Főoldal Városok, látnivalók Egy hosszú hétvége Bariban és környékén

Egy hosszú hétvége Bariban és környékén

5953
Bari látnivalók csak a legfontosabbak

Az olasz csizma sarkához közeledve egyre mesésebb tájakat ismerhetünk meg. Különösen igaz ez, ha a lábszárat követve, a tengerparti városok felfedezését tűzzük ki célul. Itt található Dél-Olaszország második legnagyobb települése, ami a római kor óta tölt be jelentős szerepet az ország történelmében. Hogy mégis milyen látnivalók vonzzák Bari városába és Puglia régióba a turistákat?

Bari Vecchia

Bari óvárosa, amelyet az északi részén a Piazza San Nicola, déli részén a Piazza dell’Odegitria terek határolnak a Szent Miklós és a San Sabino katedrálisokkal. Az óvárosban könnyen elveszhetünk egy kicsit a szűk, szabálytalan utcák és a középkori épületek között barangolva, de előbb-utóbb biztosan kijutunk valamelyik térre.

Bari óvárosa

Szent Miklós bazilika

A legjelentősebb látnivaló az 1087-1197 között felépült Szent Miklós bazilika (San Nicola), ami román stílusával az egyik legegyszerűbb és mégis leggyönyörűbb templom. Szent Miklós püspök ereklyéit a 11. században szállították Bariba, ahol ezek megőrzésére épült fel a templom. Mindezeknek köszönhetően a bazilika keresztény zarándokhely is egyben, a római és görög katolikusok egyaránt rengetegen róják le tiszteletüket ezen a helyen.

Szent Miklós katedrális

Cattedrale di San Sabino

A bazilika közelében található a Cattedrale di San Sabino székesegyház. Ez a gyönyörűen kialakított egyszerű katedrális a maga több száz éves múltjával szintén a város büszkeségei közé tartozik.

San Sabino katedrális

Castello Normanno-Svevo, a Bari vár

A városnéző túra folytatásaként a várba juthatunk el. A Castello Normanno-Svevo 1132 környékén épült fel, majd lerombolták, de 1233-ban II. Frigyes német-római császár és szicíliai király uralkodása idején újjáépítették. Később kaszárnyának és börtönnek is használták. A folyamatos karbantartásnak köszönhetően a vár szinte tökéletes állapotában tekinthető meg, ma múzeumként használják.

Bari vár

Teatro Petruzzelli

A jellegzetes épület Bari operaháza, egyben Olaszország negyedik legnagyobb színháza, közel 1500 néző befogadására képes. Vezetett túra keretében lehet bepillantani a kulisszák mögé, de akár egy előadásra is bejuthatunk, ha időben vásárolunk jegyet. Az operák mellett balettelőadások és szimfonikus koncertek is szoktak lenni a repertoárban.

Teatro Petruzzelli operaház

Bari tengerpart, Pane e Pomodoro

A bari strand homokos, beceneve a Pane e Pomodoro (kenyér és paradicsom). Onnan kapta a nevét, hogy régen a szegények gyakran itt ették meg a kenyérből és paradicsomból álló szendvicsüket. Egy kicsit távolabb esik az óvárosi résztől, de gyalogosan, végig a tengerparton sétálva kb. 45 perc alatt, busszal pedig néhány perc alatt elérhető. Nem ez a legszebb strand, de tökéletes egy kis napozásra és fürdésre a városnézés után.

Bari tengerpart és strand

Múzeumok és más kulturális látnivalók

A kulturális élet is virágzik, Bariban számos múzeum található. A tartományi régészeti múzeumban (Museo Archeologico Provinciale) a japigok és a rómaiak idejéből származó leletek, a Városi Képtárban (“Corrado Giaquinto”) festmények és más múzeumok adományai láthatók, a Museo della Gipsoteca-ban (Gipszmodellek múzeuma a várban) a híres pugliai építészeti emlékek gipszből kiöntött kicsinyített vagy életnagyságú másolatai tekinthetőek meg.

Szállás Bariban

Nagyon sok lehetőség közül válogathatunk Bariban vagy a környékén. Az igényeinknek leginkább megfelelő szállás kiválasztásában jól jöhet egy szálláskereső honlap, ahol számos szűrési lehetőség segítségével nagyon gyorsan találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb, legjobb szállást. Ráadásul szálláskereső partnerünk több szállásközvetítő ajánlatát hasonlítja össze, így biztos, hogy végül a legalacsonyabb áron foglalhatunk. Keresek egy jó ajánlatot!

Látnivalók a környéken

A tengerparti város színes kulturális élettel várja a látogatókat, akik gyönyörű helyekre bukkanhatnak Bariban. Ha a városon kívül is szívesen megnéznénk valamilyen nevezetességet, akkor érdemes ellátogatni például Alberobelloba, és megnézni a trullókat.

Polignano a Mare is megér egy utat, a sziklafalakra épült házaival és a képeslapokról ismert ikonikus strandjával egy titkos gyöngyszem, egyedülálló élményt nyújt.

Polignano a Mare strand

Ostuni a fehér város néven is ismert, a dombra épült város fehérre festett, egybefüggő falat alkotó házai már messziről látszanak.

Bari és környékének látnivalói térképen

Számos látnivaló található Bariban és környékén, ezek közül a leghíresebbek, legnépszerűbbek elhelyezkedése látható a térképen. A térkép bal felső sarkában lévő nyílra kattintva jönnek elő a sorszámok mögötti elnevezések, részletek.

Hasznos cikkek:

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!