Főoldal Városok, látnivalók Mallorca, nyaralás az álomszigeten

Mallorca, nyaralás az álomszigeten

833
Megosztom:
Mallorca nyaralás a szigeten

Spanyolország legnagyobb szigetét mindenki ismeri legalább névről, s bár legtöbbünkben úgy él ez a hely, mint a tömegturizmus fellegvára vagy mint egyszerű napozóhely, a helyzet az, hogy óriási tévedéssel állunk szemben, egy mallorcai nyaralás ennél sokkal többet tartogat számunkra.

Mallorca a maga 3640 négyzetkilométerével tényleg nem éppen apró, gyönyörű tájai és természeti sokszínűsége viszont állandó, a sziget minden pontján találhatunk csodálatos látnivalókat.

Fővárosa Palma de Mallorca a sziget népességének felét tudhatja a magáénak, ezzel együtt pedig a legnagyobb város címét is, és rengeteg kulturális és szórakoztató programmal kecsegtet. Az óváros megtekintése, bebarangolása kötelező jellegű, a Sant Francesc bazilika, a Sa Llotja, a Palma Katedrális mind olyan történelmi látnivalók, amelyeket látni kell, ha a fővárosban járunk.

Ha mallorcai nyaralásunk elsődleges célja nem a városnézés és a kirándulás, hanem könnyedebb szórakozásra vágyunk, esetleg csak és kizárólag a kikapcsolódáson van a hangsúly, és a strandokon kívül a szórakozóhelyeket preferáljuk még, a sziget akkor sem okoz csalódást. Bármely városba tévedünk ugyanis, a bulizásra garantáltan lesz lehetőségünk. A mediterrán térségre jellemző intenzív éjszakai élet Mallorcán is megtalálható, Platja de Palma fehérhomokos tengerpartjával és zsúfolt, szórakoztatóegységekkel teli belvárosával minden pörgős fiatal ideális célpontja.

Családosoknak Palma Nova, Magaluf, vagy Santa Ponca megfelelő nyaralóhely lehet mallorcai utazásuk során, a strandok és a szórakoztató programok (élményfürdő, golf, drótkötélpálya) a fiatalokat is lekötik, mindemellett talán kevésbé zsúfoltak, mint mondjuk Platja de Palma.

Mint minden nagy turistacélpont esetében, Mallorcán is vannak eldugottabb, a tömeg által kevésbé látogatott helyek, amelyeket nem szabad kihagynunk, ha felfedező típusok vagyunk. A sziget dél-keleti részén, Cala d’Ortól 16 kilométerre fekszik Cala Figuera, egy bájos, tradicionális halászfalu, amely festői szépségű kikötőjével nyűgöz le minket. Bár itt nincs strand, egy fél napot mindenképpen megér ez a megkapó, karizmatikus kis falu.