Főoldal Balaton Káptalantóti piac, Liliomkert piac

Káptalantóti piac, Liliomkert piac

101
Káptalantóti piac

A káptalantóti piac a Káli-medence és a Balaton felvidék leghíresebb piaca, rendkívül népszerű a környéken nyaraló, kiránduló turisták körében. A Liliomkert piacot 2007-ben hozta létre Harmathy Ildikó azzal a céllal, hogy helyet biztosítson a helyi termelőknek kézműves portékáik eladására és hogy a vevők is egy helyen megtaláljanak mindent.

Mivel ez volt az egyik első termelői-kézműves piac, és mert idilli környezetben van, hamar kinőtte magát, és mára a Balaton egyik legkeresettebb látnivalója, kirándulási célpont, egy hely, ami miatt akár az ország másik végéről is útra kelnek az érdeklődők.

A terület szántóföldként szerepelt a nyilvántartásban, ezért a tóti piac hosszú évekig küzdött a fennmaradásért, de mára már megkérdőjelezhetetlen szereplője a falu és a környék turizmusának. A legelején 22 árus volt a piacon, ma több mint 200, és bár lenne rá igény, nem nő tovább a piac, csak akkor tudnak új eladót fogadni, ha valaki kilép.

Van itt minden, a termelői zöldség-gyümölcs mellett kézműves sajt, lekvár, méz, szörp, frissen sült langalló, isteni rétes, mangalicakolbász és remek házi sütemények, de találunk itt ékszereket, dísztárgyakat, régiségeket, ruhákat és mini antikváriumot is.

Ahogy az egy jó termelői piacon lenni szokott, kóstolni is sok helyen lehet, és meg is tudhatunk ezt-azt a portékákról, a termelők szívesen mesélnek róluk. Nem olcsó a piac, de ha nem is vásárolunk sokat, akkor is élmény körbejárni, élvezni a forgatagot, nézelődni.

Káptalantóti piac nyitvatartás

A káptalantóti Liliomkert piac egész évben nyitva van, de csak vasárnaponként. (Ünnepnapokon, így például húsvétkor és Pünkösd vasárnapján is). Nyáron óriási tömeg van szinte minden alkalommal, érdemes ezzel számolni, és minél korábban érkezni, hogy biztosan legyen még parkolóhely, mert bár pár éve hatalmas parkolót alakítottak ki a piac mellett, ez is mindig megtelik. Aki szeretné a hömpölygő tömeget elkerülni, és megteheti, inkább tavasszal vagy nyár végén keresse fel a tóti piacot, olyankor egy kicsit talán elviselhetőbb a tömeg.

Reggel 7-től délután 2-ig tart nyitva a piac.

Van, ahol lehet kártyával is fizetni, de érdemes készpénzzel is készülni, mert sok helyen csak azzal lehet vásárolni.

Kutyabarát hely.

Hol van a káptalantóti piac?

Közvetlenül Káptalantóti mellett található a piac. A Káli-medence felől érkezve túl kell menni a Káptalantóti felé vezető elágazáson, és kb. 150 méter múlva balra lesz a bejárat a parkolóba. Tapolca felől érkezve sem kell a falu felé letérni, nem kell a faluba bemenni, a lehajtó előtt 150 méterre, jobbra lesz a piac parkolója.

További érdekes helyek a tó körül: Balatoni látnivalók, érdekességek


EUB utasbiztosítás
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com