Főoldal Hasznos tanácsok Spóroljon az utazásai alatt Revolut kártyával!

Spóroljon az utazásai alatt Revolut kártyával!

4618
Mastercard Revolut kártya

Hogyan spórolhat az utazásai alatt a Revolut kártyával?

Kezdjük egyből a lényeggel! A Revolut kártya használatának lényege, hogy külföldi vásárláskor sokkal kedvezőbb árfolyamon váltja át a forintot euróra, dollárra, kunára vagy bármilyen más valutára, mint a hazai bankok, így a külföldi utazások alatt akár több tízezer forintot is meg lehet spórolni ahhoz képest, mintha az itthoni bankkártyánkat használnánk. A Revolut ugyanis a középárfolyamhoz közeli árfolyamon váltja át a forintot euróra, míg a hazai bankok ennél sokkal (eurónként akár 7-10 forinttal) kedvezőtlenebb árfolyamon.

Ráadásul havi szinten 75.000 forintnak megfelelő összeg (bármely valutában) ingyenesen vehető fel a külföldi és hazai bankautomatákból. A külföldi készpénzfelvétel esetében a felvétel jóval drágább lenne, ha a hazai bankkártyánkat szeretnénk használni erre a célra, azaz ha van Revolut kártyánk, akkor készpénzt sem érdemes feltétlenül vinnünk magunkkal a külföldi utazásunkra.

Egy akció keretében, akik most regisztrálnak ezen a linken, és bankkártyát is igényelnek, azok az alábbiakat kapják meg az ingyenes számlavezetés mellett:

 • ingyenes bankkártya (Mastercard vagy Visa – nincs éves kártyadíj sem; a kártya postázásának díja kb. 6 EUR)
 • 5.000 forint ajándék jóváírás a számlára

Fontos! Az 5.000 forint jóváírásnak a feltételei:

 • ingyenes bankkártya megrendelése
 • három vásárlás végrehajtása 2021. november 16-ig (egyenként legalább 1.000 forint értékben). Ehhez nem kell megvárni a kipostázott bankkártyát, lehet használni virtuális kártyát is, amelyet regisztráció után azonnal létre lehet hozni ingyenesen a Revolut alkalmazásban.
 • amint a feltételek teljesülnek, megtörténik a jóváírás, amelyet az alkalmazásban lehet majd látni.

Ingyenes Revolut kártya igénylése

Mi az a Revolut?

Kicsit utánanéztünk, hogy mi a története a cégnek. A Revolut egy 2015-ben alapított nemzetközi pénzügyi szolgáltató cég londoni központtal, amely jelenleg 15 millió ügyféllel rendelkezik a világon, és a magyar ügyfelek száma – jelenleg kb. 500.000 fő – is gyorsan növekszik. A Revolut a legújabb technológiákat alkalmazza, ezért pénzügyeinket – az utalásokat, a bankkártyával kapcsolatos teendőket stb. – egy mobiltelefon applikáción, alkalmazáson keresztül tudjuk intézni. Tehát szinte teljesen ugyanúgy lehet használni mint a hazai bankkártyákat, de leginkább az utazások során lehet kihasználni az előnyeit, ezért különösen hasznos az utazást kedvelők számára.

Miért tudnak ennyi mindent ingyenesen vagy nagyon kedvező áron adni?

A Revolut nem egy klasszikusan felépített pénzügyi szolgáltató, nem tartja fenn drága bankfiókok százait, viszont több millió ügyfele van, így nagyon költséghatékonyan tud működni. Az ingyenes alap számlacsomagon kívül egyébként vannak fizetős csomagjai is, amelyek további szolgáltatásokat is tartalmaznak (pl. utazási biztosítás, magasabb ingyenes készpénzfelvételi limit stb.)

Hogyan működik a gyakorlatban a kártya?

Ugyanolyan és ugyanúgy működik, mint bármilyen más Mastercard vagy Visa bankkártya. Lehet vele boltban és interneten is vásárolni, van PayPass, érintéses funkciója is. A Revolut kártyára, illetve a számlára a saját magyar bankszámlánkról átutalással, illetve kártyás tranzakcióval tudunk pénzt feltölteni. Ez utóbbi ráadásul ingyenes, tehát kikerülhető a saját bankunk átutalási díja. A kártyás tranzakcióval feltöltött összeg pillanatok alatt megérkezik a Revolut kártyára, míg az átutalással feltöltött összeg néhány munkanap múlva érkezik meg. Miután az összeg látszik a Revolut applikációban a telefonunkon, máris elkölthető a kártyával.

Revolut kártya utazásokhoz

Mire érdemes leginkább használni a Revolut kártyát és számlát?

 • Kártyával való fizetésre boltban, étteremben, szolgáltatásokra, stb. itthon és külföldön egyaránt.
 • Készpénz felvételére külföldön. Az ingyenes számlacsomagban 75.000 forintnak megfelelő összeg vehető fel bármilyen valutában ingyenesen. Az ezen felüli összeg pedig 2 %-os díj ellenében.
 • Külföldi webáruházban vásárlásra. Például az utazás tervezése során belépők, szállás stb. foglalása esetén, de természetesen bármilyen más termék vásárlására is jó. Egyébként ingyenesen jár virtuális kártya is a számlához, amin el lehet különíteni egy tetszőleges összeget, amit aztán az internetes vásárlások során lehet használni, így biztosan nem fogunk többet költeni, mint amennyi ezen a virtuális kártyaszámlán található. Tehát a fizikai kártya mellett ezt a virtuális kártyát is lehet internetes vásárlásra használni.
 • Az utalás is ingyenes, illetve ha felmerül valamilyen utalási díj, akkor azt még a tranzakció elkezdése előtt kiírja az applikáció, így akár utazás végén vagy bármikor vissza tudjuk utalni a Revolut számlán maradt pénzt az itthoni bankszámlánkra plusz díj nélkül.

Mire nem lehet vagy nem érdemes használni a Revolut kártyát?

 • Autóbérlésre foglaláskor nem lehet használni, mert az autóbérléssel foglalkozó cégek általában hitelkártyát kérnek foglaláskor, amin zárolni tudják a bérlés idejére a szükséges összeget, kauciót. Viszont magát a bérlés díját ki lehet fizetni a Revolut kártyával, és ez a lényeg, hiszen így jelentős megtakarítás érhető el a kedvezőbb átváltási árfolyamoknak köszönhetően.
 • Nagyobb összeget nem muszáj tartani a kártyán, mivel bármikor, pillanatok alatt ingyenesen lehet rá feltölteni pénzt az itthoni bankkártyánkról.

Biztonsági szempontok

 • A mobiltelefonos alkalmazásba csak egy általunk megadott négyjegyű kóddal lehet belépni. Ha véletlenül elveszítjük a telefont, más akkor sem tud belépni az alkalmazásba és nem fér hozzá a számlánkhoz.
 • A kártya az applikációban bármikor díjmentesen letiltható, ha például elveszne. Ugyanígy, ha mégis előkerülne, akkor szintén díjmentesen visszaaktiválható egy gombnyomással. Új kártya is igényelhető, ha mégsem kerülne elő az elveszett kártya, de ez már díj ellenében.
 • A kártyához lehet beállítani havi költési limitet.
 • A számlán lévő összeg 100.000 euróig, illetve az annak megfelelő forintösszegig biztosítva van.

Összefoglalva, a Revolut előnyei az alábbiak:

 • Ingyenes regisztráció és számlavezetés.
 • Ingyenes bankkártya, nincs éves díj sem.
 • Használható vásárláshoz, internetes fizetéshez itthon és külföldön egyaránt, ugyanúgy, mint a hazai bankkártyák.
 • Sokkal kedvezőbb árfolyamon váltja át a forintot euróra, dollárra, stb., mint a hazai bankok többsége.
 • Ingyenesen lehet rá feltölteni tetszőleges összeget.
 • Beépített biztonsági funkciók: kártya letiltása és újraaktiválása, limitek, virtuális kártya használata stb.

Számlanyitás menete

 1. Regisztráció: Ha erre a linkre kattint, akkor a regisztrációs oldalra kerül át, ahol meg kell adnia a telefonszámát. A regisztrációs kezdőoldal még angol nyelvű, de a telefonszám megadása utáni oldalon már kiválasztható a magyar nyelv is az oldal alján.
 2. Revolut alkalmazás letöltése: A megadott telefonszámra elküldenek egy linket SMS-ben, ahonnan letölthető az alkalmazás, de az Android felhasználók a Play Áruházból, Apple felhasználók az App Store-ból is letölthetik közvetlenül.
 3. Adatok megadása: Innentől már az alkalmazásban folytatódik a regisztráció a cím és az email cím megadásával. Továbbá fel kell tölteni kb. 3.500 forintot a számlára, ami a hazai bankkártyánkról ingyenesen megtehető. Ez az összeg nem vész el, később akár a Revolut kártyával elkölthető vagy át is utalható. A bankokhoz hasonlóan itt is szükség van a személyazonosság igazolására a személyi igazolvány vagy az útlevél fotójának átküldésével. Ezzel kész is a számlanyitás.
 4. Kártya igénylése: Az alkalmazásba belépve lehet megigényelni a Revolut kártyát, amelyet 1-2 héten belül küldenek ki postán. Aktiválni majd az első vásárlással lehet. Az alkalmazáson belül egyébként minden lépésről tájékoztatnak szöveges üzenetek formájában, magyar nyelven. Virtuális kártyát azonnal létre lehet hozni ingyenesen.

Ingyenes Revolut kártya igénylése

Tapasztalatok a Revolut kártyával

A Revolut kártyát mi már használjuk egy ideje, itthon és külföldön is fizettünk már vele. Tényleg pillanatok alatt feltölthető rá a kívánt összeg, egyszerű, könnyen kezelhető az alkalmazás. Mi másodlagos kártyaként használjuk, általában csak annyi pénzt töltünk fel rá, amennyit az utazás vagy az internetes vásárlás során várhatóan el fogunk költeni, és eddig még semmi probléma nem volt vele. Jó érzés tudni, hogy egy családi nyaralás alatt akár 10-15.000 forintot is megtakaríthatunk pusztán azzal, hogy ezt a kártyát használjuk külföldön az itthoni bankkártyánk helyett (a biztonság kedvéért azért mindig nálunk van az is). A spórolás mellett praktikus, kényelmes a használata, és habár mellékes, de a postán kiküldött kártya csomagolása talán a legelegánsabb, amit valaha láttam. 🙂

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com