Főoldal Hasznos tanácsok Faróba repülőjegy féláron, mindössze 20.000 forintból?

Faróba repülőjegy féláron, mindössze 20.000 forintból?

12196
Praia da Rocha, Algarve, Faro

Április elsején indul a Wizz Air első közvetlen járata Portugália legdélebbi pontjára Faróba. Kezdetben heti egy járat lesz, de júniustól heti kettőre nő a járatok száma. Áprilisban fürödni ugyan még nem lehet, de sok napsütésre és kellemes tavaszi hőmérsékletre garantáltan lehet számítani. Az Algarve régióban, ahol Faro is található, rengeteg természeti szépséget, látnivalót lehet találni, és ilyenkor még az autóbérlés, és a szállás is sokkal olcsóbb mint a főidényben. A repülőjegyről nem is beszélve. Illetve mégsem, a repülőjegy sajnos nem olcsó, kivéve egy járatot.

Mikor olcsó a repülőjegy Faróba?

A Wizz Air ugyanis beletrafált az új úti céllal (persze biztosan felmérték a piaci lehetőségeket), és jelenleg már áprilisra is legalább 40.000 forintba kerül egy retúr repülőjegy feladott poggyász nélkül, és az árak a nyári idény közeledtével még tovább növekednek.

Az egyetlen kivétel, az első járat visszaútja, azaz az április 1-jei Faro-Budapest repülőjegy. Ez logikus is, hiszen az első utasok még éppen hogy csak megérkeztek Budapestről (a repülőgép általában 30 percet tartózkodik a repülőtéren és már indul is vissza az új utasokkal) és a többségük majd az egy hét múlva esedékes következő járattal utazik vissza Magyarországra. Az első járat visszaútját tehát még nehéz a légitársaságnak megtöltenie utasokkal, ezért olcsó a repülőjegy.

Faro tengerpart

A kérdés az, hogy hogyan tudjuk kihasználni ezt a lehetőséget? Hogyan legyünk Faróban hamarabb, mint ahogy az első közvetlen járat visszaindul Budapestre? A megoldás az, hogy korábban repülünk ki, de egy átszállást beiktatunk az utazásba. És még olcsóbban is utazunk. És még meg is nézhetünk egy másik várost is.

Az átszállásos lehetőségekről, illetve azokról a szempontokról, amiket ilyenkor érdemes figyelembe venni itt írtunk bővebben.

Ebben az esetben Liverpool a legjobb választás az átszállásra, innen ugyanis van olcsó repülőjegy Faróba, és még arra is jut 5-6 óra, hogy sétáljunk egyet Liverpoolban, bemenjünk a Beatles múzeumba vagy a Liverpool stadionjába.

Mennyibe kerülnek így a repülőjegyek?

A repüléshez a Wizz Air és a Ryanair járatait kell igénybe venni, az árak – amelyek tartalmaznak minden illetéket, és az ingyenes kézipoggyászt – jelenleg (2017. február 23-án) a következők:

Kiutazás, március 28.:
Budapest-Liverpool, Wizz Air: 6.090 Ft
Liverpool-Faro, Ryanair: 6.290 Ft
átszállásra rendelkezésre álló idő: 9 óra

Visszaút, április 1.:
Faro-Budapest, Wizz Air: 6.790 Ft

A repülőjegyek ára összesen: 19.170 Ft

Jelenleg tehát még 20.000 forintból is ki lehet hozni egy ilyen utazás repülőjegy költségét, később ez már sokkal drágább lesz.

A Wizz Air repülőjegyeknél a klubtagokra vonatkozó olcsóbb árakat vettük figyelembe, amit már egy útra két főnek érdemes kiváltania. A Wizz Discount Club tagságról itt írtunk bővebben.

Természetesen a kiutazás időpontja rugalmasan alakítható, akár több napot is el lehet tölteni az átszállóhelynek kiválasztott városban attól függően, hogy találunk-e magunknak időben és árban megfelelő járatokat.

Hasznos információk, tippek, tanácsok:

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Repülőjegyet keres? Partnerünk a fapados (Wizz Air, Ryanair, easyJet stb.) és a hagyományos légitársaságok árai között keres, majd összehasonlítja és táblázatban mutatja meg az elérhető repülőjegyeket. Így könnyen összehasonlíthatók az árak, ráadásul rengeteg időt spórol a keresésben. Próbálja ki!