Főoldal Balaton Kőröshegyi levendulás

Kőröshegyi levendulás

102
Kőröshegyi levendulás és tulipánok

A Balaton déli partján, Balatonföldvár közelében, a 2010-es évek elején hozta létre Szabó Lajos a Kőröshegyi levendulást. Tavasszal a nárcisz- és tulipánvirágzás, nyáron a levendulavirágzás idején látogatható a birtok. Többféle levendula is található a területen, amelyek virágzási ideje eltérő. Ennek köszönhetően a levendulaszüret június közepétől egészen augusztusig lehetséges.

A csodálatos levendulaföld a balatoni panorámával karöltve páratlanul szép látvány, de nemcsak nézni, hanem akár szedni is lehet a levendulából, és a tavaszi virágokból. Ehhez ott biztosítanak metszőollót és aratótáskát/kosarat, a levágott levendulát pedig súlya alapján kell kifizetni. A birtok saját termékeikből (pl. levendulaolaj, levendulaszörp, levendulás dísztárgyak, palánták, stb.) vásárolhatunk a kis boltjukban, de megkóstolhatjuk itt a levendulás szörpöt, a levendulasört és a levendulafagyit is.

Kőröshegyi levendulás árak

Belépőjegyet kétféleképpen válthatunk. A látogatói jegy azoknak szól, akik csak nézelődni, sétálgatni szeretnének, de aratni nem. Aki viszont szeretne szedni is a levendulából, annak a belépő helyett aratótáskát kell vásárolni, amibe aztán majd begyűjtheti a levendulát / tulipánt.

További hasznos információk

Kutyabarát hely, bárki által, egyénileg is látogatható. Piknikezni, a bámulatos látványban gyönyörködve a hatalmas fák árnyékában üldögélni is lehet. Képeslapokat idéző fotózási pontokat is kialakítottak, szép pad, sőt, egy fantasztikus hinta is várja a levendularajongókat, hogy itt készítsék el legszebb képeiket.

A birtok a kőröshegyi Dózsa György utcáról közelíthető meg a Persevölgyi dűlő felé lekanyarodva, de táblák is jelzik az útirányt. Két hatalmas saját és ingyenes parkolója van, így autóval ott meg lehet állni. Menetrendszerinti busszal is megközelíthető, a közeli megállóból rövid sétával juthatunk el a Kőröshegyi levenduláshoz.

Kőröshegy levendulás térkép

Ha a Balaton körül kirándulsz, akkor ez a cikk is érdekes lehet: Balatoni látnivalók a tó körül


EUB utasbiztosítás
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com