Főoldal Hasznos tanácsok Az olcsó repülőjegyek titkai: a profi repjegyvadászok keresője (1. rész)

Az olcsó repülőjegyek titkai: a profi repjegyvadászok keresője (1. rész)

32707
Azair repülőjegy kereső

Ismerős a helyzet, hogy órákon át keresgélsz a légitársaságok weboldalain olcsó repülőjegyek után kutatva? Jó lenne egy olyan repülőjegy kereső, amibe csak beírod a kiinduló várost, az úti célt, és kiadja a legolcsóbb repülőjegy árakat a két város között? A jó hír, hogy már létezik ilyen, úgy hívják az egyik legjobb repülőjegy keresőt: AZair. Sőt, ez a repülőjegy kereső ennél sokkal többet tud, egy igazi repjegyvadász eszköz!

Mit is tud pontosan az AZair?

Hasonlóan az általános repülőjegy kereső motorokhoz, itt is azzal indul a folyamat, hogy be kell írni a kiinduló várost és az úti célunkat, ahova el szeretnénk jutni. És itt jön az első csavar, ugyanis nemcsak városnevet írhatunk be, hanem akár egy ország nevét vagy akár egy régió nevét.

Azaz ha nekünk mindegy, hogy a Kanári-szigeteken belül melyik szigetre repülünk, akkor nem kell végigböngészni külön-külön Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote és Fuerteventura repülőjegyárait, hanem egyszerűen csak beírjuk, hogy „Kanári-szigetek”, és a kereső az összes olyan légitársaság járata között fogja keresni a legolcsóbb lehetőséget, amelyik repül a Kanári-szigetekre.

Ha nem csak az úti célt tekintve vagyunk rugalmasak, hanem az utazás időpontját illetően is, akkor a következő lépésben beállíthatjuk, hogy melyik időszakban szeretnénk utazni. Akár több hónapos időszakot is megadhatunk, sőt azon belül az utazásunk hosszát is megjelölhetjük.

Tehát megadhatjuk, hogy a kereső például az április, május hónapokban keresse meg nekünk a legolcsóbb repülőjegyet Budapest és a Kanári-szigetek között, de úgy, hogy minimum 7, maximum 10 éjszakát szeretnénk ott tölteni. A kereső ezek után elkezd keresni a légitársaságok repülőjegyei között, és kilistázza nekünk a repülőjegyeket ár szerint rendezve.

Az árakat látva meg fogunk lepődni, hogy mennyi pénzt spórolhatunk a repülőjegyeken, ha rugalmasak tudunk lenni. És akkor még arról a hatalmas időmennyiségről nem is beszéltünk, amit a program megspórol nekünk: ha ugyanezeket az árakat meg is találnánk az egyes légitársaságok honlapjain, rengeteg időnk menne el a keresgélésre.

További fontos beállítási lehetőségek

Van néhány kiegészítő opció is, amelyekkel igazi repjegyvadász módjára tovább finomíthatjuk a keresést. Kiválaszthatjuk például, hogy közvetlen járattal szeretnénk utazni vagy átszállásos repülés is szóba jöhet.

Megjelölhetjük azt is, hogy a hét melyik napjai jöhetnek szóba az utazáshoz. Ha például nekünk a csütörtök semmiképpen nem jó, mert arra a napra úgysem fogunk szabadságot kapni, akkor bejelölhetjük, hogy a csütörtöki repülőjegyek között ne keressen a program.

De azt is beállíthatjuk, hogy melyik napszakban szeretnénk utazni. Ha reggel akarunk repülni, hogy minél több idő maradjon városnézésre, akkor beállíthatjuk például, hogy a reggel 6 és 9 óra közötti járatok között keressen a rendszer.

A fentieken kívül is vannak még további lehetőségek a repülőjegy keresés finomítására, de ne feledjük, hogy minden szűkítéssel csökkentjük az esélyünket a legolcsóbb repülőjegy megtalálására.

Kinek ideális ez a repülőjegy kereső?

Az AZair azok számára lesz az egyik legjobb repülőjegy kereső, akik rugalmasak az utazás időpontját illetően. Az ultrarugalmas utazóknak van is egy olyan opció, hogy „mindegy, hova utazok”. Ha ezt az opciót bejelöljük, akkor a kereső a legolcsóbb repülőjegyeket és városokat fogja kikeresni nekünk, amelyek például Budapestről elérhetőek a kiválasztott időpontban.

Az AZair keresőjének korlátai

A weboldalt és a programot folyamatosan fejlesztik, de egyelőre még nem lehet vele keresni a világ bármely pontjára repülőjegyet. Az Európában utazóknak mindenesetre tökéletes, az összes fontos fapados és hagyományos légitársaság szerepel benne, ezen kívül a Közel-Kelet és Ázsia szerepel még a keresőben jelenleg.

Repülőjegyet nem lehet még foglalni a programon keresztül, a foglalás gombra történő kattintás után a rendszer átirányít a megfelelő légitársaság weboldalára, ahol közvetlenül magától a légitársaságtól vehetjük meg a repülőjegyet.

A korlátai ellenére az AZair az egyik legjobb repülőjegy kereső, mindenképpen érdemes kipróbálni: azair.hu

A következő részben bemutatunk egy másik eszközt, amely szintén hatalmas segítséget tud nyújtani az olcsó repülőjegyek megtalálásában!

Ha még több tippet szeretnél, olvasd el sorozatunk másik cikkét is:)

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!