Főoldal Repülőjegy ártesztek Olcsó repülőjegy a télből a nyárba, de kicsit másképp

Olcsó repülőjegy a télből a nyárba, de kicsit másképp

1167
Megosztom:
Lanzarote, Kanári-szigetek

Lassan kezdenek repkedni a téli mínuszok, amitől sok embernek januárra, februárra lesz az az érzése, hogy jó lenne most már egy kicsit melegebb időben, napsütésben feltöltődni. Itthon erre nem sok esély van, de az olcsó repülőjegyeknek köszönhetően gyorsan elrepülhetünk kicsit átmelegedni Európa délebbi részeire. Január eleje még kicsit drágább, de utána beindul az uborkaszezon a légitársaságok számára, aminek köszönhetően rengeteg kedvező ajánlatot lehet találni weboldalaikon.

Ezekből szemezgettünk most néhányat, de nem a klasszikus oda repülök, pihenek, kirándulok, eszek, iszok, hazarepülök verziót kerestük, hanem egy kicsit csavartunk a dolgon, és amolyan 2 az 1-ben utakat kerestünk. Azaz egy út alatt két úti célt is meg lehet tekinteni az alábbi ötletekkel, megspórolva ezáltal egy repülés költségeit. (Az árak egy útra érvényesek és tartalmaznak minden illetéket, valamint az ingyenes kézipoggyászt, de nem tartalmaznak semmilyen más szolgáltatást.)

Alicante – Malaga

Az első útvonalötletünk szerint Budapestről a spanyolországi Alicantéba lehetne repülni, ahova január közepétől február végéig rengeteg időpontra lehet találni 6,990 forintért repülőjegyet a Wizz Airnél (Discount Club tagként pedig csak 4,490 Ft). Ilyenkor a víz fürdésre nem alkalmas, a levegő viszont kellemes, 12-15 fokos lehet annyi napsütéssel, mint amennyi itthon szeptemberben szokott lenni, és esővel sem kell számolni. Ideális azoknak, akik szeretnének megismerkedni a spanyol tájakkal, de nem bírják a nyári hőséget. Szóval fürdés helyett lehet jókat sétálni, kirándulni, sportolni. Ebben az időszakban csak heti egy járat repül a tengerparti városba, ezért ha az egy hetet kicsit soknak érezzük egy helyen eltölteni, akkor érdemes lehet egy másik, közeli tengerparti várost is beiktatni.

Malaga, látkép

Például Malagát, ami egy 7 órás buszúttal elérhető Alicante városából. Napi több járat is indul, a buszjegy pedig már 20-22 euróból kijön, így érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy néhány napot ott is eltöltsünk. Malaga egy jóval nagyobb város, több látnivalóval, úgyhogy ennek figyelembe vételével érdemes beosztani a szabadságot a két város között. Malagából aztán a Wizz Air vagy a Ryanair közvetlen járatával repülhetünk vissza Budapestre, így nem kell visszabuszozni Alicantéba. A repülőjegy Malagából Budapestre jelenleg kihozható 8,990 forintból (vagy Discount Club tagsággal 5,990 forintból).

Madrid – Kanári-szigetek

A második útiterv első állomása Madrid. A spanyol fővárosba a Wizz Air mellett a Ryanair is repül Budapestről közvetlen járatokkal, hetente több alkalommal is. Mi most a Wizz Airnél találtuk az olcsóbb repülőjegyet, mindössze 8,990 forintba kerül például január 25-én a 3,5 órás repülőút. Madridban rengeteg szép látnivaló van, és aki nem szereti a tömeget és a nyári 40 fokos hőséget, annak ez az időpont ideális lehet egy városlátogatásra.

Madrid, Plaza de Toros

Madridban az is jó többek között, hogy rengeteg helyre lehet eljutni a városból olcsó repülőjeggyel a fapados légitársaságoknak köszönhetően. Például a Ryanairrel a Kanári-szigetek mindegyike elérhető 15-20 eurós repülőjeggyel januárban és februárban. Mondjuk két nap intenzív madridi városnézés után elrepülhetünk tehát valamelyik szigetre (Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria és Tenerife egyaránt elérhető), ahol jöhet egy kis pihenés a sok sétában kifáradt lábaknak, egy kis napozás, egy kis kirándulás.

Tenerife, tengerpart

A pihenés után pedig jöhet a hazaút. Mindegyik szigetről van közvetlen repülőjárat Budapestre. Ha nincs preferenciánk azt illetően, hogy melyik szigetre utaznánk el legszívesebben, akkor nézzük meg a Wizz Air és a Ryanair honlapját a repülőjegy árakért, mert míg Lanzarote szigetéről lehet találni repülőjegyet 14,990 forintért is, addig Teneriféről már közel 30,000 forint a legolcsóbb jegy is a januári, februári időszakban.

Egy ilyen út után feltöltődve térhetünk haza, és simán kibírjuk majd azt a néhány hetet, ami a tavaszig még hátravan.

Fontos! A repülőjegyek ma reggeli (2016.11.30.) gyűjtés eredményei, és a fapadosoknál gyakran változhatnak az árak, ahogy fogynak a repülőjegyek, úgyhogy érdemes gyorsan körülnézni a honlapjaikon, ha valamelyik várost szívesen meglátogatnánk.