Főoldal Balaton A Pálkövei strand, hasznos információk

A Pálkövei strand, hasznos információk

26

A Balaton északi partjának egy eldugott kis rejtekhelye a pálkövei strand, egy aprócska, családias strand, ahol nyugodtan pihenhetünk. A főúttól picit távolabb van, ez nem az a strand, ami mellett bárki elhalad, de aki egyszer járt már itt, biztos, hogy szívesen visszatér, mert egészen más a hangulata, mint a nagyobb balatoni városok strandjainak.

A Balatonrendestől kb. 200 méterre lévő, közigazgatásilag Kővágóörshöz tartozó Pálköve egy üdülőtelep, ahol szezonon kívül alig 100-an laknak, csendes kis utcái nyáron telnek meg élettel.

Pálkövei strand szolgáltatásai

Árnyékos és napos területek is vannak a kb. 150 méteres strandon, a kicsiknek egy sekélyebb, homokos gyerekpancsoló és játszótér is ki van alakítva. Strandröplabda pálya, vízibicikli és napozóágy kölcsönzési lehetőség is van a strandon, a bringások a bejáratnál biciklitárolóban tudják hagyni a kerékpárokat.

Jópofa, színes képekkel feldobott kabinsor és értékmegőrző is van a strandon, így erre sem lesz gond, és természetesen mosdó és zuhanyzó is van itt.

A strand és a büfék záróra után is nyitva tartanak. Általában este 10-ig még zajlik az élet a parton, a faluban nyaralók itt meg is tudnak vacsorázni.

6 éves kor alatt ingyenes, diákok, nyugdíjasok és családok kedvezményes jegyet válthatnak, és van heti, havi és szezonális jegy is. A napijegy nem drága, 17 óra után pedig még annál is kedvezőbb áron léphetünk be a strandra.

A strandtól a sárga turistajelzést követve bebarangolhatjuk a Káli-medencét, de talán érdemesebb fordítva, egy kellemes túra végére időzíteni a strandolást. Itt, a strand mellett van Bajcsy-Zsilinszky Endre egykori nyaralója is, ami ma múzeumként működik.

A pálkövei strand megközelítése

A 71-es főútról Révfülöp és Balatonrendes között kell lekanyarodni, majd a Balaton irányába haladni kb. 900 métert. Több lekanyarodási lehetőség is van, a Strand utca, illetve a Pálkövei utca is a strandhoz vezet. Parkolni ingyenesen lehet a strand előtt és a környező utcákban.

Vonattal is elérhető a strand. Balatonrendesen kell leszállni a vonatról, az állomástól kb. 1200 méterre található a pálkövei strand.


EUB utasbiztosítás
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com