Főoldal Városok, látnivalók Catania és Szicília látnivalói

Catania és Szicília látnivalói

29605
Szicíla tengerpartja

Olaszország legkiterjedtebb régiója nem a „csizma” területén, hanem a Földközi-tengeren található. Ez pedig nem más, mint az igen kedvelt úti cél, a 25.700 négyzetkilométer alapterületű Szicília. A sziget rengeteg érdekességet és megannyi mesés látnivalót rejt, így hát nem meglepő, hogy rengeteg látogató érkezik ide. Szicília látnivalói előtt kezdjük röviden Catania nevezetességeivel, hiszen a repülővel érkezők többnyire ebbe a városba érkeznek.

Catania látképe

Catania: Szicília második legnagyobb települése

Az Etna lábánál fekszik Catania, amit egyes területeken a „láva városaként” is szoktak emlegetni. Olaszország egyik legmelegebb települése, a hőmérséklet nyáron akár a 40 °C-ot is elérheti. A várost megannyi megpróbáltatás érte az évek során, több vulkánkitörés és földrengés is pusztított a településen. Mindezek után barokk stílusban épült újjá, aminek köszönhetően rengeteg gyönyörű épület fogadja az érkezőket – amelyek közül több lávából épült.

Catania főtere viszonylag kicsi, de mégis igen elbűvölő. Itt található a Santa Agata katedrális, amit a vértanú halált halt Szent Ágota emlékére szenteltek. Ez a székhelye a cataniai érsekségnek, és itt található a híres olasz zeneszerző, Vincenzo Bellini sírja is. Mindenképp érdemes megnézni a Massimi Bellini operaház is, amit neoreneszánsz stílusban építettek meg és 1890-ben nyitottak meg a nagyközönség előtt. A lávakőből épült Ursino-kastély 1239-ben készült, négy szárnyból áll, amelyek négyzetet alkotva vesznek körbe egy belső udvart.

Szállás Cataniában és Szicíliában

A hatalmas kínálatnak köszönhetően szállást nagyon könnyű találni a városban és Szicíliában, de a nyári szezonra hamar elkelnek a legjobb helyek, ezért érdemes legalább néhány hónappal előre foglalni. Az igényeinknek leginkább megfelelő szállás kiválasztásában jól jöhet szálláskereső partnerünk weboldala, ahol többféle szempont szerint lehet szűrni a lehetőségeket, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Keresek egy jó ajánlatot!

Látnivalók a túra szerelmeseinek

Catania után induljunk el Szicília látnivalói felé. Szicíliában négy nagyobb hegyvonulat található, amelyek minden túrázni vágyónak garantáltan remek kikapcsolódást nyújtanak.

  • Az Appenninek az északi partvonal mentén, a Messinai-szorostól egészen a Torto folyóig húzódik. Ennek három részét különböztethetjük meg, a Peloritanit, a Nèbrodit és a Le Madoniet. Legmagasabb csúcsai elérik a 2000 méteres magasságot.
  • A nyugati vidéket körülölelő hegycsoport a Torto és a Platani folyóktól nyugatra található.
  • A harmadik hegylánc délnyugaton található, és egészen a tengerig elhúzódik.
  • A sziget délkeleti csücskében találhatjuk a negyedik, táblás szerkezetű kiemelkedést, a Monti Ibleit.

A hegységek mellett a vulkánok is remek helyszínei lehetnek a túráknak. A 3350 méter magas Etna, Európa legmagasabb még ma is működő vulkánja, a sziget keleti partján található. Ennek tetejére több módon is fel lehet jutni – felvonóval 2504, jeepekkel 2920 méter magasságig juthatunk el, innen pedig különböző túraútvonalakon közelíthető meg a csúcs. A megfelelő öltözékre minden esetben figyelni kell, hiszen ilyen magasságban igen változékony és hűvös az időjárás.

Az Etna

Látnivalók a kultúra iránt érdeklődőknek

Szicília híres a művészetéről, számos költő és író született ezen a napfényes szigeten. Ennek köszönhetően igen gazdag a kulturális élet, és megannyi érdekes látnivaló fogadja az érkezőket. Sok helyen fellelhetőek az ókori szicíliai művészet csodás alkotásai és a későbbi korok lenyűgöző építményei. Mindenképp érdemes megtekinteni a segestai vagy agrigentoi templomokat; a színházakat Palermóban, Segestaban és Taorminaban; a Cefalúi és a Monreale-i Katedrálisokat; a palermói Királyi Palotát, illetve a várakat Milazzóban és Augustában.

Cefalú katedrálisa

Látnivalók különleges programok kedvelőinek

Szicíliában további remek lehetőségek is várják a látogatókat – íme néhány ezek közül.

A Lipari-szigetek mesés strandjai pihentető kikapcsolódást nyújtanak az utazók számára. Itt fantasztikus ételek, remek hangulat és kiváló időtöltési lehetőségek várnak az érkezőkre, a legnépszerűbb látnivaló a Stromboli aktív vulkánja.

Csodás ókori görög emlékek láthatóak Agrigento területén, a Templomok-völgyében. Az egyik legszebb és legjobb állapotban megőrzött templom a Concordia, amelyet 597-ben alakítottak át keresztény imahellyé. Minden évben a mandulavirágzáskor tartanak itt fesztivált, így hát érdemes ekkorra időzíteni a látogatást.

Agrigento okóri látnivalói

Erice mesébe illő település, egy hegytetőre épült város. Két legkedveltebb látnivalója a Pepoli torony és a Vénusz vár, de érdemes megnézni a Balio-kertet és a dómot is. A helyi péksütemények és a kávézók hangulata is magával ragadó.

Szicília fővárosa Palermo, ahol érdemes nyitott szemmel járni, hiszen rengeteg kincset rejtenek a káoszosnak tűnő utcák. Sok építészeti remekmű, hangulatos utcák, remek múzeumok és megannyi izgalmas látnivaló rejlik a városban.

Palermo főtere

Szicília egész területe és Catania mesés városa egyaránt remek programokat rejtenek. Megannyi látnivaló és izgalmas lehetőség fogadja az ideérkezőket, akik garantáltan megtalálják a számukra tökéletes elfoglaltságot.

Catania, Szicília látnivalói térképen

Számos látnivaló található a szigeten, ezek közül a cikkben szereplő híres és népszerű nevezetességek elhelyezkedése látható a térképen. A térkép bal felső sarkában lévő nyílra kattintva jönnek elő a sorszámok mögötti elnevezések, részletek.

Hasznos cikkek:

  • Budapest Catania repülőjegy, menetrend: Wizz Air
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!