Főoldal Úti élmény Kék Lagúna hangulat Tarcal mellett

Kék Lagúna hangulat Tarcal mellett

9116
A tarcali bányató más néven tengerszem

Tokajtól alig negyedórányi távolságra, Tarcal mellett igazi kis gyöngyszemre találtunk. Itt található ugyanis egy gyönyörű, türkizkék színű bányató – a tarcali bányató – a Nagy Kopasz hegy lábánál.

Autóval, vagy gyalog is megközelíthető, és bár fürödni benne nem szabad, és a horgászat is tilos, napozni, és pihenni a partján nyugodtan lehet.

A tarcali tengerszem partja

Érdemes felsétálni a faluból az Áldó Krisztus szoborhoz is, ahonnan gyönyörű a panoráma nemcsak a tarcali bányatóra, hanem a környék szőlőtábláira is.

A tarcali bányató megközelítése

A 38-as úton Tokaj felől Tarcal felé autózva a legkönnyebb megközelíteni a tarcali tengerszemet. Mielőtt beérkeznénk Tarcalra jobbra kell lefordulni az útról, közvetlenül a lakóházak kezdete előtt. Innentől táblák is jelzik a helyes irányt. Még néhány száz méteren aszfalt úton haladhatunk, az utolsó kb. 600 métert azonban már kavicsos, köves úton kell megtenni, amelynek a végén tágas parkoló található. Esős időben valószínűleg elég nehéz lehet kocsival megközelíteni.

A tarcali bányató GPS koordinátái: 48.1273, 21.35885

Tájkép a tarcali bányatónál
A tarcali bányató nyáron

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!