Főoldal Városok, látnivalók Szent Péter bazilika belépő – plusz hasznos infók

Szent Péter bazilika belépő [2021-ben] – plusz hasznos infók

114
Kilátás a Szent Péter bazilika kupolájából

A Szent Péter bazilika meglátogatása szinte minden, Rómába látogató turista listáján szerepel. A székesegyház a Vatikán területén fekszik, ahova belépő nem szükséges. Mivel a határvonal sincs megjelölve, ezért útlevélre sincs szükségünk ahhoz, hogy a világ legkisebb területű független miniállamának területére lépjünk. Nézzük, milyen lehetőségeink vannak a bazilika megtekintésére!

Szent Péter bazilika belépő 2021-ben

A bazilika lenyűgöző méretekkel rendelkezik, kiemelkedő látványossága a római városnézéseknek. A világ második legnagyobb keresztény templomában összesen akár 60.000 ember is elfér. A Szent Péter bazilika belépő nélkül látogatható, de csak megfelelő ruházatban lehet belépni.

Főszabályként elmondható, hogy olyan ruházatban menjünk, amely takarja a térdeket és a felkarokat, illetve a közöttük található testrészeket. Ez a nőkre és a férfiakra egyaránt vonatkozik. Nem javasolt tehát olyan szoknyában vagy rövidnadrágban menni, amelyből kilátszanak a térdek. Felül pedig az atléta vagy az ujjatlan póló viselete miatt fordíthatnak vissza a bejáratnál. A lábunkon legyen cipő vagy szandál, a papucsot nem biztos, hogy elfogadják. Nyári melegben érdemes magunkkal vinni egy könnyű sálat, amellyel eltakarhatjuk a vállunkat, ha mégis ujjatlan felsőben mennénk.

A bazilika kupolájának megtekintéséhez belépőjegy szükséges. A kupola eléréséhez 551 lépcsőfokot kell megmásznunk, de egy részét ki lehet váltani lifttel.

Belépő a bazilikába: ingyenes

Belépő a kupolába:
Lépcsőn: 8 EUR/fő (összesen 551 lépcsőfok)
Lifttel: 10 EUR/fő (a lifttel az első 230 lépcsőfokot lehet kiváltani)

Majdnem minden nap indul olyan kiscsoport, amellyel idegenvezető kalauzolásával lehet megtekinteni a kupolát, a bazilikát, illetve választhatóan az altemplomot, amely a korábbi pápák többségének végső nyughelye. Jegyet elővételben lehet vásárolni, amely egyben gyors bejutást is biztosít: Belépőjegy – bazilika, kupola, pápák sírhelye

Szent Péter bazilika nyitvatartás

A bazilikába történő belépés előtt repülőtéri szintű átvizsgálásra számítsunk. Detektoros kapu alatt kell átgyalogolni, nagyobb táskát, bőröndöt, éles, hegyes tárgyakat nem szabad bevinni.

A bazilika nyitva tartása:

  • Október elejétől március végéig: H-V: 7:00-18:30
  • Április elejétől szeptember végéig: H-V: 7:00-19:00

A kupola nyitva tartása:

  • Október elejétől március végéig: H-V: 7:30-17:00
  • Április elejétől szeptember végéig: H-V: 7:30-17:00

A Szent Péter bazilika megközelítése

Ha metróval szeretnénk megközelíteni a bazilikát, akkor a narancssárga, „A” jelzésű vonalon kell utazni, és az Ottaviano megállónál kell leszállni. Innen kb. 800 métert szükséges még sétálni a bazilikáig. Az alábbi térképen megjelöltük a metrómegállót, a Szent Péter bazilikát és a közeli Vatikáni múzeum bejáratát is, ahova szintén érdemes elővételben megvásárolni a jegyet, ha szeretnénk elkerülni a hosszú sorokat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com