Főoldal Repülőjegy Repülőjegy Róma városába

Repülőjegy Róma városába

91
Róma repülővel könnyen elérhető

A legnépszerűbb európai úti célok egyike a repülőjegyet keresők körében Róma. Főként a tavasztól őszig terjedő időszakban nő meg a kereslet az olasz főváros iránt. Ennek köszönhetően több légitársaság kínálatában is található repülőjegy Róma és Budapest között. Összegyűjtöttük, hogy mely légitársaságok, repülnek Róma városába, és mennyibe kerül általánosságban egy repülőjegy ezen az útvonalon.

Melyik légitársaságok repülnek Rómába?

Közvetlen járata a Wizz Air, Ryanair és Alitalia légitársaságoknak van. Az első kettő fapados légitársaság, az Alitalia pedig hagyományos. Több légitársaság átszállásos lehetőséget is kínál az eljutásra, de ezek sokkal hosszabb időt vesznek igénybe.

Bejutás Róma repülőteréről

Rómában két repülőtérre is érkezhetünk. A Wizz Air és az Alitalia a Fiumicino (Leonardo da Vinci) repülőteret, a Ryanair Ciampino repülőterét használja. A Fiumicino reptérről busszal és vonattal, Ciampino repülőteréről busszal juthatunk be a leggyorsabban a belvárosba, a jegy ára 5-6 euró/út. Hasznos: A reptéri transzfer lehetőségek részletesen

Mennyibe kerül egy repjegy Róma városába?

A repülőjegy ára Róma városába sok tényező függvénye, ugyanis az ár függ például attól, hogy mennyi idővel az indulás előtt foglalunk, akciós időszakban vásárolunk-e, szeretnénk-e nagyobb poggyászt is vinni magunkkal, vagy elegendő egy kisebb kézipoggyász, amelyet ingyenesen felvihetünk a repülőre, ha nem nagyobb a megengedett méretnél.

Általánosságban elmondható, hogy már 5-6 ezer forintért is található repülőjegy Róma városába, így egy oda-vissza útra szóló Budapest Róma repjegy ingyenes kézipoggyásszal kihozható akár 10-12 ezer forintból. Ha rugalmasak vagyunk az indulási és érkezési időpontokat tekintve, és elcsípünk egy akciót, akkor akár olcsóbban is megvehetjük a repjegyet. Ha viszont kötött az indulásunk időpontja és szezonálisan kiemelt időpontban szeretnénk utazni (pl. nyár, karácsony, iskolai szünet), akkor ennek az árnak a többszörösével is találkozhatunk. Tavasszal és ősszel kellemes igazán az időjárás a városnézéshez, és olcsóbbak a jegyek is, ezért érdemes megfontolni, hogy ebben az időszakban repüljünk.

Mit érdemes megnézni?

Róma számos egyedülálló látnivalót kínál például egy hosszú hétvégéhez. Természetesen kihagyhatatlan a Colosseum, a Vatikán (azon belül a Szent Péter bazilika), a Forum Romanum, a Spanyol lépcső, a Trevi kút, hogy csak a legklasszikusabbakat említsük. Sokáig lehetne még sorolni a római nevezetességeket, ezért egy külön cikkben részletesen is bemutatjuk a turisták körében legnépszerűbb épületeket, műemlékeket. Róma látnivalóinak részletesebb bemutatása térképpel.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!