Főoldal Hasznos tanácsok Mi is az a WIZZ Discount Club?

Mi is az a WIZZ Discount Club?

4866
Megosztom:
A Wizz Discount Club részletei

A Wizz Air weboldalán minden dátum mellett két ár található. Egy drágább és egy olcsóbb. A magasabb ár a normál ár, az alacsonyabb ár pedig a kedvezményes repülőjegy ár, amely azokra vonatkozik, akik tagjai a WIZZAir Discount Clubnak. De mi is az a WIZZ Discount Club, és hogyan lehet csatlakozni?

Hogyan tudok csatlakozni a Klubhoz?

A Klubhoz nagyon egyszerű csatlakozni, egyszerűen csak ki kell fizetni a tagság éves díját és cserébe annyi alkalommal vehetünk a kedvezményes áron repülőjegyet, amennyiszer csak szeretnénk. Nem kell külön, előre befizetni a díjat, elég elindítani egy repülőjegy foglalást és a foglalási rendszer egyből fel fogja ajánlani a csatlakozási lehetőséget.

Ha szeretnénk csatlakozni, akkor a foglalási rendszer már egyből a kedvezményes repülőjegy árakkal számol és hozzáadja a foglalás végső árához a Wizzair klubtagság éves tagsági díját. A következő repülőjegy foglalás alkalmával már csak be kell majd lépnünk a felhasználói fiókunkba a foglalás kezdetekor, és a rendszer automatikusan az olcsóbb jegyárakat fogja mutatni.

Hány fajtája van a tagságnak?

Jelenleg kétféle tagság közül lehet választani: standard vagy csoportos tagság.

A Standard tagság éves díja 29,99 EUR. Ezért cserébe a klubtag és plusz egy fő utazhat kedvezményes repülőjeggyel, akiknek egy foglaláson belül kell szerepelniük. A klubtagnak – akinek a nevére a tagsági díj befizetésre került – mindig az utasok között kell lennie, a plusz egy fő lehet bárki. A klubtag természetesen egyedül is utazhat, ezért ezt annak érdemes igénybe venni, aki általában egyedül vagy legfeljebb egy útitárssal utazik együtt.

A Csoportos tagság éves díja 59,99 EUR. A csoportos tagság esetén a klubtag mellett akár további 5 személy is repülhet kedvezményes áron, de mindenkinek egy foglaláson belül kell szerepelnie. A klubtagnak itt is mindig az utasok között kell lennie. Standard tagságról bármikor át lehet lépni a csoportos tagságra a díjkülönbözet megfizetésével. Ha Wizz Air Hitelkártyát igénylünk, akkor a csoportos tagságot ingyen adják a kártyához.

Milyen kedvezményeket kapok?

  • A repülőjegy árából repülésenként minimum 10 EUR (2,900 Ft) kedvezmény jár azokra a repülőjegyekre, amelyeknek a normál ára legalább 19,99 EUR (6,990 Ft). A kedvezmény a klubtagnak és standard tagság esetén plusz egy, csoportos tagság esetén akár plusz 5 főnek jár. (A 19,99 eurónál olcsóbb normál árú jegyekből kisebb kedvezményt szoktak adni, a legolcsóbb normál árú repülőjegyekből pedig nem jár további kedvezmény. Ezért van az, hogy egyes dátumokra a normál ár és a Klub ár megegyezik.)
  • 5 EUR (1,450 Ft) kedvezmény repülésenként az interneten foglalt nagyméretű kézipoggyászokra és a feladott poggyászokra.
  • Extra kedvezményeket, promóciós ajánlatokat e-mailben még a nagyközönség előtt.

Megéri klubtagnak lenni?

Már akár egy utazás miatt is megérheti a klubtagságot választani, nézzünk egy-egy példát:

Standard tagság esetén:
Normál repülőjegy ára egy oda-vissza útra, két főre: (14,990+8,990) x 2 fő =47,960 Ft
Kedvezményes repülőjegy ára ugyanerre az útra klubtagsággal: (12,090+6,090) x 2 fő=36,360 Ft
Megtakarítás: 11,600 Ft (kb. 37 EUR) – 29,99 EUR tagsági díj = 7 EUR (kb. 2,100 Ft)

Csoportos tagság esetén:
Normál repülőjegy ára egy oda-vissza útra, négy főre: (14,990+8,990) x 4 fő =95,920 Ft
Kedvezményes repülőjegy ára ugyanerre az útra klubtagsággal: (12,090+6,090) x 4 fő=72,720 Ft
Megtakarítás: 23,200 Ft (kb. 74 EUR) – 59,99 EUR tagsági díj = 14 EUR (kb. 4,300 Ft)

Standard tagság esetén tehát már évi egy utazás is elég ahhoz, hogy megtakarítást érjünk el, de az igazi megtakarítás a második, harmadik stb. utazással érhető el.

Csoportos tagság esetén még ennél is kedvezőbb a helyzet, mert már egy utazás és 4 fő esetén is megtakarítást érhetünk el, ha pedig kihasználjuk a 6 fős keretet, akkor még nagyobb lehet a megtakarítás.
További összeget spórolhatunk, ha nagyobb kézipoggyásszal vagy feladott poggyásszal szeretnénk utazni.

Tippek

Tipp 1: Ha egy négyfős család utazik (2 szülő, 2 gyerek) és akár évente többször is, akkor érdemesebb lehet két standard tagságot választani a csoportos tagság helyett. Így a tagsági díj ugyanannyi (29,99+29,99=59,98 EUR), mintha a csoportos tagságot választanánk, viszont jóval nagyobb rugalmasságot ad a szervezésben az, hogy a család külön is utazhat. Ha ugyanis a csoportos tagságot választjuk, akkor a klubtagságot kiváltó szülőnek mindig utaznia kell, viszont ha két standard tagságot választunk (így a két klubtag a két szülő lesz), akkor bármelyik szülő felhasználhatja a kedvezményt. Ez a lehetőség jól jöhet például egy külföldön élő családnak, amely évente többször is hazalátogat, de nem tudja mindig megoldani, hogy együtt utazzanak haza.

Tipp 2: A klubtagság egy évre szól, de ez a határidő a repülőjegy foglalási, vásárlási időpontra vonatkozik és nem az utazásra. Azaz ha például április 14-én jár le a tagságunk és márciusban lefoglalunk egy októberi utazásra szóló repülőjegyet, akkor még arra is érvényes lesz a kedvezmény.