Főoldal Horvátország nyaralás Zadar 6 legjobb strandja

Zadar 6 legjobb strandja

1623
Kolovare strand
A Kolovare strand - flickr/dronepicr

Az óvárosban nincsenek strandok, de a közelben, és picivel távolabb több zadari strand is található északi és déli irányban egyaránt. Úszócipő legyen nálunk mindig, mert sok a tengeri sün. A strandok pontos helyét feltüntettük a cikk végén található térképen.

Kolovare strand

Az óvárosból déli irányban indulva mindössze néhány száz méter megtétele után a Kolovare strandra érkezhetünk. A tengerpart apró kavicsos, a víz lassan mélyül, így kisgyerekes családoknak is ajánlható. A belépés ingyenes, van wc, zuhanyzó, árnyékos terület és néhány bár.

Borik strand

A környék legnépszerűbb tengerparti szakasza a strandolók körében, nem véletlenül. Habár Zadar óvárosától 4 km-re fekszik, de a kavicsos szakasz mellett homokos strand is található itt. A homokos rész a Falkensteiner Resort előtt terül el. Kisgyerekes családoknak ideális, hiszen a víz itt lassan mélyül és a homokban a pici gyerekeknek is könnyebb közlekedni. Jól felszerelt, fizetős strand, öltözők, zuhanyzók, wc-k, éttermek gondoskodnak a kényelemről. Vannak árnyékos részek, de lehet bérelni napozóágyat és napernyőt is. Csúszdázásra és többféle vízisport kipróbálására is van lehetőség. A közelben parkoló is van.Booking.com

Nin homokos strand

A Zadarhoz közeli strandok után távolodjunk el kicsit a várostól, aminek az az oka, hogy kb. 25 km-re északra található Nin városa, ahol a strandolni vágyók számára az egyik legszebb partszakasz található Horvátországban. Az itteni strandok hosszúsága eléri a 8 km-t. A leghosszabb és leghíresebb közülük egy közel két kilométer hosszú strand, a Queen’s Beach (Kraljicina Beach), azaz a Királynő strandja, amely ráadásul homokos strand. Az elnevezéshez egy legenda tartozik, amely szerint Tomislav király feleségének szépsége ihlette a part nevét.

A strand hosszú, sekély vizű parttal rendelkezik, amely ideális a kisgyermekes családok számára, ráadásul a parthoz közel a vízben van egy homokpad is, ami szintén ideális a játékhoz. A tengervíz tiszta, a strand jól felszerelt, öltözők, zuhanyzók és wc-k is találhatók. Van egy-két büfé, de érdemes készülni saját szendviccsel és üdítővel is. Lehet bérelni napozóágyat, napernyőt is, amire szükség is lehet, mert árnyékos rész a part közvetlen közelében sajnos nincs. A parkolás fizetős.

Uskok strand

Az óvárostól 3km-re északra található ez a kavicsos strand, amelyről elhelyezkedésének köszönhetően rálátni Zadar óvárosára. Nem túl hosszú tengerparti szakaszon helyezkedik el, de a víz nagyon szép tiszta, közepesen mélyül. Van öltöző, zuhanyzó és wc, a gyerekeknek játszótér, a felnőtteknek kávézó. A strand ingyenes és akadálymentesített, a közelben lévő parkoló fizetős.

Zadar strandjairól gyönyörű a naplemente

Maestrala strand

Apró strand kavicsos, sziklás, lebetonozott részekkel, tiszta tengervízzel. Előnye, hogy légvonalban közel van az óvároshoz, így gyönyörködhetünk a látnivalókban, este pedig a zadari tengerparti naplementében. A strand ingyenes, van kávézó, zuhanyzó, néhány árnyékos rész.

Puntamika strand

Ez a strand is északra fekszik az óvárostól, és még nem túl messzire, ezért kiváló rálátást biztosít a történelmi zadari látnivalókra. Kavicsos, tiszta vizű, búvárkodásra is alkalmas ingyenes strand, a parkolásért sem kell fizetni, viszont nincs wc és zuhany sem.

Az alábbi térképen feltüntettük az 5 legismertebb strandot Zadar tengerpartján.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com
- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!