Főoldal Balaton Csopaki kertmozi és autósmozi

Csopaki kertmozi és autósmozi

141
Csopak kertmozi piros székekkel

A csopaki kertmozi vagy másnéven Forrás Kertmozi talán a legismertebb kertmozi a Balaton északi partján. Immár 25 éve működik hangulatos nyáresti élményt adva a helyieknek és a turistáknak egyaránt.

Rögzített székek vannak, amelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Érdemes vinni magunkkal hosszúujjút, ami a szúnyogok ellen is véd, és hűvösebb estéken, illetve gyerekeknek egy vékony takaró is jól jöhet. A szúnyogriasztó is hasznos lehet, de a szúnyogok egyébként sötétedés után szerencsére eltűnnek. Aki szeretne, kis ülőpárnát vagy puha takarót is vihet, hogy kényelmesebb legyen a műanyag szék, de a helyszínen korlátozott számban tudnak is adni ingyenesen.

A csopaki kertmozi autósmozi is egyben, így autóból is lehet nézni a filmet. Ilyenkor a széksorok mellett kijelölt, kivetítőre néző helyen kell leparkolni, és az autórádió egy megadott hullámhosszán lehet fogni a hangot. Autós helyből kevés van, ezért mindenképpen időben érkezzünk, ha jó pozíciót szeretnénk elfoglalni. Ha ez sikerül, akkor pedig számítsunk arra, hogy az utolsók között tudunk majd távozni a vetítés után, mivel a többi autó el fogja állni az utat.

Egész nyáron működik a mozi, csak az időjárás írhatja felül a programot. Szinte minden nap van vetítés, a havi program a honlapon látható, de a városban, a strand közelében is több helyen ki van plakátolva és szórólapot is lehet vinni a mozi területén lévő kis házikó pultjáról.

Minden este 9 órakor kezdődik a vetítés. Popcorn és üdítő kapható a kertmoziban, jegyet a vetítés előtt a helyszínen lehet váltani a kis házikónál. Érdemes legalább 15 perccel korábban érkezni, mert zsúfoltabb estéken sor is kialakulhat. A jegyár egységesen 1200 forint, kicsiknek és nagyoknak, helytől és autótól függetlenül mindenkinek ugyanannyiba kerül.

Általában premierfilmeket vetítenek, vannak felnőtteknek és kifejezetten gyerekeknek szóló filmek vagy animációs filmek is, így a kicsik is élvezhetik ezt a nem mindennapi hangulatot, amit a kertmozi nyújt.

A csopaki kertmozi hangulatos hely

A csopaki kertmozi megközelítése

A csopaki szabadtéri mozi a Forrás utcában található, ami könnyedén megközelíthető autóval, biciklivel és gyalogosan is.

A Balatonfüred felől érkezőknek a 71-es főútról az első lehetőségnél kell jobbra lefordulni, egyből a Víg Molnár csárda után, majd a Kőkorsó utcán a part felé haladva az első lehetőségnél szintén jobbra kell fordulni a Forrás utcába. Parkolni a mozi utcájában ingyenesen lehet.

Biciklivel is könnyű megtalálni, mert a balatoni bringakörút csopaki szakasza épp itt megy el a kertmozi előtt, bringatároló is rendelkezésre áll.

Gyalogosan is hasonló az út, például ha a kikötőtől felsétálunk a Kőkorsó utcán, majd balra fordulunk a Forrás utcára, akkor egy tisztás szélén már jól látható a hatalmas kivetítő és a piros széksorok.

További kertmozik az északi parton: Balatoni kertmozik

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával! Ráadásul, ha most regisztrál, akkor 5.000 forintot kap ajándékba. Részletek->>

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com