Főoldal Városok, látnivalók Velencei karnevál 2020

Velencei karnevál 2020

20709
Velencei karnevál 2018 ban

Mindenki hallott már az Olaszország egyik legszebb városáról elnevezett karneválról, hiszen az óriási hagyománnyal rendelkező több napos rendezvény egyike a legnevezetesebb európai eseményeknek. A Velencei karnevál 2020-ban is megrendezésre kerül.

A farsangi időszak már évszázadok óta nagyon fontos a dél-európai nemzeteknek. Minden ország megtartotta a maga mulatságait a tél elűzésére, a tavasz köszöntésére. Mint nálunk a busójárást, a velencei karnevált is a beöltözés, a maszkok, a tűz és a szimbolikus cselekmény jellemzik. Ez persze nem véletlen, hiszen maga az időszak is nagyon szimbolikus. Az átmenet a télből a tavaszba, a megtisztulás, az újrakezdés, a hideg és a gonosz szellemek elűzése megkívánják a nagy felhajtást.

A velencei karnevál időpontja 2020-ban

A velencei karnevál 2020-ban is hamvazószerda előtt két héttel kezdődik, a főünnepséget pedig húshagyó csütörtökön tartják. Az egész város felbolydul ilyenkor, a szebbnél szebb és világhírű velencei maszkok felkerülnek az emberek fejére, léggömbök, táncosok lepik el a Szent Márk teret, ami a mulatság központjául szolgál.

A karnevál az évszázadok során természetesen átalakult, de a főbb jellemvonásokat igyekezett – még ha kissé módosulva is – megtartani. A Karnevál Hercege az ünnepség egyik fő alakja, akinek az egész időszak a dőzsölésről szól, eszik, iszik, féktelenül szórakozik, majd a karnevál utolsó, búcsúztató napján, húshagyókedden őt is elbúcsúztatják, elvesznek tőle mindent, és “máglyára vetik”. A helyette elégő szalmabábut megsiratják, búcsút vesznek minden rossztól, köztük a saját, emberi rossz tulajdonságaiktól, tetteiktől is.

Régebben a program része volt, hogy egy, a Dózse-palota és a Campanile (a bazilika egyik harangtornya) között kifeszített vékony kötélen egy kötéltáncos libbent végig, mára ezt már sajnos nem láthatjuk, helyette jelképesen ugyanezen a vonalon, egy drótkötélen eresztenek végig egy agyaggalambot, majd konfetti és színes szalagáradat hullik az ünneplő tömegre.

2020-ban február 8-án kezdődik majd a velencei karnevál, és egészen február 25-ig tart. Aki egy kis tél végi kikapcsolódásra vágyik, mindenképpen látogasson el Velencébe, nem fogja megbánni!

Velencei karnevál 2020 repülővel

Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert a 2020-as velencei karneválra fapados légitársasággal is eljuthatunk. A Ryanair közvetlen járata Budapestről indul és a Velencéhez közeli Trevisó repülőterén száll le heti 3 alkalommal. A bejutás egyszerű, akár busszal, akár vonattal is beutazhatunk Velence belvárosába kb. 1-1,5 óra alatt. Könnyű tehát 2020-ban eljutni a velencei karneválra repülővel, igazán sok lehetőség van a választásra a karnevál két és fél hete alatt.

Velencei karnevál busszal

Ha Magyarországról busszal szeretnénk meglátogatni a várost, akkor minden nap több buszjárat közül válogathatunk. Megnézem a FlixBus járatait!

Hasznos cikkek:

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!