Főoldal Hasznos tanácsok Mi is az a WIZZ Discount Club?

Mi is az a WIZZ Discount Club?

15370
A Wizz Discount Club részletei

A Wizz Air weboldalán minden dátum mellett két ár található. Egy drágább és egy olcsóbb. A magasabb ár a normál ár, az alacsonyabb ár pedig a kedvezményes repülőjegy ár, amely azokra vonatkozik, akik tagjai a WIZZAir Discount Clubnak. De mi is az a WIZZ Discount Club, és hogyan lehet csatlakozni?

Hogyan tudok csatlakozni a Klubhoz?

A Klubhoz nagyon egyszerű csatlakozni, egyszerűen csak ki kell fizetni a tagság éves díját és cserébe annyi alkalommal vehetünk a kedvezményes áron repülőjegyet, amennyiszer csak szeretnénk. Nem kell külön, előre befizetni a díjat, elég elindítani egy repülőjegy foglalást a Wizz Air weboldalán, és a foglalási rendszer egyből fel fogja ajánlani a csatlakozási lehetőséget.

Ha szeretnénk csatlakozni, akkor a foglalási rendszer már egyből a kedvezményes repülőjegy árakkal számol és hozzáadja a foglalás végső árához a Wizzair klubtagság éves tagsági díját. A következő repülőjegy foglalás alkalmával már csak be kell majd lépnünk a felhasználói fiókunkba a foglalás kezdetekor, és a rendszer automatikusan az olcsóbb jegyárakat fogja mutatni.

Hány fajtája van a tagságnak?

Jelenleg kétféle tagság közül lehet választani: standard vagy csoportos tagság.

A Standard tagság éves díja 39,99 EUR. Ezért cserébe a klubtag és plusz egy fő utazhat kedvezményes repülőjeggyel, akiknek egy foglaláson belül kell szerepelniük. A klubtagnak – akinek a nevére a tagsági díj befizetésre került – mindig az utasok között kell lennie, a plusz egy fő lehet bárki. A klubtag természetesen egyedül is utazhat, ezért ezt annak érdemes igénybe venni, aki általában egyedül vagy legfeljebb egy útitárssal utazik együtt.

A Csoportos tagság éves díja 79,99 EUR. A csoportos tagság esetén a klubtag mellett akár további 5 személy is repülhet kedvezményes áron, de mindenkinek egy foglaláson belül kell szerepelnie. A klubtagnak itt is mindig az utasok között kell lennie. Standard tagságról bármikor át lehet lépni a csoportos tagságra a díjkülönbözet megfizetésével.

Ha Wizz Air Hitelkártyát igénylünk, akkor a standard tagságot ingyen adják a kártyához.

Milyen kedvezményeket kapok?

  • A repülőjegy árából repülésenként minimum 10 EUR (3,300 Ft) kedvezmény jár azokra a repülőjegyekre, amelyeknek a normál ára legalább 19,99 EUR (7,290 Ft). A kedvezmény a klubtagnak és standard tagság esetén plusz egy, csoportos tagság esetén akár plusz 5 főnek jár. (A 19,99 eurónál olcsóbb normál árú jegyekből kisebb kedvezményt szoktak adni, a legolcsóbb normál árú repülőjegyekből pedig nem jár további kedvezmény. Ezért van az, hogy egyes dátumokra a normál ár és a Klub ár megegyezik.)
  • 5 EUR (1,650 Ft) kedvezmény repülésenként az interneten foglalt feladott poggyászokra.
  • Extra kedvezményeket, promóciós ajánlatokat e-mailben még a nagyközönség előtt.

Megéri klubtagnak lenni?

Évi egy utazással számolva a csoportos tagságot már 5 fő utazása esetén is érdemes kiváltani. A Standard tagságot évi egy utazás esetén viszont még éppen nem éri meg kiváltani, ahogy az alábbi számítás is mutatja. (a példában a normál jegy ára 11,390 Ft az oda-, és 8,890 Ft a visszaútra):

Standard tagság esetén:
Normál repülőjegy ára egy oda-vissza útra, két főre: (11,390+8,890) x 2 fő =40,560 Ft
Kedvezményes repülőjegy ára ugyanerre az útra klubtagsággal: (8,090+5,590) x 2 fő=27,360 Ft
Az egyenleg: 13,200 Ft (kb. 40 EUR) megtakarítás – 39,99 EUR tagsági díj = 0 EUR

Csoportos tagság esetén:
Normál repülőjegy ára egy oda-vissza útra, öt főre: (11,390+8,890) x 5 fő =101,400 Ft
Kedvezményes repülőjegy ára ugyanerre az útra klubtagsággal: (8,090+5,590) x 5 fő=68,400 Ft
Az egyenleg: 33,000 Ft (kb. 100 EUR) megtakarítás – 79,99 EUR tagsági díj = 20 EUR (kb. 6,600 Ft)

Standard tagság esetén tehát az igazi megtakarítás a második, harmadik stb. utazással érhető el, de azért egy utazás esetén is érdemes lehet kiváltani, mert ha 2 fő repül, akkor veszíteni nem veszítünk vele – igaz, nem is nyerünk -, viszont ha a tervezett egy utazáson felül mégis sikerül egy második útra is elindulni, akkor már jelentős megtakarítás érhető el.

Csoportos tagság esetén ennél kedvezőbb a helyzet, mert már egy utazás és 5 fő esetén is megtakarítást érhetünk el, ha pedig kihasználjuk a 6 fős keretet, akkor még nagyobb lehet a megtakarítás.
További összeget spórolhatunk, ha feladott poggyásszal szeretnénk utazni, hiszen ebben az esetben jár még a fentebb említett plusz 5 euró kedvezmény is a csomagok árából.

Tippek

Tipp 1: Ha egy négyfős család utazik (2 szülő, 2 gyerek) és akár évente többször is, akkor érdemesebb lehet két standard tagságot választani a csoportos tagság helyett. Így a tagsági díj ugyanannyi (39,99+39,99=79,98 EUR), mintha a csoportos tagságot választanánk, viszont jóval nagyobb rugalmasságot ad a szervezésben az, hogy a család külön is utazhat. Ha ugyanis a csoportos tagságot választjuk, akkor a klubtagságot kiváltó szülőnek mindig utaznia kell, viszont ha két standard tagságot választunk (így a két klubtag a két szülő lesz), akkor bármelyik szülő felhasználhatja a kedvezményt. Ez a lehetőség jól jöhet például egy külföldön élő családnak, amely évente többször is hazalátogat, de nem tudja mindig megoldani, hogy együtt utazzanak haza.

Tipp 2: A klubtagság egy évre szól, de ez a határidő a repülőjegy foglalási, vásárlási időpontra vonatkozik és nem az utazásra. Azaz ha például április 14-én jár le a tagságunk és márciusban lefoglalunk egy októberi utazásra szóló repülőjegyet, akkor még arra is érvényes lesz a kedvezmény.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com