Főoldal Városok, látnivalók Velence látnivalói: amiket ne hagyj ki

Velence látnivalói: amiket ne hagyj ki

28677
Velence látnivalók

Velence látnivalói egy hosszú hétvége alatt bejárhatók, de aki még több napra érkezik, annak lesz ideje elmerülni a részletekben. Figyelni az ébredő várost, amikor még többnyire csak a helyiekkel találkozhatunk az utcákon vagy éppen a parton üldögélve nézni a fantasztikus színekben pompázó naplementét. Persze mindenki a saját tempójának és ízlésének megfelelően alakíthatja ki az útvonalát, de van sok olyan nevezetesség, amelyet mindenki felkeres, ha Velencében jár. Ezeket gyűjtöttük össze a leghasznosabb információkkal, nyitvatartásokkal, belépőjegy árakkal együtt, és egy térképen is feltüntettük a látnivalókat a cikk végén.

Velence közlekedése

Bátran kell nekivágni Velencének, mert bár a sok apró és kis utca sokszor nagyon hasonlónak tűnik, ha követjük a szinte minden utcasarkon látható, legtöbbször sárga színű útbaigazító táblákat, akkor biztos, hogy megtaláljuk a nevezetes helyszíneket.

A repülőtérről busszal vagy vonattal juthatunk be legkönnyebben a városba.

A főbb jegyárak a városban:

 • Felnőtt jegy az ACTV közlekedési társaság buszjárataira, amely az érvényesítéstől kezdve 75 percig érvényes: 1,50 EUR, a 10-es gyűjtőjegy 14 EUR.
 • Ha csak a városon belül akarunk közlekedni, érdemes 1, 2 vagy 3 napos Travel Card-ot váltani, amely korlátlan számú utazást biztosít a Vaporetto (vízibusz) és a szárazföldi buszok járataira:
  1 napos Travelcard: 20 EUR
  2 napos Travelcard: 30 EUR
  3 napos Travelcard: 40 EUR

Vaporetto árak 2021

Az egy útra szóló Vaporetto jegy, amely az érvényesítéstől kezdve 75 percig érvényes egy irányba történő utazásra 7,50 euróba kerül. Ha többször is szeretnénk utazni vízibusszal, akkor célszerű lehet valamelyik Travelcard-ot megvenni.

A közlekedési társaság honlapja

Szállás Velencében és környékén

A hatalmas kínálatnak köszönhetően szállást aránylag könnyű találni Velencében, ennek ellenére főleg a nyári időpontokra érdemes már hónapokkal korábban foglalni. Az igényeinknek leginkább megfelelő szállás kiválasztásában jól jöhet egy szálláskereső oldal, ahol számos szűrési lehetőség segítségével nagyon gyorsan találhatjuk meg a számunkra legolcsóbb, legjobb szállást. Keresek egy jó ajánlatot Velencében!

Velence látnivalók

A látnivalók megtekintéséhez érdemes lehet megvásárolni a Venice City Pass kártyát. A Velence kártyával elkerülhetjük a hosszú sorokat a múzeumokban, és ingyenesen használhatjuk a buszokat és vízibuszokat, illetve a nyilvános mosdókat. Az egyes szolgáltatások közül csak azokért kell fizetnünk, amelyeket igénybe kívánunk venni, így tetszőlegesen kombinálhatók (pl. csak közlekedés, közlekedés+múzeumok stb.)

A Venice City Pass honlapja

Canal Grande

A város “főutcája”, a leghosszabb a több mint száz csatorna közül, amely kettészeli a várost, és amelyen a vaporettok (vízibuszok) segítségével könnyedén eljuthatunk a város fő nevezetességeihez, miközben gyönyörködhetünk a partmenti palotákban. Ha romantikára vágyunk és elég vastag a pénztárcánk, akkor érdemes egy gondolát bérelni, ami minden bizonnyal emlékezetes kirándulás lesz.

Velence, Canal Grande

Santa Maria della salute templom

A kétkupolájú monumentális, barokk templom méltó módon fogadja a tenger felől Velencébe érkezőket. A márvány templom Velence akkori lakosságának harmadát elpusztító pestis felett aratott győzelem emlékére épült a XVII. század közepén. Ahogy a legenda mondja, a velenceiek “ajánlatot tettek” Istennek: Állítsa meg a pestist, és ők templomot állítanak Szűz Mária tiszteletére.

Nyitva tartás:

 • H-V: 9:00-12:00 és 15:00-17:30

Szent Márk székesegyház

A város védőszentjéről kapta nevét a katedrális, amelyet abból a célból kezdtek építeni 828-ban, hogy helyet biztosítson Szent Márk Alexandriából kimenekített ereklyéinek. Velence “védjegye” egyszerre ötvözi a kelet és nyugat stílusjegyeit, és noha a díszítések nagy része későbbi időszakból származik, a katedrális alapszerkezete az 1050-es évek óta változatlan.

Nyitvatartás:

 • Október-március/április (húsvét):
  Bazilika: 9:30-17:00, V: 14:00-16:30
  Szent Márk Múzeum: 9:45-16:45
  Az aranypalota: Pala d’oro: az egykori oltár maradványa, amely Szent Márkot dicsőíti és bemutatja ereklyéit: H-Szo: 9:45-16:45, V: 14:00-16:30
  Kincstár: Tesoro: H-Szo: 9:45-16:45, V: 14:00-16:30
 • Március/április (húsvét)-október végéig:
  Bazilika: 9:30-17:00, V: 14:00-17:00
  Szent Márk Múzeum: 9:35-17:00
  Pala d’oro: H-Szo: 9:35-17:00, V: 14:00-17:00
  Tesoro: H-Szo: 9:35-17:00, V: 14:00-17:00

Szent Márk székesegyház belépő:

 • Szent Márk Bazilika: ingyenes
 • Szent Márk Múzeum: 5 EUR/fő, 15 fő felett kedvezményes csoportos jegy: 2.50 EUR/fő
 • Pala d’oro: 2 EUR/fő, 15 fő felett kedvezményes csoportos jegy: 1 EUR/fő
 • Tesoro: 3 EUR/fő, 15 fő felett kedvezményes csoportos jegy: 1.5 EUR/fő

A Szent Márk tér és a Szent Márk székesegyház

Campanile

99 méterével, csúcsán Gábriel arkangyal aranyozott szobrával a város fölé magasodó torony a legmagasabb torony Velencében, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik az egész városra. A jelenlegi torony 1912-ben épült, mivel az eredeti, VIII. században épült Campanile ismeretlen okokból 1902-ben összeomlott.

Nyitva tartás:

 • Október: 9:30-18:00
 • November-március: 9:30-16:45
 • Április 1-április 15.: 9:00-17:30
 • Április 16-szeptember 30: 8:30-21:00

Campanile belépő árak:

 • Felnőtt: 8 EUR/fő
 • Csoportos jegy (25 fő felett): 4 EUR/fő

A Szent Márk székesegyház honlapja

Velence, Campanile

Rialto híd

A Canal Grande legkeskenyebb – 33 méteres – szakaszán ível át a Rialto, amelynek két oldalán üzletek sorakoznak. Érdekes, hogy 1854-ig ez a híd volt az egyetlen gyalogosátjáró a Canal Grande-n.

Velence, Rialto híd

Sóhajok hídja – Ponte dei Sospiri

A XVII. században épült híd a Dózse-palotát köti össze az egykori börtöncellákkal, és hírét Lord Byron-nak köszönheti, aki a XIX. században kezdte népszerűsíteni a legendát, miszerint a híd arról kapta nevét, hogy ezen vezették át a rabokat a börtönbe, akik nagy sóhajtásokkal gondoltak szomorú sorsukra, hogy talán már soha nem látják újra a várost.

A Sóhajok hídja Velencében

Dózse-palota – Palazzo Ducale

A márványcsipkés homlokzatú palota a velencei gótika remekműve, egykor a fejedelem lakhelye és az államhatalom központja is volt hosszú évekig. A Palotában többek között megnézhetjük a Tízek Tanácsának Kamaráját, a Nagy Tanácstermet, több cellát és a kivégzőkamrát is.

Nyitvatartás:

 • November 1-mácius 31: 8:30-17:30 (jegypénztár: 16:30-ig)
 • Április 1-október 31: 8:30-19:00 (jegypénztár: 18:00-ig)

Dózse palota belépőjegy

Egyszeri belépőjegy a Szent Márk téri múzeumokba:

 • Dózse-palota ( Palazzo Ducale)
 • Correr Múzeum (Museo Correr): Művészeti és történeti múzeum
 • Nemzeti Régészeti Múzeum (Museo Archeologico Nazionale)
 • Marciana Könyvtár Nagytermei

A fenti múzeumokba összesen:

 • Felnőtt: 20 EUR/fő
 • 6-14 év közötti EU gyerekek, 15-25 éves diákcsoportok, 65 év feletti EU állampolgárok: 13 EUR/fő

MuseumPass: 6 hónapig érvényes kártya, amely egyszeri belépésre jogosít a felsorolt múzeumok mindegyikébe.

 • Szent Márk téri múzeumok
 • A 18. századi Velence Múzeuma (Museo del Settecento Veneziano)
 • A Mocenigo Palota Múzeuma és a Textilek és kosztümök történetének Tanulmányi központja (Museo di Palazzo Mocenigo e Centro Studi di Storia del Tessuto e del Costume)
 • Carlo Goldoni Háza (Casa di Carlo Goldoni)
 • Üvegmúzeum (Museo del Vetro) – Murano
 • Csipkemúzeum (Museo del Merletto) – Burano
 • Modern művészetek Múzeuma (Ca’ Pesaro)
 • Természettudományi Múzeum(Fontego dei Turchi)

Ár 2021-ben:

 • Felnőtt: 24 EUR/fő
 • Kedvezményes (pl. 65 év feletti EU állampolgárok): 18 EUR/fő
 • Valamennyi említett múzeumba ingyenes a belépés 0-5 éves kor között.

A velencei múzeumok honlapja

A Dózse palota

Szent Márk tér

A térről, amelyet a galambok legalább annyira szeretnek, mint a turisták, Petrarca azt mondta: “Nincsen párja az egész földön”. A városnéző túrák kiindulási és végpontja, ahol a magas árak ellenére is érdemes egy kávét elfogyasztani az egymás mellett sorakozó kávéházak egyikében.

A velencei karnevál

Álarcos, maskarába bújt emberek februári vigassága, amely minden évben a nagyböjt előtt, húshagyókedd (carne vale=ég veled hús) napjával zárul, ahol az utcai sátrakban étel-ital is bőven megtalálható. Ha részletesebben is érdekli ez a különleges esemény, akkor olvassa el cikkünket a velencei karneválról!

Időpontja 2022-ben: február 19-március 1.

Budapest Velence busszal

Ha Magyarországról busszal szeretnénk meglátogatni a várost, akkor minden nap több buszjárat közül válogathatunk. Megnézem a FlixBus járatait!

Velence látnivalói térképen

A távolsági buszmegálló, a vasútállomás és Velence leghíresebb látnivalóinak elhelyezkedése térképen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com