Főoldal Hasznos tanácsok Változott az ingyenes Wizz Air kézipoggyász mérete

Változott az ingyenes Wizz Air kézipoggyász mérete

65491
Wizzair repülőgép

A Wizz Air bejelentette, hogy 2018. november 1-től újból megváltozik az ingyenesen fedélzetre vihető kézipoggyászok mérete, száma, új kategória lesz a feladott poggyászok között, és változnak a díjak is.

Wizz Air kézipoggyász szabályok november 1-től

  • November 1-től minden utas egy darab, maximum 40x30x20 cm nagyságú kézipoggyászt vihet a fedélzetre ingyenesen, továbbá a repülőtér területén vásárolt vámmentes termékeket.
  • Azok az utasok, akik Elsőbbségi beszállás szolgáltatást választottak (Wizz Priority) a repülőjegyük mellé, azok 2 db ingyenes kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre, amelyek maximális méretei a következők: 55x40x23 cm (max. 10 kg.) és 40x30x20 cm.
  • Új feladott poggyász kategória kerül bevezetésre a jelenlegi mellett. November 1-től maximum 10 kg-os, gurulós bőröndöt vagy táskát is fel lehet adni a check-in pultoknál. Ennek díja online foglaláskor 9-27 EUR úti céltól függően.
  • Az elsőbbségi beszállás díja 5-30 euró utanként és személyenként, azaz ennyit kell fizetnünk, ha biztosan szeretnénk a fedélzetre vinni 2 ingyenes kézipoggyászt. 🙂
  • Várhatóan az új szabályok miatt többen adnak fel feladott poggyászt a check-in pultoknál, mint eddig, ezért érdemes lesz 2-3 órával a felszállás előtt a repülőtérre érkeznie annak, akinek feladandó bőröndje, táskája van.

Összefoglalva: Ha 1, max. 40x30x20 cm-es csomaggal utazunk, akkor teljesen ingyenesen vihetjük a fedélzetre. Ha 2 kézipoggyásszal szeretnénk utazni, akkor két választásunk van. Vagy megvesszük az elsőbbségi beszállást, másik nevén Wizz Priority szolgáltatást 5-30 euróért úti céltól függően, és vihetjük magunkkal a két kézipoggyászt a repülő fedélzetére, vagy az egyik, max. 10 kg-os poggyászt feladjuk a check-in pultoknál 9-27 euróért, és a másikat, a kisebbet vihetjük magunkkal a fedélzetre. A díjak online foglalás esetén kerülnek ennyibe, ha később szeretnénk kifizetni – például a repülőtéren -, akkor akár a duplájába is kerülhetnek.

Wizz Air kézipoggyász határok 2018. november 1-től
Wizz Air kézipoggyász határok 2018. november 1-től Forrás: wizzair.com

TIPP: Utazzunk a mérethatárnál kisebb hátizsákkal (méret max. 40x30x20 cm), ami elfér az ülés alatt, és akkor végig velünk maradhat a fedélzeten is. (Saját tapasztalatunk alapján a többi fapadosnál így szokott lenni – még soha nem vették el a hátizsákot -, de majd frissítjük a cikket, ha esetleg a Wizz Air gyakorlata ettől eltérne…UPDATE: eddig nem tapasztaltunk változást, a normál méretű, hétköznapi hátizsákot továbbra is felengedik.) Azt is érdemes elolvasni, hogy mi lehet a kézipoggyász tartalma, így nem érhet minket meglepetés a repülőtéren.

Wizzair feladott poggyász mérete

A feladott poggyász szabályozásában annyi változás történt, hogy az eddig választható két kategória (max. 23 kg és max. 32 kg) megmarad, de az alacsonyabb súlyhatár 20 kg-ra változott. Vagyis a feladott poggyászunk maximum 20 kg lehet vagy pedig választhatjuk magasabb díjért továbbra is a maximum 32 kg-os kategóriát. Új kategóriaként pedig bevezetésre került a már fentebb említett maximum 10 kg-os bőrönd.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!