Főoldal Balaton Balatonakarattya magaspart, a legszebb kilátás a Balatonra

Balatonakarattya magaspart, a legszebb kilátás a Balatonra

177
Balatonakarattya magaspart panoráma

A Balaton egyik legszebb panorámája a Balatonakarattyai magaspart Kisfaludy-sétányáról tárul elénk. Ezt a részt Tengerlátópartnak is hívják, mert valóban olyan a látvány innen, mintha egy tenger terülne el előttünk. Bár alatta halad el a vasút és van a tövében néhány kisebb strand is kialakítva, a magasparton állva néha olyan érzésünk van, mintha a víz felett állnánk.

A nyaralóházak által szegélyezett sétány közel van a főúthoz, így akár átutazóban is érdemes lekanyarodni ide, és gyönyörködni a panorámában, különösen, ha épp tiszta az idő. Ilyenkor akár Tihanyon túl is el lehet látni, de ha esetleg mégsem, maga a látvány akkor is varázslatos.

Panoráma a Balatonakarattyai magaspart tetejéről

Elhelyezkedésének köszönhetően napkeltekor és naplemente idején különösen gyönyörű a kilátás. Az út és a magaspart széle közötti füves területen több helyen vannak padok, a fűben leteríthetünk egy pokrócot és akár piknikezni is lehet. Nyári estéken alkalmanként kamarazenekari koncerteket tartanak itt fáklyák fényénél.

Pihenőpadok a magasparton

A főút melletti Rákóczi-parkban látható a 400 éves Rákóczi-szilfa maradványa, ami arról híres, hogy a legenda szerint ehhez a fához kötötte ki lovát Rákóczi fejedelem, és itt nyilvánította ki a nép „akarattyát”. Ez a fa aztán a balatoni hajósok számára tájékozódási pontként szolgált, Somogy és Veszprém vármegyék határfájának tartották. A hatalmas fát egy villámcsapás és egy szélvihar elpusztította, ma a tönkje látható. A parkban egy hatalmas, árnyékos játszótér is várja a gyerekeket.

Rákóczi park Akarattyán

A Rákóczi-parkhoz közel egy fából épített kilátóterasz, a Kisfaludy-kilátó is van az akarattyai magasparton, itt le lehet ülni egy padra, és onnan gyönyörködni a Balatonban. Balra Aliga és Világos partjai, a távolban Siófok, jobbra Kenese, a Fűzfői öböl és Almádi, előttünk pedig a végtelennek tűnő Balaton.

Az akarattyai magaspart megközelítése

Itt, a kilátónál korábban lehetett parkolni is. Jelenleg csak engedéllyel lehet behajtani, és parkolásra a magasparttól egy utcával beljebb van lehetőség, ahol több helyen külön parkolóhelyeket alakítottak ki. A parkolás ingyenes.

A magaspart melletti sétány
A magaspart melletti sétány

A térképen zöld színnel egy lehetséges útvonalat jelöltünk meg gyalogosok számára, ide több, kisebb utcán is be lehet sétálni és meg lehet közelíteni a magaspart kilátórészét. További szép helyeket is összegyűjtöttünk a tó körül: Balatoni látnivalók

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával! Ráadásul, ha most regisztrál, akkor 5.000 forintot kap ajándékba. Részletek->>

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com