Főoldal Hasznos tanácsok Wizz Priority, megéri vagy sem?

Wizz Priority, megéri vagy sem?

23470
Wizz Air

A Wizz Priority szolgáltatás lényege, hogy díj ellenében néhány extra szolgáltatással kényelmesebbé tehető az utunk a Wizz Air járatain. Mik is ezek a Wizz elsőbbségi extrák, és kinek éri meg?

A Wizz Priority szolgáltatás tartalma

Jelenleg az alap repülőjegy ár egy darab 40x30x20 cm-es kézipoggyász (pl. hátizsák) ingyenes szállítását tartalmazza, amit magunkkal vihetünk a fedélzetre. Ezen felül a Wizzair elsőbbségi beszállás csomagja a következőket tartalmazza pluszban:

  • Elsőbbségi beszállás, azaz az elsők között léphetünk a fedélzetre.
  • A 40x30x20-as méretű kézipoggyászon felül egy nagyobb kézipoggyászt is garantáltan magunkkal vihetünk a fedélzetre, amelynek a mérete max. 55x40x23 cm lehet, a súlya pedig max. 10 kg.
  • Amennyiben feladott poggyásszal utazunk, akkor egy külön kijelölt utasfelvételi pultnál adhatjuk le a csomagunkat, így gyorsabban végezhetünk a leadással.

Wizz Priority ár

A szolgáltatás ára úti céltól függően 10 és 58,8 euró között változik utanként és személyenként. A Wizz Priority szolgáltatást a repülőjegy vásárlásával egy időben is ki lehet választani és megvásárolni, de később is hozzáadhatjuk online a meglévő foglalásunkhoz. Telefonon is meg lehet vásárolni, sőt akár a repülőtéren is, de ezekben az esetekben már magasabb lesz az ára.

Előnyök és hátrányok

Kétségtelenül kényelmesebben lehet utazni a felsorolt extrák igénybevételével, de nem biztos, hogy mindenkinek megéri. Menjünk végig a szolgáltatás egyes elemein, előnyein, hátrányain.

Az elsőbbségi beszállás valóban jobb lehet annak, aki szereti kevesebb ember között elfoglalni a helyét a repülőgépen, de ha 60-80 utas megvásárolja a szolgáltatást, akkor már nem is biztos, hogy akkora előny az elsők között felszállni a gépre. Ráadásul, ha az elsők között szállunk fel, akkor ki kell várnunk, amíg az utolsó utas is elfoglalja helyét. Sokan vannak, akik éppen ezért inkább az utolsók között szeretnek felszállni, mert addigra az utasok nagy része már elfoglalta a helyét, és nem kell olyan sokat várni az indulásra.

Ha van feladandó poggyászunk, akkor a csomagfeladásra kijelölt külön pultnál valóban gyorsabban végezhetünk, de minél több utas vásárolja meg a szolgáltatást, annál kisebb ez az előny.

A Wizz Priority legértékesebb eleme a fedélzetre vihető plusz egy kézipoggyász. Ha a ruháink, eszközeink beleférnek egy 55x40x23 cm-es bőröndbe és az alapból ingyenes 40x30x20 cm-es kisebb táskába, akkor fölösleges megvásárolni egy 20 kg-os feladandó poggyászt, amely ugyan nagyobb, de drágább is. Ráadásul feladandó poggyász esetén induláskor sorba kell állni a poggyász feladásához a check-in pultoknál, majd érkezéskor a feladott poggyászt meg kell várni a csomagkiadó szalagoknál. Azaz ha csak kézipoggyásszal utazunk, akkor induláskor később is elég kiérkeznünk a repülőtérre, leszállás után pedig egyből mehetünk is ki a repülőtérről. Plusz az értékeink végig a szemünk előtt maradnak, nem kell aggódni, nem kell fóliáztatni a bőröndöt.

Összegezve, a Wizz Priority szolgáltatás annak éri meg leginkább, akinek nem férnek bele a dolgai egy kisebb hátizsákba, de azért nincs is annyi ruhája, hogy szüksége lenne egy 20 kg-os feladandó poggyászra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com