Főoldal Városok, látnivalók Koppenhága lenyűgöző látnivalói

Koppenhága lenyűgöző látnivalói

6910
Koppenhága Nyhavn este

Skandinávia része egy festői kis ország, Dánia. A kicsit több mint 43.000 km² alapterületű ország sok embert vonz évente, hiszen megannyi különleges látnivalót tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az ország fővárosa Koppenhága, ami a maga 1.230.728 lakosával kiérdemelte a „Skandinávia legnépesebb városa” címet. Lássuk, Koppenhága látnivalói közül melyek a legizgalmasabbak!

Nyhavn

III. Frederik király 1671-ben csatornával köttette össze a Kongens Nytorvot (a város egyik területét) és a kikötőt, így született meg a Nyhavn. Az ide épült házakba kereskedők költöztek, akik közvetlenül az otthonuk előtt horgonyozhatták le hajóikat. Ezt az egyébként is mesés területet a változatos programlehetőségek és az egyedi épületek teszik még színesebbé. Ma már sok étterem, régi hajók és különleges hangulat várja a turistákat.

Koppenhága színes látnivalója, Nyhavn

Tivoli

A belvárostól nem messze található vidámpark 1843-ban nyitotta meg kapuit, és egyből a helyiek kedvencévé vált. A Tivoli nemcsak egy szokásos vidámpark, a játékokon, hullámvasútakon kívül koncertek, pantomim és balett előadások, és más események színesítik a programot, nem beszélve a hatalmas parkról, ahol pihenhetünk egyet a látnivalók megtekintése után. Itt próbálhatjuk ki a világ egyik legrégebbi, fából készült hullámvasútját, amelynek különlegessége, hogy a szerelvényeknek saját fékezőembere van. A vidámpark nincs nyitva egész évben. A főszezon április elejétől szeptember végéig tart, ebben az időszakban minden nap nyitva van. Ezen kívül Halloween és karácsony idején is kinyit néhány hétre, ekkor különleges, tematikus élményben lehet része a látogatóknak.

A Tivoli éjszaka Koppenhágában

Christiansborg palota

Nem messze a Nyhavn-tól található a Christiansborg Slot. A jelenleg itt található kastély a hetedik a sorban, elődei vagy a lángok martalékává, vagy a bontók áldozatává lettek. A mostani épület 1928-ban készült el, és máig fontos szerepet tölt be a város életében, ugyanis itt tart audenciát a királynő és itt ülésezik a parlament. A látogatók megtekinthetik a kocsimúzeumot, a kastély templomát, valamint a dán színházi életnek emléket állító Teatermuseet.

A kis hableány szobor

Szinte minden turista meglátogatja a kis hableány szobrát, amely a belvárosból egy hosszabb sétával közelíthető meg a parton, a Langelinie sétányon keresztül. A Kastellet, azaz Koppenhága erődítménye mellett elhelyezett szobor mindössze 125 centiméter magas, mégis világhírű, ikonikus nevezetessége a városnak. Edvard Eriksen készítette a szobrot, amelyet természetesen Andersen meséje ihletett. A szobrász a kor híres balerináját, Ellen Price-t kérte fel modellnek, aki azonban nem akart meztelenül modellt állni, így végül a szobor fejét a balerináról, a testét pedig saját feleségéről, Eline Eriksenről mintázta.

A kis hableány szobor

Amalienborg palota

Az Amalienborg Slot, egy négy palotából álló rokokó épületegyüttes, az európai építészet egyik gyöngyszeme a 18. századból. Ennek nagy része látogatható, de az északkeleti épület a királyi rezidencia szerepét tölti be télen. Itt – Christian IX’s Palace – 1967 óta II. Margit királynő lakik a férjével, akik jelenlétét a felhúzott zászló jelzi. Különleges látnivaló az őrségváltás, amire minden nap 12 órakor kerül sor.

Koppenhága, őrségváltás az Amalienborg palotánál

Cristiania

Koppenhága különleges része a 85 hektáron elterülő Christiania, amely tulajdonképpen egy autonóm városrész, és az egyik legnépszerűbb látnivaló a turisták körében. Több mint egymillióan látogatják meg minden évben. A terület tulajdonképpen egy kommuna saját szabályokkal és közel ezer állandó lakossal. A városrésznek nagyon egyedi hangulata van, sok kézműves, művész lakik itt.

Rosenborg kastély

Ne feledkezzünk el a Rosenborg Slotról sem, ami a kevésbé hivalkodó kastélyok egyike. 1833-ban alakították múzeummá, a királyi termek mind látogathatóak. Hatalmas lovagterem, csodás ékszerek és a kastélyt körülölelő mesés kert minden látogató számára különleges élményt tartogat.

A Rosenborg kastély Koppenhágában

Ny Carlsberg Glyptotek

Koppenhága természetesen nem csak a kastélyok iránt érdeklődőknek nyújt kikapcsolódást, a Ny Carlsberg Glyptotek minden múzeumlátogató álma. Ókori görög, itáliai és egyiptomi szobrok, Rodin művei, az etruszk művészet lenyűgöző alkotásai, valamint francia impresszionisták és a dán festészet munkái alkotják a kiállítást.

Szállás Koppenhágában

A széles kínálatnak köszönhetően szállást könnyű találni a dán fővárosban, de az árak magasak, ezért érdemes a jó ár/érték arányú szállásokat időben lefoglalni. Az igényeinknek leginkább megfelelő szállás kiválasztásában jól jöhet egy szálláskereső honlap, ahol számos szűrési lehetőség segítségével nagyon gyorsan találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb, legjobb szállást. Ráadásul szálláskereső partnerünk több szállásközvetítő ajánlatát hasonlítja össze, így biztos, hogy végül a legalacsonyabb áron foglalhatunk. Keresek egy jó szállást!

Koppenhága hangulatos utcaképe

A különleges hangulat, a rendkívül íncsiklandozó ételek, a remek sörök és a mesés látnivalók teszik igazán híressé Koppenhágát. A város pezsgő élete garantáltan tökéletes kikapcsolódást és remek emlékeket rejt mindenki számára.

Koppenhága látnivalói térképen

Koppenhágában számos látnivaló található, ezek közül a leghíresebbek, legnépszerűbbek elhelyezkedése látható a térképen. A térkép bal felső sarkában lévő nyílra kattintva jönnek elő a sorszámok mögötti elnevezések, részletek.

Hasznos cikkek:

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!