Főoldal Hasznos tanácsok Az olcsó repülőjegyek titkai: a profi repjegyvadászok keresője (2. rész)

Az olcsó repülőjegyek titkai: a profi repjegyvadászok keresője (2. rész)

26271
Térképes kereső

Az első részben bemutatott AZair után most egy másik, egyre jobban ismert repülőjegy keresőt mutatunk be, ami a Google repjegy keresője. Igen, a keresőóriásnak is van repülőjegy keresője, ami a Google Flights nevet kapta.

Ez is rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, de mielőtt elkezdenénk használni, érdemes két rövid beállítással kezdeni a kényelmesebb használat érdekében. Ha nem vagyunk bejelentkezve a Google fiókunkba, akkor lehet, hogy a weboldal angol nyelven jelenik meg, de ezen könnyen segíthetünk, bár nem a megszokott módon:

  1. A nyelvválasztási lehetőség a bal felső sarokban található Flights felirat melletti három vízszintes gombra kattintva található meg. A megjelenő oszlop alján már könnyen kiválaszthatunk szinte bármilyen nyelvet, köztük természetesen a magyart is.
  2. A nyelvválasztás felett pedig a pénznemet tudjuk átállítani tetszőlegesen, így nem kell folyamatosan átszámolni pl. dollárról vagy euróról forintra.

A Google repülőjegy kereső hasznos funkciói

A repülőjegy keresést itt is a szokásos úton tudjuk elindítani: indulási hely, úti cél (nemcsak várost, hanem akár egy-egy országot vagy régiót is lehet választani), dátumok, utazó személyek számának beállítása stb. Viszont itt a keresés elindításához nem kell semmilyen gombra kattintani (nem is tudnánk :)). Ugyanis mire végzünk a beállításokkal, már meg is jelennek a repülőjegy árak az időpontokkal, a légitársaságok nevével, esetleges átszállási helyekkel.

Dátumok kiválasztása extra tippekkel

Ami hatalmas plusz sok más repülőjegy keresőhöz képest, hogy a dátumok kiválasztásánál rengeteg hasznos funkció található.

  • A “Naptár” funkcióban a dátumok alatt látszik az aznapi legolcsóbb repülőjegy ár, így ha rugalmasak vagyunk az utazás időpontját illetően, akkor nagyon gyorsan át tudjuk tekinteni és ki tudjuk választani a legolcsóbb lehetőséget.

A Google Flights naptárnézete

  • A “Rugalmas dátumok” funkcióban egy táblázatban tekinthetjük meg a retúr repülőjegy árakat különböző dátumkombinációk esetén.

Rugalmas dátumválasztás lehetősége

  • Az “Árdiagram” funkcióban az utazási napok számának kiválasztása után pillanatok alatt kiválaszthatjuk a legolcsóbb repülőjegyet akár több hónap ajánlatai közül válogatva. Ha rugalmasak vagyunk az utazás időpontját illetően, akkor így láthatjuk például, hogy melyik hónapban a legolcsóbb repülni.

Repülőjegy árdiagram

Dátumtippek az olcsóbb repülőjegyekért

Ott tartottunk, hogy az utazásunk adatainak megadása után a kereső kiadja a feltételeknek megfelelő legolcsóbb repülőjegyeket, sőt, a rendszer egyből kiad dátumtippeket is, ha a megjelölt időpontokhoz közeli napokra találna olcsóbb repülőjegyet. Ha rugalmasak vagyunk, akkor nagyon sokat spórolhatunk akár egy-egy utazási nap módosításával is.

Finomítási lehetőségek

A keresési eredményeket a Google járatkereső esetén is tovább finomíthatjuk még néhány beállítási lehetőséggel: kiválaszthatjuk az átszállások számát; a számunkra elfogadható legmagasabb árat; a napon belüli repülési időpontokat, illetve az általunk kedvelt, előnyben részesített légitársaságok nevét.

A program egyik nagy előnye, hogy a repülőjegyek keresésével nagyon gyorsan végez, még az összetettebb keresések esetén is néhány másodperc alatt listázza a repülőjegy árakat.

Térképes kereső

Az egyik leglátványosabb része a Google Flights-nak a térképes kereső. Ha a jobb felső sarokban lévő térképre kattintunk vagy a beállításoknál a “Felfedezés a térképen” gombra, akkor egy térképen jelenik meg az összes város, és a városok neve alatt az aktuális legolcsóbb repülőjegy ár, amely a beállított utazási időpontokra elérhető a kiválasztott indulási helyről. Ezzel a funkcióval gyorsan át lehet tekinteni egész Európa, de akár az egész világ kínálatát, és nagyszerű utazási ötleteket lehet kapni, ha esetleg nincs még konkrét tervünk a következő utazási célt illetően.

Térképes kereső

Google Flights összegezve

A weboldal nagyon nagy segítség tud lenni az utazás tervezési idejének lerövidítésében, bár a használatát szokni kell, mert a felépítése eltér kicsit a repülőjegy keresők megszokott felépítésétől.

Látszik, hogy folyamatosan fejlesztik, tesztelik, változik a kinézete, a funkciók száma és elrendezése, összekapcsolják más Google szolgáltatásokkal is.

Az oldalon keresztül nem lehet közvetlenül repülőjegyet vásárolni, a repülőjegyekre kattintva a rendszer átirányít minket az adott légitársaság hivatalos weboldalára vagy a kiválasztott utazási társaság honlapjára.

Van néhány furcsaság is, mint amilyen a nyelv- és pénznem választásának kissé elrejtett lehetősége, a kezdőképernyőre történő nehézkes visszajutás vagy például az, hogy Brüsszel esetében nincs a térképen külön Brüsszel és Charleroi, hanem “Brüsszel fővárosi régiónak” nevezi a rendszer a területet.

Az amerikai változatnak van még néhány hasznos funkciója, ami egyelőre itthon még nem érhető el. Ilyen például az, hogy a kereső jelezni tudja, hogy az aktuális repülőjegy ár várhatóan csökken vagy növekszik a következő napokban. Ezek a funkciók a Google egyéb szolgáltatásaihoz hasonlóan valószínűleg fokozatosan lesznek elérhetők a világ többi országában.

A repülőjegy keresőt ide kattintva lehet megtalálni.

Ha még több tippet szeretnél, olvasd el ezeket a cikkeket is: 🙂

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com