Főoldal Városok, látnivalók Milánói dóm belépő – plusz hasznos infók

Milánói dóm belépő [2021-ben] – plusz hasznos infók

122
Milánói dóm kívülről

A milánói dóm megtekintése minden milánói városlátogatás központi eleme. Természetes, hogy mindenki szeretné látni a lenyűgöző külső és belső értékekkel rendelkező katedrálist. A milánói dóm belépő ellenében tekinthető meg, amit érdemes az utazás előtt, akár már itthon beszerezni. Ezzel elkerülhető a fárasztó sorbanállás és több idő marad a többi nevezetes hely megtekintésére is. Nézzük a lehetőségeket!

Milánói dóm belépő vásárlás 2021-ben

A katedrális 1386 és 1965 között épült, azaz közel 600 évig tartott, amíg elkészült. Olaszország második legnagyobb templomának lenyűgöző méretei vannak, közel 35.000 ember fér el benne egyszerre. A több mint 3.000 szobor, a különböző korok építészeti stílusjegyeinek felfedezése fantasztikus élményt nyújt minden látogató számára.

A dómba többféle belépő is váltható. Ezek közül attól függően érdemes választani, hogy milyen céllal látogatjuk meg a katedrálist. Lehet vásárolni külön-külön a dómba, a dóm múzeumába, valamint a dóm feletti teraszra is belépőt, ahonnan gyönyörű a panoráma a városra, illetve van kombinált belépő is, amellyel mindhárom rész megtekinthető.

Belépő árak a helyszínen:

  • Dóm múzeum: 5 EUR (6-18 éves kor között 2 EUR)
  • Milánói dóm: 5 EUR (6-18 éves kor között 2 EUR)
  • Tetőterasz gyalog, 201 lépcső: 10 EUR (6-18 éves kor között 5 EUR)
  • Tetőterasz lifttel: 14 EUR (6-18 éves kor között 7 EUR)
  • Ingyenes: 5 éves korig
  • Ha szeretnénk adott napon biztosan bejutni a dómba és feljutni a tetőteraszra, illetve elkerülni a sorbanállást, akkor érdemes lehet elővételben olyan kombinált jegyet venni, amellyel soron kívül mehetünk be: Belépőjegy soron kívüli bejutással (dóm+tetőterasz+múzeum)

Milánói dóm nyitvatartás

  • A dóm a hét minden napján nyitva van reggel 9:00 és este 19:00 között (utolsó belépés 18:10-kor)
  • A tetőterasz szintén mindennap nyitva van reggel9:00 és este 19:00 között (utolsó belépés 18:10-kor)
  • A dóm múzeuma hétfőnként zárva van, a keddtől vasárnapig pedig délelőtt 10 és este 19 óra között látogatható, de a látogatókat csak 18:10-ig engedik be.

A dóm megközelítése

A katedrális Milánó központjában található. A legtöbben a vasúti főpályaudvarról indulnak a város felfedezésére, ugyanis ide érkeznek a reptéri buszok. Innen indulva az M3-as vagy az M1-es metróvonalon kell a Duomo megállóig utazni. Az aluljáróból kiérkezve a dóm látványa fog fogadni bennünket. A város egyéb nevezetes helyeit a következő cikkben mutattuk be: Milánó látnivalói

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com