Főoldal Hasznos tanácsok Repülőjegy London és Budapest között

Repülőjegy London és Budapest között

6963
Megosztom:
London

Az egyik legnépszerűbb úti cél a fapados repülőjegyet keresők körében London. Ennek köszönhetően több fapados légitársaság kínálatában is található olcsó repülőjegy London és Budapest között. Ebben a cikkben megnézzük, hogy pontosan mely fapadosok, hetente hányszor repülnek Londonba, melyik repülőteret használják, és mennyibe kerül általánosságban egy fapados repülőjegy ezen az útvonalon.

Mely fapados légitársaságok repülnek Londonba?

Négy fapados kínál repülőjegyet Londonba, egy magyar, két angol és egy ír társaság:

A Ryanair és az easyjet a két legnagyobb európai fapados légitársaság, a Wizz Air pedig Közép- és Kelet-Európában számít a legnagyobbnak.

Hány járat indul Londonba?

A Wizz Air kiemelten kezeli a magyar piacot, így nem meglepő, hogy a legtöbb járatot kínálják az angol fővárosba az öt diszkont légitársaság közül. A nyári szezonban, amely március végétől október végéig tart, a legtöbb napon 5 járattal lehet eljutni Budapestről Londonba. A járatok kora reggeltől szinte három óránként indulnak, ami már az intercity vonatok járatsűrűségéhez hasonlít. A téli szezonban sem kell sokkal kevesebb járattal számolni, mivel napi 4, heti 28 járat szerepel a Wizz Air menetrendjében.

A Ryanair télen-nyáron napi 2-3 járattal repül Budapest és London között. Az ír fapados légitársaságnál reggeli, kora délutáni és esti járatok között válogathatunk.

Az easyJet kevesebb járatot kínál Londonba, mint az előző két légitársaság, de azért minden napra jut legalább egy járat, a hét forgalmasabb napjain pedig kettő. Változó, hogy a járatok mikor indulnak a hét napjain, reggeli és esti indulási időpontok egyaránt találhatók a menetrendben.

A flybe heti három közvetlen járattal repül Budapestről.

Melyik repülőtérre érkezünk?

A négy légitársaság négy különböző, London környéki repülőteret használ. Érdemes megnézni, hogy melyik esik a legközelebb a szállásunkhoz, illetve ha nem London az úti cél, akkor ahhoz a városhoz, ahova el szeretnénk jutni. A négy repülőtér ugyanis teljesen különböző helyeken található. Mindegyik repülőtérről busszal és vonattal egyaránt eljuthatunk London belvárosába, de más városokba is indulnak közvetlen járatok.

A Wizz Air Luton repülőterét használja, amely Londontól észak-nyugatra található. Busszal 70-90 perc alatt juthatunk be a belvárosba, vonattal 60-70 perc, bár Lutonban a vasútállomás nem közvetlenül a reptéren található, hanem egy 5-10 perces buszúttal közelíthető meg, így összességében nincs nagy különbség aközött, hogy busszal vagy vonattal utazunk tovább.

A Ryanair járatai Stansted repterére érkeznek. Ez a repülőtér Londontól észak-keletre fekszik. Busszal a menetidő itt is 70-90 perc Londonba, attől függően, hogy melyik részére utazunk a városnak. A vonat kicsivel gyorsabb és itt közvetlenül a repülőtéri pályaudvarról indulnak a szerelvények.

Az easyJet a gatwicki repülőtérre érkezik, amely Londontól délre fekszik. Busszal ez a repülőtér is 70-90 percre van London központjától, vonattal viszont csak 35-45 perc az út. Mivel ez a repülőtér Londontól délre fekszik, annak aki a népszerű tengerparti üdülőhelyek valamelyikébe igyekszik, érdemes lehet erre a repülőtérre érkeznie.

A flybe Southend repülőterét használja, amely Londontól keletre fekszik. A tengerpart mindössze néhány kilométer a repülőtértől, de London is könnyen megközelíthető, vonattal az út 50-60 perc.

Részletesebb információk a repülőtéri közlekedéshez menetrendekkel, árakkal itt találhatók.

Mennyibe kerül a repülőjegy London és Budapest között?

A londoni repülőjegy ára sok tényező függvénye, ugyanis az ár függ például attól, hogy mennyi idővel az indulás előtt foglalunk, reggeli vagy délutáni járattal szeretnénk-e utazni, akciós időszakban vásárolunk-e, akarunk-e nagyobb poggyászt is vinni magunkkal vagy elegendő a kézi poggyász, amelyet ingyenesen felvihetünk a repülőre, ha nem nagyobb a megengedett méretnél.

Általánosságban elmondható, hogy már 8-10 ezer forintért könnyen található repülőjegy Londonba, így egy retúr Budapest-London repülőjegy ingyenes kézi poggyásszal kihozható 20-25 ezer forintból. Ha rugalmasak vagyunk az indulási és érkezési időpontokat tekintve, és elcsípünk egy akciót, akkor akár a feléből is kihozhatjuk a repjegyet. Ha viszont kötött az indulásunk időpontja és szezonálisan kiemelt időpontban szeretnénk utazni (pl. karácsony), akkor ennek az árnak a többszörösével is találkozhatunk.

Általában a kora reggeli járatok lassabban telnek meg, így akinek nem jelent problémát a korai indulás, az könnyebben találhat olcsó repülőjegyet. A Wizz Airnél és a Ryanairnél aránylag könnyen találhatunk olcsó repülőjegyet Londonba, mindkét légitársaság naponta több járatot üzemeltet, így rengeteg repülőjegy közül válogathatunk. Az easyJetnél és a flybe-nél nehezebb olcsó repülőjegyet találni és az akciók is ritkábbak, így ezeknél a fapadosoknál érdemes lehet minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, ha az árat kedvezőnek találjuk.