Főoldal Hasznos tanácsok Reptéri parkolás lehetőségei

Reptéri parkolás lehetőségei

2992
Reptéri parkolás Ferihegyen

A reptéri parkolás megoldásának kérdése az elsők között szokott felmerülni azokban, akik nem tudják megoldani a reptérre jutást tömegközlekedéssel, és taxizni vagy transzfert igénybe venni sem szeretnének, ha néhány napra vagy 1-2 hétre külföldre repülnek. A ferihegyi reptéri parkolási lehetőségek azok számára is érdekesek lehetnek, akik csak családtagjaikért, barátokért, ismerősökért mennek ki a repülőtérre.

Reptéri parkolás szempontjai

Aki hosszabb távra szeretné az autóját a repülőtéri parkolóban vagy annak közelében, egy magánparkolóban hagyni, annak érdemes lehet figyelembe venni az alábbi szempontokat.

 • A repülőtér 5 km-es körzetében számos magánparkoló található, ezért célszerű figyelembe venni a repülőtértől való távolságot.
 • A repülőtéri parkolók nyitottak, míg a magánparkolók egy része kínál fedett, sőt zárt parkolási lehetőséget is.
 • Hány napig lehet az adott parkolóban hagyni a kocsit? Van-e minimum vagy maximum tárolási idő?
 • Mikor és hogyan lehet fizetni? Előre kell utalni vagy utólag készpénzben fizetni, esetleg kártyával is lehet fizetni? Számos variáció lehetséges a parkolókban.
 • A legtöbb parkoló 0-24 órában nyitva tart, de azért célszerű ellenőrizni a nyitvatartást, nehogy meglepetés érjen egy éjszakai érkezés esetén. Érdemes azt is megnézni, hogy van-e felár, ha átcsúszunk a következő napba.
 • Lemondható-e a foglalás, ha igen, akkor hány nappal korábban?
 • Van-e személyes őrzés, kamerás megfigyelő rendszer?
 • Ingyenes-e a kisbuszos transzfer a parkolóból a repülőtérre?
 • Hogy intézik a hazatéréskor a transzfert? Akinek időre kell mennie, annak például fontos lehet, hogy be kell-e várni másokat, vagy lehet azonnal indulni érkezés után a parkolóba.
 • Tudnak-e szállást biztosítani, vagy szálláskeresésben segíteni?
 • Milyen plusz szolgáltatások érhetők el? Például csomagfóliázás, autóápolás, szerviz stb.

Ferihegyi parkolási lehetőségek

A repülőtéren többféle parkolási lehetőség is van. A legdrágább a terminálok előtti parkolás, amely közvetlenül a bejáratok előtt lehetséges. Ez azoknak hasznos, akik csak valakit kikísérnek a reptérre vagy éppen kijönnek egy érkező családtagért, barátért. Ezekben a parkolókban 5 perc parkolás díjmentes, azon túl viszont nagyon drága, ezért leginkább tényleg ki- és beszállásra érdemes használni.

Ha valaki néhány órát töltene el a reptéren, mert például késik a gépe annak, akiért a repülőtérre érkezett, vagy éppen kimenne a kilátóteraszra a gyerekekkel repülőgépeket nézni, de szeretne mégis a terminálok közelében parkolni, akkor neki a Terminál parkolóba érdemes leparkolni, ahol egy kicsit kedvezőbbek az árak.

Akik a repülőtéren hagynák az autójukat, mert például nyaralni indulnak, azoknak a Holiday parkolóban érdemes leparkolni, ahonnan 8-10 perc sétával érhetők el a terminálok. A ferihegyi parkolási lehetőségek közül ez a legolcsóbb.

Ferihegyi parkolás csúcsidőben

Reptéri parkolás Vecsés és az Üllői út környékén

A repülőtér 5 km-es körzetében számos magánparkolót lehet találni Vecsésen és az Üllői út környékén, ahol 1-2 napra, egy hétre vagy akár hosszabb időszakra is ott lehet hagyni az autót. A parkolókból általában ingyenes transzferrel, 5-10 perc alatt juthatunk el a repülőtéri terminálok bejáratához, érkezéskor pedig kijönnek értünk a reptérre, a repülő késése esetén megvárnak. Ezeket a parkolókat általában kerítés veszi körül, és kamerás megfigyelő rendszerrel vannak ellátva. Sok helyen nemcsak szabadtéri, hanem fedett parkolási lehetőség is rendelkezésre áll, sőt akár zárt teremgarázs hely is foglalható.

A parkoláson kívül további szolgáltatások is igénybe vehetők, indulás előtt lefóliáztathatjuk a csomagunkat, vagy például különböző autóápolási szolgáltatásokat is el tudnak végezni a kocsin, amíg mi távol vagyunk. Ezek a magánparkolók szinte kivétel nélkül olcsóbbak, mint a repülőtéri parkolási lehetőségek.

Reptéri parkolás árai

Ha közvetlenül a terminálok előtt szeretnénk parkolni, akkor már 30-60 perc parkolás is kb. 3.000 forintba kerül. A még szintén a repülőtéren, de a termináloktól távolabb eső parkolókban ezért a díjért már több órát, a 8-10 perc sétára lévő Holiday parkolóban pedig majdnem egy napig parkolhatunk.

A repülőtértől távolabb fekvő, de transzferrel könnyen megközelíthető magánparkolók árai általában kedvezőbbek a ferihegyi parkolási díjaknál, és minél hosszabb időre hagyjuk ott az autót, az árelőny annál nagyobb. Az árak változóak, de általánosságban egy egyhetes parkolás 6-7.000 forintba kerül a magánparkolókban.

Írtunk egy összefoglalót a bécsi reptéri parkolási lehetőségekről, árakról is.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!
Ráadásul, ha most regisztrál, akkor 5.000 forintot kap ajándékba. Részletek->>

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com