Főoldal Repülőjegy Repülőjegy Málta szigetére

Repülőjegy Málta szigetére

1896
Málta

Az utóbbi években egyre népszerűbb úti cél a repülőjegyet keresők körében Málta, főként a nyári időszakban nő meg a kereslet a hangulatos sziget iránt. Ennek köszönhetően több légitársaság kínálatában is található repülőjegy Málta és Budapest között. Összegyűjtöttük, hogy mely légitársaságok repülnek Máltára, és mennyibe kerül általánosságban egy repülőjegy ezen az útvonalon.

Melyik légitársaságok repülnek Málta szigetére?

Közvetlen járata a Ryanair és Wizz Air légitársaságoknak van. Előbbi Budapestről, Bécsből és Pozsonyból, utóbbi Budapestről, Bécsből és Debrecenből is repül Máltára (egyes járatokat a Ryanair leányvállalata, a Lauda teljesít). A nyári menetrendben több járat szerepel, a szezonon kívül kevesebb, de a kínálat így is széles.

Bejutás Málta repülőteréről

A repülőtérre érkezés után az X4 vagy X2 jelzésű buszokkal juthatunk be legolcsóbban a fővárosba, Vallettába vagy Sliemába, a jegy ára 2 euró. Hasznos: Málta reptéri transzfer lehetőségek részletesen

Mennyibe kerül egy repjegy Málta szigetére?

A repülőjegy ára Málta szigetére sok tényező függvénye, ugyanis az ár függ például attól, hogy mennyi idővel az indulás előtt foglalunk, akciós időszakban vásárolunk-e, szeretnénk-e nagyobb poggyászt is vinni magunkkal, vagy elegendő egy kisebb kézipoggyász, amelyet ingyenesen felvihetünk a repülőre, ha nem nagyobb a megengedett méretnél.

Általánosságban elmondható, hogy már 8-9 ezer forintért is található repülőjegy Málta szigetére, így egy retúr Budapest Málta repjegy ingyenes kézipoggyásszal kihozható 16-18 ezer forintból. Ha rugalmasak vagyunk az indulási és érkezési időpontokat tekintve, és elcsípünk egy akciót, akkor akár olcsóbban is kihozhatjuk a repjegyet. Ha viszont kötött az indulásunk időpontja és szezonálisan kiemelt időpontban szeretnénk utazni (pl. nyár, húsvét, iskolai szünetek), akkor ennek az árnak a többszörösével is találkozhatunk. Tavasszal és ősszel kellemes igazán az időjárás a sziget bejárásához, és olcsóbbak a jegyek is. Ráadásul ősszel még a víz is elég meleg a fürdéshez, ezért célszerű megfontolni, hogy ebben az időszakban repüljünk. Persze ha a strandolás a fő cél, akkor nyárra érdemes beütemezni az utazást.

Mit érdemes megnézni?

Málta a tengerpart mellett is számos látnivalóval rendelkezik. A fővárosra, Vallettára szánjunk legalább egy teljes napot, a hangulatos utcákat, a jellegzetes lakóházakat, a Barakka-kertet semmiképp se hagyjuk ki. A főváros után jöhetnek a kisebb történelmi települések, Mdina, Marsaxlokk, és a természeti látványosságok, mint például a Dingli sziklák vagy a Blue Grotto, azaz a Kék barlang. Ha több időnk is van, akkor Gozo szigetére is érdemes áthajózni. A pihenésre, strandolásra pedig számos kijelölt tengerparti részt találhatunk. Málta látnivalóinak részletesebb bemutatása térképpel.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com