járatai reggel 6:00 és este 23:40 között 15-30 percenként indulnak a vasúti pályaudvar, a Piazza Municipio (kikötő) felé, ahol metrómegálló is található. A jegy ára 3 EUR, amely megvásárolható a reptéri terminál érkezési szintjén, a buszon megvásárolva plusz 1 eurót számolnak fel. A jegy 90 percig érvényes és más tömegközlekedési eszközökön is felhasználható a 90 perc alatt.

Taxi:
Az út 20-22 EUR a belvárosig. A menetidő 25-30 perc.

Nápoly látnivalók

Királyi palota:

A királyi palota a Népszavazás téren található, eredeti épülete a XV. században épült. A ma látható épület a várost ért támadások miatti többszöri átalakítás eredménye, így nem csoda, hogy különböző stílusjegyek fedezhetők fel rajta. A palotában megtekinthetjük az egykori udvari színházat, a kápolnát és a tróntermet is.

Teatro di San Carlo:

A milánói után a második leghíresebb olasz operaház, hat emeletén több mint 3000 hely várja a szórakozni vágyó embereket. Az 1737-ben épült Operaház érdekessége, hogy mindössze 8 hónap kellett a felépítéséhez. A Teatro di San Carlo Európa legöregebb működő színháza.

Vezetett túra keretében tekinthető meg március 28. és június 27. között vasárnaponként 11:00 és 12:30-től.

Ár: 10 EUR (egy italt is magában foglal a látogatás végén)

Az Operaház honlapja

Castel dell’Ovo – Tojásvár:

A város legrégebbi kastélyát a római időkben Lucullus császár építette, és adta neki a Lucullinium nevet. A későbbiekben is királyi székhelyként működött, bár a történelem során börtönként is szolgált. Sokak szerint nevét tojásra hasonlító alakjáról kapta, mások viszont egy legendához kötik a név eredetét. A monda szerint Vergilius egyszer egy tojást lógatott egy kalitkába és azt állította, hogy amíg a tojás ép marad a kalitkában addig a vár bevehetetlen, a vár tulajdonosa pedig szerencsés lesz. Ha azonban a tojás összetörik, akkor Nápoly is összeomlik.

Nyitva tartás:

  • H-Szo: 9:00-17:00
  • V: 9:00-13:00
  • A belépés ingyenes.

Santa Chiara templom:

A templomot Bölcs Róbert nápolyi király építtette a XIV. században és később az Anjou-ház templomává és temetkezési helyévé vált. A középkori műemlék számos síremléknek ad helyet, itt látható többek között Nagy Lajos királyunk öccse feleségének a síremléke is. A templom sajnos jelentős károkat szenvedett a II. világháború során, de még így is felfedezhetőek rajta a középkori épület főbb vonásai. A templomban található egy kis múzeum is, amely a nápolyi betlehemet mutatja be.

Nyitva tartás:

  • H-V: 7:00-12:30 és 16:30-20:00
  • A belépés ingyenes.

Castel Nuovo – Anjou királyi palota:

Az új vár csak viszonylag új, hiszen a XIII. században épült I. Károly megrendelésére, aki az Anjou-ház székhelyévé tette e palotát. Gyönyörű a reneszánsz kapuzat, melynek domborművén a király bevonulását láthatjuk, a négy sarkában pedig az erény négy allegorikus megmintázását, középen Mihály arkangyalt. A vár keleti szárnyában múzeum található (Museo Civico), másik részén pedig a városi tanács ülésezik. A vár előtti tér erről kapta a nevét, Piazza Municipio.

Nyitva tartás:

  • H-Szo: 9:00-19:00

Belépőjegy a múzeumba 2016-ban:

  • 6 EUR

Galleria Umberto I.:

A budapesti Vásárcsarnokhoz hasonló hatalmas üvegépület közkedvelt találkozóhely a nápolyiak számára, számos elit butik és szórakozási lehetőség található a XIX. századi építményben. A fedett városközpontnak is nevezett Galleria Umberto érdekessége, hogy a padlón valamennyi horoszkópjegy megtalálható mozaikból kirakva.

Ha máskor is szeretnél az elsők között értesülni hasonló cikkeinkről, kövesd a
Netkoffer Facebook oldalát!