Főoldal Utazás gyerekkel Mini Magyarország Szarvason

Mini Magyarország Szarvason

6428
A Parlament épülete miniben Szarvason

Régebben jártunk már külföldön hasonló parkban, és mindig nagy élmény volt a miniatűr épületek között sétálni, így nagyon vártuk, hogy megnézhessük a szarvasi Mini Magyarország makettparkot is, és idén nyáron végre sikerült is eljutnunk.

A park a Szarvasi Arborétum része – de attól függetlenül, külön jeggyel is látogatható – és 2013-ban nyitotta meg kapuit. Magyarország és a történelmi Magyarország nevezetességeit mutatja be, a Tihanyi Apátságtól a budapesti Országházon keresztül Drakula váráig sok-sok híres épület kicsinyített mása között sétálgathatunk.

A tihanyi apátság mini épülete

Folyamatosan fejlesztik a makettparkot, újabb és újabb épületekkel bővül a Mini Magyarország, ami nem kis munka: Déva várán például hat ember dolgozott három hónapon keresztül – és ez csak egy a közel 100 makett közül.

Az egri vár a mini magyarországban

Az iskoláscsoportok kedvelt kirándulási célpontja, de családoknak is nagyon jó program, mert nemcsak a kicsik, de a felnőttek is nagyon jól érezhetik itt magukat.

Mini Magyarország gyerekeknek és felnőtteknek

Minden épület mellett van egy rövid leírás, így amíg a kisebb gyerekek a nyomógombokkal játszanak, addig mi elolvashatjuk a legfontosabb tudnivalókat az adott épületekről, hogy aztán nekik is elmeséljünk mindent, amit megtudtunk.

A debreceni Nagytemplom kicsiben

Nyomógombokat emlegettünk, a mini Magyarország ugyanis úgy lett kialakítva, hogy a makettek többsége gombnyomásra hangot ad ki vagy megmozdul. Elindul a vonat, felcsendül a Cifra palota – ezt a gyerekek annyira élvezik, hogy újra és újra visszatérnek a kedvenc épületekhez. Nálunk legalábbis ez volt a helyzet.

Mini Magyarország kiváló gyerekprogram

A szarvasi Mini Magyarország nyitvatartása

A makettpark egész évben nyitva van, belépőjegyet az Arborétum bejáratánál lehet venni, ahonnan kb. 100 méter a makettpark bejárata. Hétköznap és hétvégén más-más jegyárak vannak érvényben, a Mini Magyarország belépő hétköznap 20%-kal olcsóbb, ilyenkor kevesebben is vannak.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával! Ráadásul, ha most regisztrál, akkor 5.000 forintot kap ajándékba. Részletek->>

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com