Főoldal Reptéri transzferek Szófia repülőtér, reptéri transzfer

Szófia repülőtér, reptéri transzfer

77
Megosztom:
Szófia, repülőtér épülete

Bejutás a repülőtérről (távolság a központtól 10 km)

Szófia a Wizz Air közvetlen fapados járatával érhető el Budapestről.

Szófia repülőtéri transzfer

Metró:
2-es (kék) metróvonal közlekedik a repülőtérről a belvárosba (Serdika állomásnál érdemes leszállni). A járatok reggel 5:30 és éjfél között 8-10 percenként, hétvégén 12-14 percenként közlekednek. A menetidő kb. 18 perc a belvárosig, a jegy ára 1,6 leva/út. A repülőtéri metróállomás a 2-es terminál épületében van, a jegypénztár is itt található. Minden utas maximum 2 bőröndöt vihet magával a metróra ingyenesen, de az összméretüket tekintve a 140 cm-t meghaladó bőröndöknek külön jegyet kell vásárolni 1,6 leva/csomag (kb. 250 Ft) áron.

A Serdika állomáson át lehet szállni az 1-es (piros) metróra, amivel a központi busz és vasúti pályaudvar is elérhető további 10-12 perc alatt.

Busz:
A reptéri buszok (84-es és 184-es) reggel 5:00 és este 23:00 között kb. 10 percenként indulnak a város központjába (Gourko utca) az 1-es és a 2-es repülőtéri terminált is érintve, az esti órákban ritkábban. Az egy útra szóló buszjegyek ára 1,6 leva (kb. 250 Ft). A menetidő hosszabb, mint metróval – kb. 45 perc, hétvégén 35 perc -, de akik szeretnek többet látni a városból, és nem sietnek annyira, azoknak ez lehet a jobb választás. A jegyek az Urban Mobility Center jegypénztáraiban vagy az automatáknál kaphatók. Az utasok fejenként 2 bőröndöt vihetnek fel a buszra ingyenesen, de az összméretüket tekintve a 140 cm-t meghaladó csomagoknak külön jegyet kell vásárolni, az ár darabonként 1,6 leva.

Taxi:
A taxi átlagos ára 10 leva (kb. 5 EUR) Szófia központjába, a menetidő kb. 15 perc. Az OK SUPERTRANS taxik használatát javasolja a repülőtér.

Hasznos cikkek: