Főoldal Horvátország nyaralás Makarska legjobb strandjai

Makarska legjobb strandjai

2344
Makarska tengerpartja
Silverije

Makarska kiépített strandjai többnyire a kikötőtől északra találhatók. A kavicsos, sziklás tengerparton jól tud jönni az úszócipő, amely a tengeri sünök ellen is véd. A felsorolt strandokat megjelöltük a cikk végén található térképen.

Városi strand, Gradska Plaza

A környék legnagyobb és legnépszerűbb tengerparti szakasza a strandolók körében, ami annak is köszönhető, hogy közel van a városhoz és az üdülőkörzethez egyaránt. A Szent Péter félsziget tenger felőli oldalán indul és majdnem 1,5 kilométer hosszan nyúlik el északi irányban az egybefüggő strand. Végig aprókavicsos, homokos tengerparti résszel nem fogunk találkozni. Kisgyerekes családoknak is ideális, a víz lassan vagy közepesen mélyül.

Jól felszerelt, kiváló vízminőségű, ingyenes strand, amely megkapta a kék zászlós minősítést is, öltözők, zuhanyzók, wc-k, éttermek gondoskodnak a kényelemről. A parttal párhuzamosan végig egy fenyősáv húzódik, így könnyű árnyékba húzódni, de nem árt még délelőtt helyet foglalni, mert nagyon sok strandoló szokott lenni ezen a nyüzsgő tengerparti szakaszon. Lehet egyébként bérelni napozóágyat és napernyőt is. Van lehetőség csúszdázásra és többféle vízisport, például jet ski, banánozás kipróbálására is. A közelben parkoló is van.

Ratac strand

A Városi strand folytatása észak felé ez a tengerparti rész, csak egy kisebb kikötő választja el attól. Ez a strand is hasonló adottságokkal bír, talán egy kicsit kevésbé zsúfolt, kavicsos és sziklás részek is találhatók rajta. Minden szolgáltatással felszerelték, ami a kényelmes nyaraláshoz szükséges. Napernyőket, napozóágyakat is lehet bérelni, de a parttól néhány méterre a fák is adnak árnyékot. A gyerekeknek rengeteg szórakozási lehetőséget nyújtanak a különböző vízi játékok, de kipróbálható a vízi ejtőernyőzés is többek között.Booking.com

Bilosevac strand

Szintén a várostól északra, néhány kilométerre található ez a strand. A tengervíz itt is kristálytiszta, nem mélyül túl gyorsan, ezért kisebb gyerekekkel is jó választás lehet. A tengerpart aprókavicsos, a vízben már inkább nagyobb méretű köveken lépkedhetünk. Sajnos árnyékos helyből kevés van, ezért érdemes napernyőt is vinni vagy helyben bérelni. Napozóágy is bérelhető, az aktív kikapcsolódást pedig vízipark, vízibicikli, jetski, kajakbérlési lehetőség biztosítja, de ki lehet próbálni az ejtőernyős repülést is a víz felett. A vízből visszatekintve csodálatos látványt nyújt a Biokovo hegység. A strand közelében vannak wc-k, zuhanyzók. A sétányon van több étterem, fagylaltos és kávézó is. Az ingyenes strandtól kb. 300 méterre található egy nagyobb, de fizetős parkoló.

Nugal strand

Az Osejava parkon keresztül, 20-25 perces gyaloglással vagy biciklivel közelíthető meg ez a különleges helyen elhelyezkedő strand. A nehézkes megközelíthetőség ellenére mégis sokan felkeresik, mert a tengerpartja festői a meredek sziklákkal körbevéve. A strandon nincs semmiféle infrastruktúra, így nincs wc, étterem, bár és öltöző sem. A partszakasz fele normál strandként, a másik fele naturistaként működik.

A rejtőzködő Nugal strand, Makarska

Tucepi strandjai

Makarska látnivalóitól néhány kilométerre délre fekszik Tucepi, amelynek szintén közkedveltek a strandjai, autóval is könnyen megközelíthető a 8-as útról lekanyarodva, bár a parkolás nehézkes a nyári csúcsszezonban. A strand több kilométer hosszan fut végig a település teljes hosszában, aprókavicsos, tiszta vízű. A parttal párhuzamosan egy sávban itt is fenyőerdő húzódik sok helyen, így a szikrázó napsütés elől természetes védelmet kaphatunk. Jól felszerelt strand zuhanyzóval, wc-vel. Van lehetőség csúszdázásra és különböző vízisportok, vízi ugrálóvár kipróbálására is. A partmenti sétányon rengeteg étteremmel, kávézóval, üzlettel találkozhatunk.

Az alábbi térképen feltüntettük a 4 legismertebb strandot Makarska tengerpartján.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com