Főoldal Úti élmény Ibiza másik arca

Ibiza másik arca

3405
Megosztom:
Ibiza, kilátás az erődből

Ibizára sokan nyári bulihelyként gondolnak, de a szigetnek van egy másik arca is, főként tavasszal. Ilyenkor még nem indulnak be az éjszakai szórakozóhelyek, a nyáron megszokott tömegnek és hőségnek még nyoma sincs. Viszont már nagyon kellemes, napos időjárásra számíthatunk, ami a gyönyörű kék tenger látványa mellett a látnivalók felfedezésére is ideális.

Jöjjenek Ibiza látnivalói, illetve néhány praktikus információ!

A reptérről a városba

Ibiza, reptéri busz

A repülőtértől a sziget fővárosa – amelyet szintén Ibizának hívnak, katalán neve Eivissa – van a legközelebb. A 20-30 percenként induló buszokkal (L10-es járat) 15 perc alatt elérhetők a parton lévő szállodák, az óváros és a kikötő pedig mindössze 20-25 perc. A buszjegy 3,5 euró egy útra. A sziget akkora mint a Balaton, a buszjáratok jól behálózzák a szigetet, így akár távolsági buszokkal is bejárhatjuk.

Szállás választása Ibiza városban

Ibiza tengerpartja

Aki szereti a tengerparti nyaralás hangulatát a pihenés alatt, annak mindenképpen érdemes az üdülőövezetben szállást foglalnia Eivissában, aki a városias hangulatot kedveli, annak pedig az óvárosban. A kettő egyébként mindössze 15-25 perc sétára van egymástól (busszal néhány megálló), de a hangulata teljesen más a két városrésznek.

Tengerpart versus óváros

Tengerparti sétány Ibizán

Ibiza óvárosa

A parton pálmafákkal kísért széles sétányokkal, az óvárosban fehér házakkal, szűk utcákkal találkozhatunk.

Dalt Vila, az óváros, az erőd

Dalt Vila, az óváros Ibizán

Hatalmas erődítmény, amely nemcsak turistalátványosság, hanem a helyiek számára is a mindennapok része. Több városi intézmény, éttermek, kávézók, lakóházak is vannak a falakon belül. Az erődöt a XVI. században kezdték el építeni a törökök elleni védekezés céljából. Az építkezés 40 évig tartott. Hét bástyája, és több bejárata is van, aki alaposan szeretné bejárni a hangulatos utcácskákat, az néhány órát biztosan el fog itt tölteni. Lépcsőben nincs hiány, úgyhogy kényelmes cipőben, kipihenve érdemes nekivágni. 🙂

A Santa Maria katedrális

Santa Maria katedrális, Ibiza, Eivissa

Az erőd legmagasabb pontján található a Santa Maria katedrális. A mellette lévő térről gyönyörű kilátás nyílik az egész városra és a kikötőre.

A kikötő

A kikötő Ibizán

Az erőd falaitól néhány perc sétára található a kikötő. Innen indulnak a hajók például a szomszédos Mallorca szigetére és Valenciába. A legközelebbi sziget Formentera, ahova mindenképpen érdemes áthajózni egy napra. A Baleár-szigetek legkisebb tagja kristálytiszta vízéről, gyönyörű növényzetéről, homokos partjairól híres. A hajóút 30-40 perces, a retúrjegy 25-40 euróba kerül hajótársaságtól függően.

Térképen a legfontosabb ibizai látnivalók