Főoldal Hasznos tanácsok Repülőjegy vásárlás bankkártyával

Repülőjegy vásárlás bankkártyával

6816
Fapados repülőjegy vásárlása

A fapados légitársaságok jegyeiket elsősorban saját internetes foglalási rendszerükön keresztül értékesítik. A repülőjegy vásárlás folyamata egyszerű, az egyetlen dolog, ami feltétlenül szükséges hozzá, egy internetes fizetésre alkalmas bankkártya, és már kezdhetjük is a vásárlást kényelmesen, akár az otthoni karosszékből. Néhány tanács azonban hasznos lehet azoknak, akik először foglalnak jegyet és nincs még gyakorlatuk az internetes vásárlásban.

A fapados légitársaságok járataira szóló jegyeket érdemes az interneten keresztül egy bankkártya segítségével megvásárolni. A jegyek általában lefoglalhatók az egyes társaságok telefonos ügyfélszolgálatán vagy utazási irodán keresztül is, ezekért a lehetőségekért azonban sokszor további díjakat számítanak fel, ami egy olcsóbb jegy esetében a költségeket jelentősen emelheti. Tehát ha tehetjük, jegyünket vásároljuk meg inkább az interneten keresztül közvetlenül az adott légitársaság weboldalán.

A légitársaságok foglalási rendszereitől függően 6-7 lépésben vehetjük meg a jegyünket. A vásárláshoz mindenképpen szükséges egy bankkártya, amelynek lejárati dátuma későbbre esik, mint az utazásunk dátuma (légitársaságtól függően más típusú kártyákat és lejárati időpontokat is el szoktak fogadni, erről érdemes tájékozódni az adott társaság honlapján). A bankkártyán szereplő névnek nem kell azonosnak lennie az utas nevével, így a megfelelő kártyával rendelkező barátunkat, ismerősünket is megkérhetjük, hogy legyen segítségünkre a vásárláskor.

Repülőjegy vásárlás menete

Most nézzük az egyes lépéseket:

1. lépés:

Az úti cél, az utazás dátumának, illetve az utasok számának kiválasztása. A következő lépésben általában az általunk megjelölt időpontok előtti és utáni néhány nap járatainak információi is megjelennek.

2. lépés:

A pontos dátumok megjelölése. Ezen az oldalon már megjelenik, hogy mely járatra mennyibe kerül a jegy (az ár az illetékeket és adókat is tartalmazza, de az extra szolgáltatásokat, feladott poggyász díját még nem).

3-4-5. lépés:

Ezekben a lépésekben adhatunk hozzá plusz szolgáltatásokat foglalásunkhoz extra díjért. Például feladandó poggyászt (légitársaságtól függően 20-23 kg-ig), ülőhely foglalást, elsőbbségi beszállást, biztosítást, szállást, autóbérlést stb.

6. lépés:

A személyes adatok megadása és a jegy kifizetése. Ehhez létre kell hozni egy személyes felhasználói fiókot, amihez egy email címre és egy általunk kitalált jelszóra lesz szükségünk. Az utasok neveinek megadásakor érdemes odafigyelni arra, hogy az útlevelekben szereplő nevekkel megegyező neveket írjunk be. Ezzel elkerülhetjük az eltérésekből adódó esetleges problémákat. A nevek későbbi megváltoztatása ugyanis további költségeket jelenthet, amelyről egy másik cikkünkben írtunk részletesebben: a repülőjegy módosításának költsége.

Az utasok adatainak megadása után ebben a lépésben kell megadni a számlázási adatokat, a bankkártya tulajdonosának nevét, illetve a kártyán található 16 számból álló számsort, valamint a kártya hátulján található 3 jegyű számot (CVC2/CVV szám). Az utazási feltételek elfogadása után a Fizetés gombra kattintva ki is tudjuk fizetni a repülőjegyünket és a kiválasztott szolgáltatásokat. A képernyő bal vagy jobb oldalán az összes költség tételesen szerepel, így érdemes leellenőrizni mindent a fizetés előtt.

7. lépés:

Ha a fizetés sikeres volt, akkor megkapjuk a regisztrációs számunkat, vagy foglalási számunkat. Ez egy számokból és betűkből álló kód. Ezt a kódot, illetve az utazással kapcsolatos egyéb adatokat a megadott e-mail címre is elküldi a légitársaság (Figyelem: ez még nem a repülőjegy!). Kész is vagyunk a repülőjegy vásárlással!

Fontos, hogy az utazás előtt még el kell majd végezni az online utasfelvételt. Ezt néhány nappal az utazás előtt érdemes megtenni. Be kell hozzá jelentkezni a felhasználói fiókunkba az adott légitársaság honlapján, majd az utasításokat követve el kell végezni az online utasfelvételt. Utolsó lépésben megkapjuk a beszállókártyánkat, amelyet letölthetünk számítógépünkre, majd kinyomtathatunk. Ezt a kinyomtatott lapot kell magunkkal vinni az utazásra.

A kinyomtatott lapot kiválthatjuk úgy, hogyha mobiltelefonunkra letöltjük az adott légitársaság mobilalkalmazását. A repülőjegy vásárlás során megadott email címünkkel és jelszavunkkal beléphetünk az alkalmazásba, ahol megtaláljuk a beszállókártyánk digitális változatát, amelyet szintén elfogadnak a legtöbb repülőtéren. Ha ezt a megoldást szeretnénk választani, akkor utazás előtt mindenképpen ellenőrizzük le, hogy az adott repülőtéren elfogadják-e a digitális beszállókártyát.

Mindenkinek sikeres vásárlást kívánunk!

(a cikkben leírt adatok tájékoztató jellegűek, az egyes légitársaságok gyakorlata ettől eltérhet)

A kép forrása: Designed by Freepik

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Spóroljon több ezer forintot utazásai alatt Revolut kártyával!
Ráadásul, ha most regisztrál, akkor 5.000 forintot kap ajándékba. Részletek->>

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le.Próbálja ki!

Booking.com