Főoldal Hírek, új repülőjáratok A Ryanair budapesti bázist nyit

A Ryanair budapesti bázist nyit

740
Megosztom:

RyanairA fapados légitársaságok szinte pillanatok alatt reagáltak a Malév leállására. A Wizz Air járatsűrítéseket és új gépek érkezését jelentette be, a Ryanair pedig egyenesen új bázis és 31 új útvonal beindítását jelentette be 4 repülőgép Budapestre telepítésével.

A Ryanair az egy héttel ezelőtti 5 új járat mellé 26 másik indítását jelentette be. Február közepétől olyan helyekre utazhatunk el fapados árakon, amelyek eddig csak külföldi Ryanair bázisokról voltak elérhetők, és nem sok realitása volt annak, hogy egyszer közvetlen budapesti járattal is elérhetők lesznek.

A Ryanair február 17-én nyitja meg budapesti bázisát. Kezdésként 4 Boeing 737-800-as típusú repülőgépet helyez el a repülőtéren az ír fapados és 2 millió utas elszállítását tervezi ebben az évben. Kérdéses, hogy a légitársaság melyik terminált fogja használni. Mivel nem valószínű, hogy az 1-es, fapados terminálnak lenne kapacitása ekkora méretű forgalom lebonyolítására, elképzelhető, hogy a frissen felújított, modern 2-es terminálra érkeznek majd a légitársaság járatai.

A lenti táblázat tartalmazza a Ryanairrel Budapestről közvetlen járattal elérhető városokat. Sok város esetében még nincs meg természetesen a menetrend, de pl. Londonba napi 2 járat, Barcelonába, Párizsba, Rómába, Milánóba és Brüsszelbe napi járat lesz, Dublinba és Madridba heti négy járat fog közlekedni a jelenlegi információk szerint. A hiányzó menetrendekről is beszámolunk természetesen, amint elérhetők lesznek.

Frissítve: A fapados a 31 járat mellé még egy új járatot jelentett be a napokban, amely Budapestről a finnországi Tamperébe fog repülni március 27-től heti három alkalommal (kedd, csütörtök, szombat).

Frissítve (2.): A gyenge kihasználtságra hivatkozva a Ryanair törölte a Rodoszra, Chaniába, Mallorcára és Trapaniba közlekedő járatait, illetve ezek március végétől mégsem lesznek elérhetők Budapestről. Ezzel párhuzamosan két új célállomást is bejelentett a fapados légitársaság, Weeze (Düsseldorf) és Billund kerül be a menetrendbe, illetve a Barcelonába, Londonba (Stansted) és Párizsba (Beauvais) közlekedő járatokat sűrítik.

Ryanair menetrend