Főoldal Horvátország nyaralás Pula legkedveltebb strandjai

Pula legkedveltebb strandjai

2070
Strand Pula környékén

Pula óvárosában vagy közvetlen közelében nincs strand kijelölve, mert a város sokáig elsősorban ipari és katonai szerepet töltött be, a kikötőt és a partszakaszt is ennek megfelelően fejlesztették. A várostól nem messze viszont jobbnál jobb strandokat lehet találni, amelyek ráadásul ingyenesek. A kavicsos tengerparton a legjobb barátunk az úszócipő vagy a papucs lesz, ezért az mindig legyen nálunk. A strandok pontos helyét megjelöltük a cikk végén található térképen.

Ambrela strand

A Verudela-félszigeten, Pula óvárosától mindössze 5 km-re található a legnépszerűbb strand, amelyet gyönyörű környezet vesz körül. Kék zászlós minősítéssel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a vízminőséget és a szolgáltatásokat tekintve is kiváló minőségű partszakasz. A fehérkavicsos strandon a fürdőzők biztonságára a nyári szezonban vízimentő vigyáz. Vannak kisebb árnyékos területek, és lehet bérelni napernyőket és napozóágyakat. Vízibiciklit is lehet bérelni, és ugrálóvár is van a vízben a gyerekek számára. Jól felszerelt strand, öltözővel, tusolóval, wc-vel, kisebb étteremmel is rendelkezik. Kb. 100 m-re nagy és ingyenes parkoló található, de azért érdemes korán érkezni, ha nyugodtan szeretnénk parkolni a nyári időszakban.

Havajsko strand

A szintén a Verudela-félszigeten található partszakaszt Hawaii strand néven is ismerik. Az apró öblöt nagyon szép sziklák veszik körül, a látványon túl védelmet nyújtva a fürdőzőknek is. A kristálytiszta vizű, fehér színű kavicsos, köves strand a fentebb említett parkolóból vagy a közeli szállodákból könnyen megközelíthető. Közvetlenül a parton árnyékra ne számítsunk, viszont pár méterre a strandra levezető lépcsőtől már vannak hatalmas fenyőfákkal árnyékolt területek, amelyek jól jönnek a parti zsúfoltságot kerülőknek, ráadásul fűvel borítottak. Az infrastruktúrát még van hova fejleszteni, mert sajnos sem zuhany, sem wc nem található, a közelben van viszont egy étterem.

Felsen strand

Közvetlenül a Pula előtti öböl másik oldalán elhelyezkedő partszakasz, amelyet egyedülálló adottságai miatt szeretnek az idelátogatók, de nem mondható tipikus strandnak. A sziklás, barlangos tengerpart lehetőséget ad ugrálásra és búvárkodásra, snorkelingre is, a víz kristálytiszta, kifogástalan. Viszont semmilyen szolgáltatással nem számolhatunk ezen a szakaszon.Booking.com

Valkane strand

Az egyik legközelebb fekvő strand Pula óvárosához, autóval néhány perc, gyalog kb. 30 perc. A helyi viszonyokhoz képest nagyméretű strand kék zászlós minősítéssel rendelkezik, a víz tisztaságára sem lehet panasz. Az öbölben fekvő partszakasz egy része kavicsos, másik része lebetonozott, árnyékos helyeket is lehet találni a fenyőfák alatt. Jól felszerelt, vannak éttermek, bárok, öltöző, wc, zuhanyozó, a gyerekeknek játszótér és vízi ugrálóvár. Nincs belépő és parkolni is ingyenesen lehet, bár érdemes még kora délelőtt érkezni, hogy biztosan legyen helyünk.

Gortanova strand

A Valkane strand szomszédja, de annál sokkal kisebb, hangulatosabb, és szolgáltatásból is kevesebb érhető el. A part kavicsos és sziklás, a víz itt is kristálytiszta. Itteni viszonylatban lassabban mélyül a tenger, így kisgyermekes családoknak is jobban ajánlható, bár napernyőt érdemes vinni magunkkal vagy helyben bérelni, mert árnyékos helyből kevés van. Az ételről-italról egy kis bár gondoskodik, van wc és parkoló is.

Öbölben elhelyezkedő strand

Valsaline strand

A Gortanova után a szomszédos öbölben ismét egy nagyobb strand következik, a Valsaline strand, de a helyiek Mornar néven is emlegetik. A gyönyörű, enyhe lejtésű partszakaszon aprókavicsos és betonozott felületek váltják egymást. Itt a család minden tagja talál magának programot a széles kínálatnak köszönhetően. Lehet napozni, különböző vízisportokat űzni, ki lehet próbálni a víziparkot, de akár búváriskolába is be lehet iratkozni. Vannak árnyékos területek közel a parthoz, éttermek és bárok, sőt néhány percnyi sétára egy kalandpark is található az árnyékos fák között. A közelben parkolási lehetőség is van.

Bijeca strand

Homokos strandot is lehet találni, bár ehhez a közeli Medulin üdülővárosába kell utaznunk, de akár lehet itt is a szállásunk, ugyanis Pula mindössze 10 km távolságra fekszik. A partszakasz közel 1 km hosszú, a homok mellett azért apró kavicsokkal is fogunk találkozni, a víz lassan mélyül. Néhol kifejezetten sekély, ezért melegebb is, kisgyerekes családok számára ideális, az úszást kedvelőknek viszont érdemes másik strandot választani. A strand jól felszerelt, öltözővel, mosdóval, tusolóval is rendelkezik, vannak árnyékos területek is. Bérelhető nyugágy és napernyő, enni-inni pedig az éttermekben, tengerparti bárokban lehet. A parton számos sportolási lehetőségből lehet választani, van a vízben ugrálóvár, vízibicikli, jetski bérlési lehetőség is.

Az alábbi térképen feltüntettük a 6 legkedveltebb strandot Pula tengerpartján és környékén.


EUB utasbiztosítás
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com