Főoldal Városok, látnivalók Varázstúra a londoni Harry Potter Múzeumban

Varázstúra a londoni Harry Potter Múzeumban

4304
Hogwarts Express

A Harry Potter múzeum Londontól északra, Leavesdenben található. A Warner Bros. filmstúdió itt rendezte be a könyvek és a filmek varázslatos világát bemutató kiállítást, amely betekintést nyújt a kulisszák mögé. A múzeum 2012-ben nyílt meg, és azóta az egyik legnépszerűbb látnivaló lett, csúcsidőben akár napi 6,000 rajongó is meglátogatja Harry Potter világát. A Stúdió túrára az oda-vissza úttal együtt érdemes rászánni egy teljes napot.

A Harry Potter stúdió túra alapvetően „egyéni” túra, azaz mindenki a saját tempójában mehet végig rajta, élheti magát bele a filmes jelenetekbe, de vezetett túrák is rendelkezésre állnak, ahol még több információ hangzik el természetesen.

A Harry Potter filmek jelmezei

A varázstúra során a filmek ikonikus helyszíneit tekinthetjük meg, többek között a Roxforti nagytermet, a Tiltott rengeteget, az Abszol útat. Közelről lehet megnézni a filmek jelmezeit és azok apró részleteit, bemutatják, hogy milyen trükkökkel készültek a látványos jelenetek, hogyan keltek életre az állatok. Ezek mellett még rengeteg részletet ismerhetünk meg a filmek készítésével kapcsolatban.

A múzeumot a megnyitás óta folyamatosan bővítik. A legnagyobb bővítés 2015-ben történt, amikor megnyitották a Platform 9¾ részt (9 és ¾ vágány), ahol a rajongók a filmekben szereplő Hogwarts Express gőzmozdonyát és kocsiját fedezhetik fel eredeti berendezéssel. 2019. április 6-tól az újabb bővítés eredményeként a Gringotts Varázslóbank elevenedik meg a látogatók számára.

Az Abszol út üzlete

Harry Potter múzeum belépő

A múzeum hétfőtől péntekig reggel 9:30 és este 20:00 között, hétvégén 8:30 és 22:00 között van nyitva. Júliusban és augusztusban minden nap 8:30-kor nyit és 22:00-kor zár a Harry Potter múzeum. A jegyeket elővételben kell megvenni és érdemes legalább 2-3 hónappal előre lefoglalni. 4 éven aluli gyerekeknek ingyenes, de jegyvásárlásnál nekik is meg kell váltani az ingyenes jegyet. Az árak az alábbiak:

  • Felnőttjegy (16 éven felülieknek): 43 font
  • Gyerekjegy (5 és 15 éves kor között): 35 font
  • Családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek): 140 font
  • Családi jegy (1 felnőtt és 3 gyerek): 140 font

A Roxforti kastély

A Harry Potter stúdió megközelítése

London Euston vasútállomásról 15-20 perc alatt lehet Watford Junction állomásra érni. A csúcsidőn kívüli (9:30 után lehet vele utazni) oda-vissza útra szóló vonatjegy felnőtteknek 11,90 fontba, gyerekeknek 5,95 fontba kerül. Innen különbuszok szállítják a látogatókat a Stúdió épületéhez. A buszok 20 percenként indulnak, a menetidő kb. 15 perc. A buszjegy ára 2,50 font. Csak készpénzben lehet fizetni, és fel kell mutatni a sofőrnek a stúdió túrára szóló jegyünket vagy foglalásunkat is.

A Warner Stúdió túra bejárata

Tipp:
Harry Potter rajongóknak kötelező még ellátogatni a londoni King’s Cross állomásra, ahol fényképet készíthetnek magukról, ahogy áttolják a falon a csomagjaikat a 9 és ¾ vágánynál. A fotózás után pedig be lehet nézni a mellette lévő hivatalos boltba, ahol a filmekhez kapcsolódó dolgokat lehet kapni.

Az alábbi londoni térképen láthatók a megközelítéshez szükséges információk. A térkép bal felső sarkában lévő nyílra kattintva jönnek elő a sorszámok mögötti elnevezések, részletek.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!