Főoldal Városok, látnivalók Londoni fapados tippek (1.)

Londoni fapados tippek (1.)

4753

Londoni fapados tippekHa egy londoni kiruccanást tervezünk, akkor nem feltétlenül számítunk olcsó utazásra, pedig sok mindenen lehet sokat spórolni, ha gondosan megtervezzük, előkészítjük az utunkat. A repülőjegytől kezdve a közlekedésen át a szállásig mindenhol lehet kedvező árakat találni. Kétrészes cikkünkben megmutatjuk hogyan.

Ha igazán olcsó repülőjeggyel szeretnénk Londonba utazni, akkor a legnagyobb eséllyel a Ryanair honlapján fogunk számunkra kedvező ajánlatot találni. Természetesen itt sem mindig olcsók a jegyek, de ha sűrűn figyeljük az akciókat a tervezett utazás előtti egy-két hónapban, akkor szinte biztos, hogy fogunk találkozni 5-10 eurós jegyekkel. Ebben az árban általában már benne vannak a repülőtéri illetékek, illetve az online check-in díja is, de nincs benne a feladott csomag díja, a biztosítás, valamint a foglalásnál használt bankkártya kezelési költsége.

Ezeknél a tételeknél azonban rengeteget spórolhatunk, hiszen ha 3-4 napra utazunk, akkor elég lehet egy nagyobb hátizsák is, ami ingyenesen felvihető a repülőgépre szemben a feladott poggyásszal, ami után 15 eurót kell fizetni utanként. Persze a méretekre figyelni kell, 55x40x22 cm-nél nem lehet nagyobb, és 10 kg-nál nem lehet nehezebb a kézipoggyászunk.

Biztosításra sincs feltétlenül szükségünk, hiszen ma már a legtöbb bank kínál a bankkártya mellé évi 3-4 ezer forintért utazási, baleset- és poggyászbiztosítást, amely ráadásul ezért az összegért korlátlan számú utazásra használható, nem csak a londoni kiruccanásra.

A repülőjegy foglalásakor felszámított bankkártya kezelési díj is kiküszöbölhető, ha Visa Electron kártyával fizetünk, ugyanis az ilyen típusú kártya után nem számítanak fel díjat. Ezzel repülőjegyenként 5 eurót takaríthatunk meg, azaz 2 fő utazásakor, ami 4 repülőjegyet jelent oda-vissza út esetén, 20 euró marad a zsebünkben. Amire figyelni kell: nem mindegyik bank engedélyezi az általa kibocsátott Visa Electron kártyával történő internetes vásárlást, így a foglalás megkezdése előtt érdemes érdeklődni bankunknál (pl. az OTP, a K&H és az Erste kártyáival lehet vásárolni, de a CIB-es kártyákkal nem).

Pozsony belvárosa
Ahhoz, hogy Ryanair járattal repüljünk Londonba, a pozsonyi repülőtérről kell indulnunk, ugyanis Budapestről nincs közvetlen londoni járata a fapados légitársaságnak. Ez sokaknak jelenthet nehézséget, de érdemes figyelembe venni, hogy a MÁV-tól már 16 euróért lehet oda-vissza útra érvényes vonatjegyet venni Budapestről Pozsonyba. Naponta 5 járatpár közlekedik a két főváros között, a vonatok kulturáltak, tiszták, kényelmesek, és így alkalmunk nyílik egy pozsonyi városnézésre is. Pozsonyból a 61-es helyi busszal 20 perc alatt juthatunk ki a repülőtérre. A menetjegy 0,7 euróba kerül, a buszok 15-20 percenként követik egymást. A pozsonyi repülőtéren a vezeték nélküli internet ingyenesen használható, laptoppal és PDA-val egyaránt könnyű rácsatlakozni.

Ha online „csekkoltunk” be a járatunkra és nincs feladandó poggyászunk, akkor a reptéren egyenesen mehetünk a biztonsági átvizsgáláshoz, nincs szükség a check-in pultoknál történő sorban állásra. Mielőtt a biztonsági átvizsgáláshoz érnénk, ellenőrizzük le, hogy a csomagunk valóban nem nagyobb a megengedett méreteknél, ugyanis a túlsúlyért sokat kell fizetni. Ha valami nem stimmel, akkor érdemes néhány dolgot átrakni a nadrágunk és/vagy a kabátunk zsebeibe, így csökkentve a kézi poggyászunk méretét a szükséges szintre. Az átvizsgálás és beszállás után következhet a 2 órás repülés.

Ryanair

A fenti „szabályokat” betartva az utunk Londonba, illetve Stansted repülőterére, eddig nem került többe 15-20 eurónál, amiben tehát már benne van a vonatjegyünk Pozsonyig tartó része, a buszjegyünk a repülőtérre és a repülőjegyünk Londonig. Legutóbbi utunk alkalmával ekkor 17,20 eurónál tartottunk személyenként, de ebben már benne volt egy Pozsonyban elnyalt fagyi és egy repülőtéren vásárolt fél literes üdítő is.

Cikkünk második részében a repülőtérről Londonba történő bejutáshoz, a helyi közlekedéshez és a szállásválasztáshoz adunk spórolási tippeket.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com