Főoldal Balaton Balatonakarattya, Gumirádli szabadstrand

Balatonakarattya, Gumirádli szabadstrand

234
Balatonakarattyai szabadstrand

Balatonakarattya azon ritka helyek egyike, ahol van szabadstrand is. A Gumirádli szabadstrand ráadásul nem is akármilyen! Szemben például a tihanyi szabadstrandokkal, ahol keskeny, betonozott partszakaszon pihenhetünk, a balatonakarattyai szabadstrand egy viszonylag széles, füves, árnyékos és napos részekkel teli strand.

Hol van a balatonakarattyai szabadstrand?

A strand Akarattya déli részén, az Aligai utcán van. Megközelítése az egyetlen, ami nem annyira kedvező. A 71-es útról kell lemenni a partra a Bercsényi lejárón, ahogy a többi strandhoz is, majd az elágazásnál, a Bercsényi strand előtt balra fordulni, és onnan kell továbbmenni kb. 1,5 kilométeren keresztül egy aszfaltozott, de nem túl jó minőségű úton.

Egy ideig kissé vadregényes az erdőben haladó keskeny, kacskaringós út, az autót sem kímélik az úthibák, gödrök, fagyökerek, de a kb. 1 km-es erdei szakasz után fellélegezhetünk, vége a rossz útnak, partmenti nyaralóházak között jutunk el végül a strandhoz. Az út végén jobbra kell fordulni, a zötykölődés után megérdemelt jutalmunk a kellemes, árnyas fák alatt meghúzódó szabadstrand.

Az akarattyai szabadstrand belül

Parkolni a strand előtt ingyenesen is lehet, de van néhány parkolóhely a strand területén is, azokért a helyekért fizetni kell. Kerékpártároló is van a strand bejáratánál, a bicikliket magára a strandra nem lehet bevinni.

Parkoló a strand előtt

A Gumirádli szabadstrand szolgáltatásai

A nemrégiben felújított szabadstrandon van (családi) öltöző, baba-mama szoba, mosdó (akadálymentesített is), valamint egy büfé is, és napozóágyat is lehet bérelni. Csendes, barátságos, picit retró hangulatú strand, ahol még ősszel és télen is jól esik üldögélni a lombos fák alatt.

Strandbüfé a Gumirádli szabadstrandon

Kisgyerekes családok számára is tökéletes, mert egy sekély gyerekpancsoló is ki van alakítva, amit még napvitorlával is védenek, hogy árnyékban lehessenek a kicsik fürdés közben, a parton pedig egy játszótér és homokozó is van.

Gyerekeknek kialakított rész a strandon

A lépcsők környékén picit iszapos, de aztán egyenletes a talaj a vízben.

Kutyát és más állatot nem lehet bevinni a strandra, és a dohányzás is tilos. Tilos továbbá a horgászás és az éjszakai fürdőzés is.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com