Főoldal Hírek, új repülőjáratok Tánc a világ körül – ezt látnod kell!

Tánc a világ körül – ezt látnod kell!

362
Megosztom:
Where The Hell is Matt?

Bár nekünk jutott volna eszünkbe! Annyira egyszerű az alapötlet, és fantasztikus az eredmény, hogy érdemes megismerkedni a Where the Hell is Matt? sikertörténetével.

A kitaláló Matt Harding, egy átlagos amerikai srác, aki 2003-ban épp játékfejlesztőként dolgozott Ausztráliában, amikor úgy döntött, hogy ahelyett, hogy valami agresszív játék fejlesztésén munkálkodna, inkább “világgá megy”. Barátai már jól ismerték esetlen táncát, így amikor Vietnámban jártak, kérték, hogy járja el a táncot, ők meg felveszik videóra – gondolták, vicces lesz. Az is lett.

2004-ben újabb nagy utazásra indult, és akkor már tudatosan táncolt minden helyen, így mire hazaért, már 15 kis táncos videója volt, amiből csinált egy remek összeállítást, alárakott egy jó kis dalt, és meg is volt a siker, vírus-szerűen terjedt a videó. Amikor elindult a YouTube, oda is feltöltötte videóját és ő lett az egyik első igazi YouTube szenzáció, messze a hivatásos YouTube wannabe-k kora előtt.

2006-ban folytatódott a sorozat, 36 helyen vette fel a kis táncát, 2008-ban pedig újabb videó készült miután 14 hónap alatt bejárt 42 országot. Ekkor már rájött, hogy még jobb lesz az egész, ha nemcsak ő táncol, hanem helyi emberek is csatlakoznak hozzá. Be is jött az ötlet, rengetegen jelentkeztek a felhívásaira, és onnantól már nem volt megállás, jobbnál jobb videók születtek:

2012-ben folytatta a sorozatot, ekkor azonban már nem a saját kis táncát járta, hanem mindenhol a helyi emberek tanítottak be neki egy-egy mozdulatsort, amit aztán közösen eltáncoltak – komplett világ körüli flashmobbá alakulva. (1:29-nél és 3:50-nél Budapest is ott van!:)