Főoldal Hírek, új repülőjáratok Változik a Ryanair kézipoggyász szabályzata

Változik a Ryanair kézipoggyász szabályzata

2901
Megosztom:
Ryanair repülőgép

A Ryanair bejelentette, hogy 2017. november 1-től, azaz a téli menetrend kezdetétől megváltozik az ingyenesen fedélzetre vihető kézipoggyászok száma és a feladott poggyász súlyhatára, illetve díja.

Ryanair kézipoggyász mérete

Jelenleg 2 darab kézipoggyászt lehet a fedélzetre vinni ingyenesen. A nagyobb mérete maximum 55x40x20 cm, a kisebb kézipoggyász pedig 35x20x20 cm. Ez a rendszer fog megváltozni november első napjától kezdve. Továbbra is 2 darab kézipoggyászt vihetünk magunkkal ingyenesen, DE:

  • November 1-től minden utas egy darab, maximum 35x20x20 cm nagyságú kézipoggyászt vihet a fedélzetre ingyenesen, továbbá a repülőtér területén vásárolt vámmentes termékeket.
  • A második, szintén ingyenes kézipoggyász mérete továbbra is maximum 10 kg és 55x40x20 cm nagyságú lehet, de ezt csak azok az utasok vihetik ingyenesen a fedélzetre, akik elsőbbségi beszállást, Plus, Flexi Plus vagy Family Plus szolgáltatást is választottak a repülőjegyük mellé. Aki nem vásárolt az előző plusz szolgáltatások közül, annak a nagyobb kézipoggyászt a beszállókapunál le kell adnia, amelyet címkével látnak el, és aztán a repülőgép rakterébe teszik (ingyenesen).
  • Fontos tehát, hogy a fedélzetre nem vihető, de ingyenes kézipoggyászt nem kell a repülőtéri check-in pultoknál leadni. Ott továbbra is csak a feladott poggyászt kell leadni. Azonban arra is fontos figyelni, hogy a fedélzetre nem vihető kézipoggyászban ne hagyjunk nagyobb értékeket, mivel azokat nem tudjuk az egész út során figyelemmel kísérni.
  • Az elsőbbségi beszállás díja 5 euró, kb. 1500 Ft utanként és személyenként, azaz ennyit kell fizetnünk, ha biztosan szeretnénk a fedélzetre vinni a nagyobbik ingyenes kézipoggyászt. 🙂

TIPP: Az értékeket már az otthoni bepakolás során csoportosítsuk a kisebb kézipoggyászba, hogy ne közvetlenül a beszállás előtt kelljen kapkodva átpakolni a nagyobb kézipoggyászból. Azt is érdemes elolvasni, hogy mi lehet a kézipoggyász tartalma, így nem érhet minket meglepetés a repülőtéren.

Ryanair feladott poggyász mérete

A feladott poggyász szabályozásában annyi lesz a változás, hogy az eddig választható két kategória – max. 15 kg és max. 20 kg – helyett egy kategória lesz, egységesen maximum 20 kg lesz a feladható poggyász súlyhatára, és maximum 2 darab bőröndöt lehet feladni személyenként.

A díjszabást is egyszerűsítik, 25 EUR lesz egységesen a feladott poggyász díja utanként, amely a kiemelt, forgalmasabb időszakokban történő repülés esetén 35 euróra fog növekedni.